Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

17.KOLO A JEHO VÝSLEDKY + reportáže

25.01.2016 19:18

Po delší době se v novém kalendářním roce rozběhlo ligové kolo, v jehož rámci se dařilo nejvíce hráčům Seznamu, kteří vyhráli oba své duely a do tabulky si připsali 6 bodů. Celkem 4 body si připsal Poslední výstřel za vítězství a prohru po nájezdech. Florballife a Litrpůl braly shodně po třech bodech za jednu výhru a jednu prohru. Gladiátoři si do tabulky zajistili poze 2 body, když dokázali zvítězit na nájezdy. Bez bodů se tontokrát obešly Jaroslavice.

17.Kolo 

Sez - Jar 5:4 

Lit - Pov 6:5 SN 

Flo - Gld 4:2 

Jar - Pov 4:10 

Flo - Sez 1:3 

Gld - Lit 3:2 SN


 

17.Kolo

ZnojemskySeznam.cz            - Jaroslavičtí Kapři                                5:4

1.poločas:

V prvním utkání sedmnáctého kola se v úvodní minutě dostal po vyhození brankáře Jaroslavic Dana Glasera k míčku Michal Huber, který zakončil akci přesnou ranou pod břevno brány Seznamu, kterou hájil Lukáš Mareček. Vyrovnání přišlo o dvě minuty později, kdy škvírku u levé tyče našel Zdeněk Šinkovič. V páté minutě se do další slibné příležitosti řítil Jaroslavický útočník Michal Huber, tentokrát si s jeho pokusem Mareček poradil, vzápětí se Jaroslavičtí hráči dostali do vedení, když střelu Juhaňáka těsně před Marečkem tečoval Holčapek. V sedmé minutě nejprve využil Zdeněk Šinkovič přesilovou hru, když byl vyloučen David Kišš a po něm dostal Seznam do vedení Lukáš Nováček. Dvě minuty před koncem prvního poločasu si stejný hráč poradil podruhé, tentokrát to měl o dost těžší, ale poradil si a letící míček ze vzduchu dopravil do sítě.

 

2.poločas:

V úvodu druhého poločasu vstřelil gól Petr Novotný a zvýšil na 5:2. V minutě páté měl Seznam menší tlak, ze kterého nedokázala druhá formace nic vytěžit, perfektní práci při tomto tlaku odvedl hlavně brankář Kaprů Daniel Glaser, který několika výbornými zákroky udržel naději na nějaký bod pro Jaroslavice z tohoto utkání. Po tomto tlaku totiž na 5:3 snížil svou druhou brankou v utkání Filip Holčapek. Čtyřicet vteřin před koncem závěrečné části vsítil svůj třetí gól v utkání Holčapek, to ovšem nestačilo a Jaroslavice podlehly Seznamu těsně 5:4.

 

Fbc Litrpůl – Poslední Výstřel                                                   6:5 SN

1.poločas:

Do první šance druhého utkání sedmnáctého kola se řítil útočník Kamil Šnyrch, kličkou si položil brankáře Nesnídala, ale míček mu trochu sjel z hole a z velkého úhlu se mu podařilo trefit pouze boční síť. Navrch měl, ale na žačátku půle tým Posledního Výstřelu, když se v prvních pěti odehraných minutách dostal do tříbrankového vedení, když se trefilo útočné trio Novotný, Vyskot a Hoch. V následující minutě snížil Kamil Šnyrch. Tento stav ovšem nevydržel dlouho, protože tříbrankový náskok vrátil výstřelu svou druhou brankou v utkání Jan Vyskot. V deváté minutě zblokoval obránce Výstřelu střelu Maruštíka pro něj tak nešťastně, že se odrazilo přímo na hůl Drahoslava Popelky, který neměl problém dopravit míček za Nesnídalova záda. V čase 9:55 vystřelil Stanislav Hoch jeho rána se odrazila od tyče do zad Karla Vaculy a zpět do brány. Po této brance přišla dvouminutovka Vojtěcha Maruštíka, který třikrát překonal Nesnídala a změna stran tak proběhla za stavu 5:5.

 

2.poločas:

Průběh druhé půle byl vyrovnaný, o zajímavosti na hřišti se staral především aktivní Vojtěch Maruštík. Tento hráč mohl minutu před koncem druhé půle rozhodnout ale prudkou střelu z velké blízkosti vyrazil fantasticky ramenem nad bránu Jiří Nesnídal. Utkání dospělo do samostatných nájezdů, ve kterých byl úspěšnější tým Litrpůlu.

