Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

KAREL VACULA, KAPITÁN LITRPŮLU: "BUDEME ZASE HRÁT KOMPLEXNĚ JAKO TÝM."

12.09.2012 09:26

Litrpůl je již stálým účastníkem ligy a také pravidelným účastníkem play off. Dvakrát za sebou však museli hráči s půllitrem ve znaku skousnout hořkou pilulku v podobě čtvrtého místa. V nové sezóně určitě budou chtít Litrpůláci tuto statistiku vylepšit. Nutno podotknout, že jejich kádr je velmi vyrovnaný a všichni jejich hráči vyznávají velmi pohledný technický florbal, tudíž rozhodně není nemožné, aby Litrpůl konečně dosáhl na vysněný pohár. Na otázky ohledně sezóny nám odpovídal kapitán týmu Karel Vacula.

Dva roky po sobě jste skončili čtvrtí. Panovala s loňským umístěním spokojenost, nebo bys minulou sezónu hodnotil jako neúspěšnou?

 

Před sezónou jsem si přál být v první polovině tabulky a v play-off se dostat na medailovou pozici, to první se povedlo, což bylo perfektní, bohužel v play-off po skvělém čtvrtfinále přišel útlum a dvě prohrané série, takže tam už spokojenost být nemohla. Prohrát poslední zápas sezóny je nepříjemné, a dost dlouho nás to mrzelo, Pivnice nás navíc na bednu nepustila už podruhé za sebou.

 

Jaké posily jste pro tento ročník získali?

 

Nezískáváme posily. V amatérce by se neměli hráči získávat, nejsem fanouškem přestupů a manažerských tahů ohledně relativně neznámých lidí.. Na volná místa jsme dopsali pár mladších kluků do pole i branky, kteří s náma už před lety chodili občas propotit trička, a letos jsme se domluvili, že budou napsaní na soupisce, pro případ, že by nás bylo pro nějaký zápas málo. Doplněním týmu by snad měl být Míra Fojtík, za ta léta co liga běží už se známe, a máme spolu i v rámci týmů dobré vztahy, takže jsme se domluvili, že když bude mít čas, tak si za nás zahraje. Je to poctivý hráč na hřišti i mimo něj.

 

Vaše řady naopak opustil Řiháček a překvapivě taky brankář Rožnovský. Znamená to tedy, že jedničkou mezi tyčemi bude opět Novák?

 

Karel nám ze soupisky zmizel kvůli úpravě pravidel ligy, s tím se nedá nic dělat. Právě Míra by tedy (pokud mu všechno časově vyjde) mohl být tím doplněním. Máme v týmu dva fotbalisty, teď už z jednoho klubu, takže nám v případě termínové kolize hrozí nedostatek útočníků. Snad k tomu nebude docházet moc často. V bráně se situace doufám moc nezmění, David se z vlastních důvodů rozhodl opustit kádr a připojit se ke Slimákům, naše finanční situace nebyla taková, abychom ho udrželi :-) Nakonec by ale v ničem neměl být problém, v té době už jsem byl domluvený s Patrikem Müllerem že ho dopíšeme, takže by se měli brankáři střídat podle vlastní domluvy jako dřív.

 

Jaké šance dáváš svému týmu pro nadcházející ročník ligy?

 

Pokud se herně vyrovnáme s Karlovým odchodem, to znamená budeme zase hrát komplexně jako tým a makat, věřím, že bysme v play-off nemuseli chybět. Mám ale dojem, že teď není možné ukázat ani na jeden tým, který by měl být nějakým způsobem slabší a k poražení, takže těžko soudit, kde se můžeme pohybovat. Rádi bysme se drželi do šestého místa a myslím, že kvalitu na to máme. Pokud se dostaneme do play-off, tak se uvidí.

 

Kdo po Řiháčkovi převezme vedení v kanadském bodování?

 

To kdybych veděl :-)

V ideálním případě určitě právě někdo z dvojice Olda Helebrant – Roman Švarc, ale nikdo zatím nevíme, kolik zápasů stihnou, takže je dost možné, že to budou muset na sebe vzít Kamil Šnyrch s Jardou Pavlem.

 

Jaké ambice má letos Litrpůl?

 

Skromné. Nechceme stát vzadu, ale je nám jasné, že se teď týmy „bez hvězd“ vyrovnají. Bohužel se událo hodně změn a přestupů, takže je zatím těžké soudit, kdo jak bude hrát, ale jak už jsem odpověděl v předminulé otázce – bylo by dobré držet se do šestého místa.

 

Litrpůl je mužstvo praktikující technický a velmi kombinační florbal, to se asi nezmění, nebo snad ano?

 

V žádném případě to není v plánu :-) Snad se nám sestava tolik nezmění, aby se změnil herní projev, takže naše hra by měla být bez větších změn. Naopak, kdyby tomu tak nebylo, ani by nás to nebavilo, takže se zase budeme snažit kombinovat a snad to bude i vycházet.

 

Zkus tipnout umístění na prvních třech místech po základní části a odůvodni nám, proč jsi to takto zvolil.

 

Jak už jsem psal, je to těžké, ale na první místo bych tipnul Savannah který dost posílil a hraje velice produktivně. Druhým týmem by se mohli  stát taky silní Black Dogs, O třetí místo by se mohla ucházet třeba Tvořihráz. Taky bude nabitá, a navíc asi její herní projev nebude ostatním týmům příjemný.

 

Díky za rozhovor.Ať se daří.

Ivoš J.