Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

FLORBALOVÝ VÍKEND ROZHODNE O 3.MÍSTĚ A O PRVNÍ ŠESTCE

07.04.2016 09:52

V nadcházejícím víkendu budeme svědky soubojů o několik významných postů v tabulce. Určitě bude zajímavé sledovat, kdo nakonec urve pro sebe třetí příčku v tabulce, která bude zajišťovat výběr ze dvou soupeřů pro čtvrtfinálové boje. Nadále bude všechny jistě zajímat, kdo dokáže proklouznout do první šestky, a tím pádem si zajistí vyhnutí předkolu. Mužstva umístěná na 7.-10.místě budou nucena absolvovat příští víkend boj o 2 postupová místa v čtvrtfinále. Prozatím je v tabulce jasné, že svého soupeře si budou z prvního místa volit Šmoulové, z druhého pak zvolí svého soupeře Black Dogs.

Takto prozatím vypadá tabulka ligy, kdy je uvedena zkratka týmu, počet bodů a počet zbývajících zápasů se soupeři.

TABULKA

3.GLA 47b (zbývají 2 zápasy – ŠMO, REB)

4.SEZ  41b (zbývají 2 zápasy – HOD, ŠMO)

5.HOD 41b (zbývají 4 zápasy – SEZ, LIT, LIT, POV)

6.LIT   40b (zbývají 4 zápasy – REB, HOD, HOD, JAR)

7.FLO  39b (zbývají 2 zápasy – SEN, SLI)

8.POV  36b (zbývají 4 zápasy – BUK, TVO, REB, HOD)

9.TVO  36b (zbývají 2 zápasy – SLI, POV)

10.REB 35b (zbývají 4 zápasy – LIT, GLA, JAR, POV)

 

3.GLADIATORS – sice zatím drží třetí místo, ale mají před sebou 2 supertěžké zápasy se Šmouly a Rebely. Teoreticky by jim k udržení 3.místa mohla stačit jedna výhra, mají už jistotu první šestky

4.SEZNAM – rozhodující pro udržení náskoku bude zápas s Hodonicemi, kdy minule dokázal Seznam zvítězit. V případě, že Seznamáci prohrají s Hodonicemi i se Šmouly, bude pro ně zřejmě obtížné udržet první šestku, protože týmy pod nimi mají k dispozici o 2 zápasy navíc.

5.HODONICE – vše mají ve svých rukách. Když dokáží 2x zdolat Litrpůl a budou v dalších zápasech bodovat, není pro ně ztracena ani třetí příčka. Klíčové tak budou vzájemné zápasy Hodonic a Litrpůlu.

6.LITRPŮL – jak jsme již zmiňovali výše, klíčem k udržení šestky budou duely s Hodonicemi, snazším se pro Litrpůl pak může zdát zápas s Jaroslavicemi, kde by Litrpůl měl potvrdit roli favorita a získat 3 body.

7.FLORBALLIFE – hráči Florballifu mají před sebou dva relativně snazší zápasy s týmy, kterým už o play off nejde – Sen a Slimáci. Pokud Florballife podle předpokladů získá 6 bodů, může poskočit do první šestky, ale stejně bude muset sledovat ostatní zápasy týmů před sebou. Nejpravděpodobněji se jeví možnost, že Florballife pronikne do šestky na úkor Seznamu, pokud ten prohraje se Šmouly

8.POSLEDNÍ VÝSTŘEL – má těžký los, sice mu zbývají 4 zápasy, ale střetne se se 3 týmy, které také bojují o šestku. A Bukanýři dokázali minule Výstřel porazit, takže ani zde nemají hráči Výstřelu nic jisté. Ani 6 bodů z těchto 4 zápasů jim nemusí stačit na zajištění účasti ve čtvrtfinále

9.FALK (TVO) – hráči Falku prakticky skoro jistě budou hrát předkolo. Není příliš pravděpodobné, že všechny týmy před nimi prohrají své zápasy. Falk by měl zdolat Slimáky a pak je čeká těžký duel s Výstřelem. Ale i zisk 6 bodů je dostane jen na 42bodů, což bude znamenat předkolo.

10.REBELS – mají proti sobě týmy, které mají o co hrát, kromě Jaroslavic. Rebelové potřebují urvat alespoň 9 bodů, jinak pro ně bude jisté předkolo play off. I tak ale musí spoléhat na příznivé výsledky týmu, které jsou v tabulce před nimi.

 

PŘEDCHÁZEJÍCÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

GLA - ŠMO (3:4), REB (4:0)

SEZ – HOD (4:1), ŠMO (2:7)

HOD – SEZ (1:4), POV (10:3)

LIT – REB (4:2), JAR (3:0)

FLO – SEN (9:7), SLI (3:1)

POV – BUK (1:3), TVO (2:1), REB (3:2N), HOD (3:10)

TVO – SLI (4:0), POV (1:2)

REB – LIT (2:4), GLA (0:4), JAR (7:2), POV (2:3N)