Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

"POCTIVÁ OSA TÝMU ZŮSTALA," ŘÍKÁ KAPITÁN TÝMU FLORBALLIFE.CZ TEAM MARTIN ANDRLE

07.09.2012 10:34

V loňské sezóně předváděla Viktorka (nyní Florballife.cz team) velmi pohledný florbal. Po sezóně odešli z mužstva někteří hráči, naopak se k mužstvu připojili alší borci např. z Božic. Florballife.cz team tak bude tak trochu neznámou v tom, co se od nich může očekávat. Zřejmě se ale z jejich strany můžeme těšit na technický a útočný florbal, kterým určitě budou bavit diváky. Na otázky odpovídal kapitán týmu Martin Andrle.

 

Loňské umístění Viktorky bylo možná trošku zklamáním. Čtvrtfinále jste prohráli 0:2 s Litrpůlem. Bylo to maximum, čeho jste loni mohli dosáhnout, nebo měl tým na víc?

Rozhodně se díváme dopředu, takže loňskou sezonu neřešíme. Upřímně si ale musíme přiznat, že to bylo maximum. Loňská sezona byla protrápená.

 

 

Tým prošel přes prázdniny velkou hráčskou obměnou. Zkus nám přiblížit alespoň částečně nová jména na soupisce.

Už na konci loňské sezony jsme se bavili, jakou cestou bychom chtěli jít. Oslovili jsme pár lidí, kteří jsou nějakým způsobem s týmem sepjatí. Ať už to je na hokejce šikovný Jakub Pospíchal, nebo „Pendolino“ David Vítek. Důležité bylo, že poctivá osa týmu zůstala stejná.

 

 

Kdo bude lídrem bodování ve vašem týmu. Určitě nebude jednoduché nahradit Tomáše Štěrbu.

Já už bych kapitolu Tomáše Štěrby rád uzavřel. Tomáš je kvalitní hráč, hodně nám pomohl, ale kdyby s ním na place nebyli ostatní hráči, sám by toho moc nedokázal. Jeho góly chybět budou, ale o nahrazení nemluvíme. Náš tým se nejmenuje Tomáš Štěrba, na soupisce máme spoustu jiných kvalitních hráčů.

 

 

Jaké cíle jste si pro letošek stanovili?

Cíl asi každého týmu je jasný. Chtěl by vyhrát poslední zápas sezony. Já sám jsem zvědavý, jak to bude letos vypadat, ale že bychom měli hrát druhé housle, tomu nevěřím.

 

 

Koho vidíš jako favorita ligy?

O favoritovi bychom asi mohli spekulovat hodně dlouho. Je otázka, jak bude liga vzhledem ke změně stanov vypadat. Teď už to v týmech nebude o jednom hráči, ale o prvním až posledním jméně na soupisce. Bude rozhodovat, jak k lize týmy přistoupí, jak moc budou chtít. Troufám si říct, že letos je všechno otevřené.

 

 

Kdo podle tebe vyhraje kanadské bodování ligy?

Kanadské bodování je strašně pěkná věc, která určuje kredit jednotlivých hráčů, ale ne vždy je plně vypovídající o daném hráči. Když to vyhraje někdo od nás, koupím mu sud piva. Doufám, že to bude manželka, protože pivo nepije J Kdybych si měl opravdu jen tipnout, vidím jednoho z lídrů této statistiky Oldu Helebranta z Litrpůlu.

 

 

Vidíš v lize nějakého černého koně?  

To opravdu nevím. Zeptejte se mě po pár prvních kolech.

 

Díky za rozhovor a ať se daří!

Ivoš J.