 

Florballife.cz Team – Gabriel Grande Gladiators                     4:2

1.poločas:

Do první šance tohoto utkání se řítil Jan Jaskula, o přihrávku si hlasitě říkal Tomáš Zahradník, ale Jaskula vzal celou situaci na sebe a vystřelil, jeho ránu Krutiš vyrazil. V sedmé minutě nahrával Jaskula před bránou Zahradník, ten ovšem míček netrefil, naštěstí pro Gladiators stál za ním připravený Podaný, který Krutiše svou střelou překonal. Do konce půle stihl Florballife vyrovnat zásluhju na tom měl David Vítek.

 

2.poločas:

V první minutě střílel nebzepečně Latner, jeho pokus jen těsně minul Kuřitkovu bránu. V následující šanci dostal dostatek prostoru a čas Libor Zohn a překonal Mirka Kuřitku. O vyrovnání se postaral Josef Spáčal, když se nerozpakoval a jeho pokus s pomocí jednoho z hráčů Florballifu skončil ka Krutišovými zády. V sedmé minutě se trefil Michal Kubiš. Od další pohromy v podobě dalšího gólu zachránil Gladiátory Mirek Kuřitka, když první střelu vyrazil pouze k Vítkovi, ten měl před sebou zcela odkrytou bránu, pohotově vystřelil, Kuřitka po jeho střele skočil a dokázal jí chytit. Pět vteřin před koncem vystihl úmysl Libora Ondráčka, míček mu vypíchl a pelášil tak sám na Mirka Kuřitku, nic nevymýšlel vystřelil na bránu a zvýšil na konečných 4:2.

 

Jaroslavičtí Kapři – Poslední Výstřel                                           4:10

1.poločas:

Do vedení se dostal Výstřel brzy, když chybu Jaroslavické obrany potrestal Jan Vyskot. V třetí minutě sebral čistě míček Milan Novotný nahrál před bránu, kde číhal Jan Vyskot, který se trefil podruhé v utkání. O minutu později trefil Stanislav Hoch tyč brány Jaroslavic. V čase 3:45 se dobrejku vydala dvojice Jaroslavických útočníků, Lukáš Boor a Filip Holčapek, první jmenovaný přihrál Jaroslavickéému sniperovi Holčapkovi, který překonal Nesnídala. Na 2:2 vyrovnal Holčapek, tentokrát měl i štěstí, protože jeho střelu nepříjemně tečoval jeden z bránících hráčů Výstřelu. Po této brance dostal tým Posledního Výstřelu k dispozici přesilovou hru. Tato přesilovka se Výstřelu vůbec nepovedla, Jaroslavičtí hráči totiž dvakrát utekli a dvěmi brankami v tomto oslabení se dostali do vedení 4:2. Do konce půle, ale stihl Výstřel otočit průběh utkání a dostal se do těsného vedení 4:5. V druhé půlce utkání se třijrát trefil kapitán Výstřelu Hoch a dvakrát Petr Štraus a Výstřel tak vyhrál toto utkání vysoko 4:10.

 

Florballife.cz Team – ZnojemskySeznam.cz                               1:3

1.poločas:

Začátek tohoto utkání byl v tomto kole jako přes kopírák, po úvodních třiceti vteřinách se radovali hráči Seznamu, když se trefil Martin Keprda. Na 0:2 zvýšil v třetí minutě druhou brankou v utkání Keprda. V sedmé minuět byl Florballife blízko snížení, když Mareček neudržel jedovatou střelu jednoho z hráčů soupeře, míček pomalu směřoval do branky, ale Mareček pohotovou reakcí míček stihl před brankovou čárou a vyrazil ho.

 

2.poločas:

Ve čtvrté minutě druhé půle zaváhal Jan Hrnčíř, kterého obral Martin Keprda, ten překonal Krutiše a trefil se po třetí v utkání. Lukáš Mareček čisté konto v tomto utkání nakonec neudržel, když nedokázal zastavit střelu Filipa Latnera, který snížil na konečných 1:3.

 

Gabriel Grande Gladiators – Fbc Litrpůl                                   3:2 SN

Do první šance se dostal Zahradník jeho pokus ještě Veselý vyrazil na dorážku Jaskuly už byl krátký. Litrpůl se do první nebezpečnější šance dostal v desáté minutě, kdy vystřelil Kamil Šnyrch, Kuřitka vyl pozrovný a jeho pokus vyrazil helmou. Stejný hráč nakonec Kuřitku překonal, stalo se tak minutu před koncem, kdy si narazil míček s Janem Vaculou a střelou překonal brankáře Gladiators. Litrpůl se dostal do vedení v páté minutě druhé půle, kdy se trefil Jaroslav Pavel. V minutě sedmé měl tým Gladiátroů štěstí, když Šnyrch orazítkoval břevno. Utkání skončilo 2:2, když vyrovnal Josef Spáčal. V nájezdech vsítil rozhodující gól kapitán Gladiátorů Karel Jandásek a Gladiators tak vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech.