Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

"PO LOŇSKÉ SEZÓNĚ JSME MUSELI PŘEHODNOTIT NAŠE CÍLE," ŘÍKÁ KAPITÁN BLACK DOGS IVO JANSKÝ

07.09.2012 10:46

V prvních dvou sezónách první a druhé místo, loni rychlý sešup ze čtvrtfinále. Takovou bilanci mají za sebou hráči Black Dogs. V loňské sezóně je ve čtvrtfinále vyšoupli ze hry budoucí mistři z Baru U Slimáka. Black Dogs budou chtít minulý nezdar určitě napravit, k tomu by jim měly dopomoci některé nové posily. Jak vidí šance svého týmu, na to jsme se zeptali kapitána týmu.

 

Loni jste vypadli ve čtvrtfinále. Co jste si z toho vzali?

Doufám, že hodně. Slimáci byli lepší, v posledním zápase nás jednoznačně přehráli, proto jsme si postup nezasloužili. Byla to pro nás trochu taková facka. Uvědomili jsme si, že musíme tým posílit, abychom mohli pomýšlet na vyšší umístění. Taky jsme museli tým rozšířit.

 

Jak jste obměnili kádr, máte nějaké posily?

Z Viktorky přišel Pavel Kortan, staronově se nám uzdravil Erik Hagenhofer, který je ideální na křídlo útoku, a získali jsme i Filipa Šperku z Hodonic. Jako další brankář přišel David Brázda. Vyzkoušíme i Honzu Petrželku a uvidíme, jak se nám osvědčí.

 

Asi nejzajímavější akvizicí se z příchodů stal Pavel Kortan, co si od něj slibujete?

Hlavně to, že je to kreativní hráč, který umí zahrát centra. Měl by na tomto postu i nastupovat. A asi by měl dávat i branky. Navíc je to fajn borec do party, zapadl velmi rychle. Ale i další naše posily se jeví zajímavě. Věřím, že letos budeme silnější než loni.

 

 

Jaký si váš tým stanovil pro letošní sezónu cíl?

Po loňské sezóně jsme museli naše cíle trochu přehodnotit. Jednak se nám loňská sezóna nepovedla, ale taky se liga zase vyrovnala. Nové týmy rozhodně nebudou hrát na chvostu tabulky. Naším cílem by mělo být napravení loňského neúspěchu, chtěli bychom se probojovat do semifinále, to je náš hlavní cíl.

 

Kdo podle tebe nejlépe posílil z týmů ligy?

Doufám, že my J. Myslím, že např. Savannah velmi dobře posílil, získal Bačáka, což je výrazná posila do útoku. Nově se přebudoval tým Florballife.cz team, možná i od nich bude hrozit nebezpečí. Jinak to nedokážu úplně zhodnotit, to se asi ukáže až v lize.

 

 

Kdo by měl váš tým herně a bodově táhnout?

Doufám, že ti stejní hráči jako loni. Bodově tedy Martin Buchta, Lukáš Jakub, snad i já. Hodně taky očekávám od Cortyho a Erika, ti se snad taky přidají co do počtu vstřelených branek. Herně nás každoročně táhnou výše zmínění hráči jako Buchta, Jakub, Marek Baran, výrazně se spoléháme na Jardu Urbánka a taky na Jardu Rosenheima, který si zvykl na post obránce a měl by patřit k lídrům.

 

 

Kdo asi letos vyhraje titul a proč?

Můj tip je Savannah. Mají konsolidovaný tým, hrají pěkný florbal, mají velmi zkušené hráče. Myslím si, že velmi silná bude i Tvořihráz, ty jsem viděl hrát v baráži, ti podle mě budou taky hodně nahoře.

 

Díky za rozhovor.