Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

FINALISTÉ HODNOTÍ LETOŠNÍ ROČNÍK A FINÁLE

20.06.2016 07:08

Martin Bartoš jako kapitán dovedl letos tým Šmoulů k druhému titulu v historii tohoto mužstva. Celou sezónu si Šmoulové drželi náskok na první příčce tabulky a své postavení potvrdili i v play off, kde neztratili ani zápas. Black Dogs zase celou sezónu drželi místo druhé a to jim nakonec připadlo i po posledním duelu ve finále. Společně s Martinem Bartošem odpovídal na otázky Ivo Janský

FBC ŠMOULOVÉ ZNOJMO

1.Napadlo tě před play off, že ho projdete bez ztráty zápasu?

 To určitě ne, to je takový bonus, taková ta třešnička na dortu. :-)

2.Jak proběhly oslavy titulu?

 Ještě pořádně nijak, chystáme společnou víkendovou párty, kde to pořádně zapijeme a řádně oslavíme!

3.Zkus zhodnotit vaši finálovou sérii.

 Výborné zápasy, parádní fanoušci, prostě finále jak má být. Celé finále se muselo hrát naplno, každá chybička se ihned trestala. Prostě nejlepší zápasy sezony!!!

4.Zlomovým bodem ve finále se zdál být gól ve druhém duelu vteřinu před koncem, souhlasíš?

Jj, dá se to tak říct, tento náš gol byl zlomový a velmi důležitý. V tom zápase byl soupeř hlavně druhý poločas lepším týmem, tam jsme měli obrovské štestí a poslední střelou vyrovnali. V prodloužení už soupeř nekladl odpor a mi se ujali důležitého vedení 2:0 na zápasy.

5.Který váš hráč podle tebe v play off zazářil nejvíc?

 Jednoznačně celý tým, všichni hráli výborně, makali naplno a hráli jako jeden muž. Tímto bych jim chtěl i poděkovat a smeknout před nimi… :-) Díky borci!

6.Kdybys měl vybrat soupeřova nejlepšího hráče ve finále, kdo to byl a proč?

 Určitě jejich brankář Martin Buchta, chytal výborně a právem patří mezi top brankáře ligy.

7.Která série pro vás byla nejnáročnější?

 Podle mě asi hned ta čtvrtfinálová! Byl to začátek play off, chodilo nás strašně málo, navíc soupeř hrál výborně. V té sérii jsme si vybrali štěstíčko, nakopli se a došli až za titulem.

8.Ještě nikdo v lize nedokázal titul obhájit, cítíte se na to příští rok?

 Tak samozřejmě že se pokusíme, ale kdo ví jak to dopadne. Už jen to, že to ještě nikdo nedokázal bude obrovská motivace...

 

 

FBC BLACK DOGS

1.Co podle tebe rozhodlo finálovou sérii?

No, těch faktorů bylo několik. První dva zápasy jsme nehráli tak, jak jsme si řekli. I když ty zápasy skončily o gól, hráli jsme příliš zakřiknutě a nebyli jsme dost důrazní před soupeřovou brankou. Ten poslední zápas už to nebylo ono, tam byli Šmoulové lepší. Každopádně musím všechny hráče pochválit, že letošní play off zvládli velmi dobře. Před začátkem play off se nám sypala sestava, museli jsme to nějak lepit, před finále nám navíc vypadli 2 naši kvalitní beci (Baran a Merta, pozn. red.), takže do obrany museli naši útočníci, což se nakonec na výsledku finále dost podepsalo. Hodně hráčů navíc hrálo se zraněními a přes bolest. Věřím, že kdybychom byli v plné sestavě, tak Šmouly potrápíme mnohem víc, netvrdím, že bysme vyhráli, ale soupeř by to s námi měl mnohem těžší.

2.Olslavili jste zisk stříbrného poháru?

Teprve slavit budeme. Tak snad ta oslava dopadne slušně J

3. Zlomovým bodem ve finále se zdál být gól ve druhém duelu vteřinu před koncem, souhlasíš?

Asi ano. Doteď si moc neumíme vysvětlit, proč jsme přestali hrát. Tam jsme mohli sérii vyrovnat, udělali jsme chybu a byli za ni potrestáni.

4.Ve finále jste nezískali ani zápas, štve vás to?

Samozřejmě, že nás to štve. Je to škoda, ale můžeme si za to sami.

5.Která série podle tebe byla nejnáročnější?

Na to by asi každý z našich hráčů odpověděl jinak, sám za sebe musím říct, že pro mě byla nejtěžší série s Rebely. Podle mě měli obrovskou kvalitu v útoku a dokázali z nás vyždímat ohromné množství sil, které nám pak chyběly.

6.Kdybys měl vybrat soupeřova nejlepšího hráče ve finále, kdo to byl a proč?

No, překvapivě neřeknu jméno Bulín nebo Vlasák, podle mě jim velmi dobře zahrála jejich druhá lajna, která dala důležité góly, což asi rozhodlo. Takže asi bych musel jmenovat druhou lajnu jako celek.

7.Mohl bys za celé play off vyzdvihnout jednoho vašeho hráče, kdyby se volil nejužitečnější hráč vašeho týmu v play off?

Nemohl! Hrajeme jako tým, tudíž by si pochvalu zasloužili všichni, kdo do play off naskočili. Ale někoho bych opravdu rád vyzdvihl!! A to byli naši fanoušci, celý rok chodí na naše zápasy, povzbuzují, tlačí nás k bodů. I když nám to někdy nejde, oni jsou pořád na naší straně, takže asi nebudu lhát, když za celý tým vyjádřím velké díky našim fanouškům!!! Děkujeme!!