Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

PRO ŠANOV JE HLAVNÍM CÍLEM DOSTAT SE DO PLAY OFF

13.09.2012 09:13

Šanovští hráči brázdí hřiště ZAFLu již dva roky. Dvakrát se dokázali dostat do play off a dvakrát skončili na Pivnici. Pro letošní sezónu vyhlásil kapitán Jakub Maršalík opět cíl dostat se do play off. Šanovští příliš nemění soupisku, spoléhají se na souhru a vyznávají velmi technický a běhavý florbal, který dělá problémy mnoha týmům ligy. V loňské sezóně se však Šanovští nevyvarovali nevyrovnaných výkonů. Jak tomu bude letos, nám odpoví Jakub Maršalík.

Loni jste vypadli ve čtvrtfinále, už zklamání přebolelo?

Já bych tomu ani neříkal zklamání. Vloni nás před play off opustila forma a Pivnice byla jasně lepší tým, postoupili zaslouženě. Rok zpět byla situace jiná, tam bylo zklamání obrovský.

 

Myslíš, že letos v play off konečně nenarazíte na Pivnici (nyní Šmouly)?

Osobně si myslím, že třikrát za sebou už by to byla velká náhoda, ale vyloučené to není. Každopádně pro nás je hlavním cílem se do play off dostat, do té doby bych o soupeři nespekuloval.

 

Jak se změnila vaše soupiska pro nový ročník?

Změnila se, na postu brankáře by se měli střídat dva úplně jiní gólmani než vloni a co se týče hráčů v poli, přibyli na soupisce dva mladí hráči, uvidíme, jak to bude fungovat.

 

Má Šanov konečně vyšší cíle, co takhle zahrát si semifinále?

Tak určitě bychom se rádi dostali výš, ale je potřeba si vytyčit jako cíl především samotný postup do play off. Věřím, že se zlepšíme.

 

Šanov měl v uplynulé sezóně nevyrovnané výsledky, někdy jste porazili hladce favorita, pak jste ale ztráceli body s týmy ze spodku tabulky. Bude to letos jiné?

Tak určitě…(smích)…ne, teď vážně. To, co říkáš, nás vloni stálo hrozně bodů. Dost jsme o tom mluvili a budeme se snažit, abychom neprohrávali už s týmy z dolních příček, pakliže tam nebudeme sami. Doufám, že jsme se ponaučili a přeneseme to i do hry.

 

S jakým umístěním bys byl ty osobně spokojený?

Já budu spokojený, když nás florbal bude bavit, sezónu projdem ve zdraví. Budu rád, když si zahrajeme play off a kdyby se podařilo dojít dál, bude to taková třešnička na dortu.

 

Kdo je podle tebe favoritem ligy?

Abych pravdu řekl, vůbec jsem nesledoval změny v jednotlivých týmech. Myslím si, že favorité budou přibližně stejní jako v minulé sezóně.

 

Díky za rozhovor, ať se daří!

Ivoš J.