Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

REPORTÁŽE Z 2. A 3.KOLA

06.10.2016 10:44

Druhé a třetí kolo ligy přineslo několik překvapení, obzvláště bodové hody na straně Bukanýru byly určitě zajímavé. Naopak Jaroslavičtí na tyto zápasy asi nebudou vzpomínat nejraději. Velmi dobře vstoupili do ligy hráči Florballifu, Seznamu i FALKu, kteří dokaázali své zápasy vyhrát. Další kola jsou na pořadu o víkendu 8. a 9.října.

2.Kolo

Jaroslavičtí Kapři – Fbc FALK 1:5

V prvním zápase druhého kola se představil tým Jaroslavic proti týmu Fbc FALK. Tým Jaroslavic měl po neúspěšném prvním kole co napravovat, když v dvojzápase s Gladiátory se gólově neprosadili a s celkovým skóre 0:17 se tak hned v úvodu soutěže dostali na poslední místo. FALK hrál poslední soutěžní zápas v loňském Play-Off, kde v posledním utkání prohráli proti celku Black Dogs 0:5.

1.poločas:

Jaroslavickým hráčům se vstup do utkání povedl a už v první minutě se radovali z gólů, když Štefan Deák vyzkoušel Bártovu pozornost, ten si na míček sáhl, ale i přesto skončil v levém horním rohu brány. FALK měl velkou příležitost vyrovnat, když po střele Martina Vernarského vyrazil brankář Jaroslavic Glaser míček jen před sebe, kde nejprve dorážel nejprve Mirek Bazala Jr a po něm i jeho spoluhráč Lubomír Dvořák, se všemi třemi střelami si ale golman Jaroslavic poradil. V páté minutě už byl brankář Glaser krátký na střelu nové posily FALKu Ondřeje Dočekala. V sedmé minutě se dostal FALK do přečíslení dva na jednoho odpovědnost na sebe Radek Bětík, ale jeho střelu zblokoval obránce Jaroslavic. V deváté minutě mohl poslat FALK do vedení Vernarský, ale jeho rána trefila pouze tyč brány Jaroslavic.V desáté minutě zahrávaly Jaroslavice standartní situaci, Juhaňák Luděk jen o pár centimetrů netrefil bránu. Poslední příležitost v prvním poločase si vytvořil FALK, když Radek Bětík trefil tyč.

2.poločas:

Hned v šestnácté vteřině posunul FALK do vedení Martin Vernarský. Na 1:3 zvýšil v páté minutě Vojtěch Nohava. V sedmé minutě měl obrovskou šanci na snížení Robin Koželuha, ale netrefil odkrytou klec soupeře. Po drobné rozmíšce u brankoviště Jaroslavic dostal dvouminutý trest brankář Glaser a Radek Bětík, hra tak pokračovala ve čtyřech na obou stranách a ukázalo se že hra ve čtyřech hráčich lépe svědčí hráčům FALKu, když Vojtěch Nohava přidal další branku. Na konečných 1:5 pro FALK upravil Kamil Vejvoda.

 

Fbc Šmoulové Znojmo – Florballife.cz Team 1:2

Loňský mistr ligy prožil úspěšný start do této sezóny když v prvním kole porazil Black Dogs 4:1 a Hodonice 5:3. Florballife.cz Team nastoupil naposledy v loňském Play-Off proti Hodonicím, proti kterým nebyly úspěšní a nepřešli přes Čtvrtfinále.

1.poločas:

Šmoulové se po dvou minutách hry ujali vedení, když nahrávku Martina Vlasáka dopravil do sítě Patrik Blažek. O dvě minuty později překonala Luboše Bastla nová tvář v dresu Florballifu, Martin Moravec. V osmé minutě si šel za podražení sednout na trestnou lavici Jaroslav Semotam. Šmoulové ale v oslabení Florballife do žádné větší šance ani nepustil a první poločas tak skončil smírně 1:1.

2.poločas:

Do první velké šance v druhé půlce se dostal Martin Vlasák, Krutiš ale jeho pokus myskou vyrazil. Čtyři minuty před koncem utkání poslal Florballife do vedení Štefan Meluš. Tento stav vydržel a Florballife tak porazil Šmouly 1:2.

 

 

 

Fbc Zlej Se(n) – Fbc Bukanýři 1:5

Souboj dvou týmů , kteří se v loňské sezóně nepodívali ani do předkola Play-Off. Bukanýři v prvním kole nestačili na Fbc Black Dogs, kterým podlehli 0:6 a na Hodonice se kterými odehráli velice vyrovnané utkání nakonec ovšem prohráli 2:4. Sen premiéra v této sezóně čekala.

1.poločas:

Tento zápas začal aktivněji Bukanýři, když se v první šanci ocitl kapitán Erik Hagenhofer, bránu ale v nadějné pozici před bránou přestřelil. Ve druhé minutě se mohl radovat Jan Petrželka a sním i celý tým Bukanýrů, když se jeho pokus z dálky otřel o jednoho z bránicích hráčů, brankář Procházka už nedokázal zareagovat na tuto teč a Bukanýři tedy vedli 0:1. O minutu později se trefil nekompromisně ze standartní situace Lukáš Bárta a Bukanýři vedli o dvě branky. V sedmé minutě se do zajímavé příležitosti dostal Jakub Willmann, ale Procházka si s jeho dvěma pokusy poradil. Poslední branka v prvním poločase padla v osmé minutě, kdy se přesně k pravé tyči trefil kapitán Snu Josef Veverka.

2.poločas:

V druhé půlce utkání ovládli Bukanýři hru a jediné čeho mohli litovat že se jim nedařilo přidat třetí branku, té se nakonec dočkali, když v čase 6:40 zvýšil na 1:3 Petr Brož. Hned po této brance mohl ze standartní situace Josef Veverka, ale bránu těsně minul. V poslední minutě utkání zvýšil na 1:4 Hagenhofer, když už to vypadalo, že toto utkání skončí 1:4 prosadil se ještě sedm vteřin před koncem utkání Bárta a Bukanýři tak vyhráli 1:5.

 

Florballife.cz Team – Jaroslavičtí Kapři 13:1

1.poločas:

Do tohoto utkání vstoupil lépe tým Florballife, když ve třetí minutě porpálil vše co mu stálo v cestě Miroslav Březina. O chvíli později zvýšil na 2:0 Meluš. Poslední branku v prvním poločase obstaral Martin Moravec. První poločas skončil 3:0 a nebýt brankáře Glasera mohlo být i hůř, když množství šancí Florballifu pochytal.

2.poločas:

V druhém poločase ale rozjel Florballife jízdu, když se trefili čtyřikrát Moravec,dvakrát Černý, dvakrát Meluš a po jedné brance: Miroslav Březina a Jan Hrnčíř, za Jaroslavice se trefil pouze Juhaňák a utkání tak skončilo debaklem 13:1.

 

Fbc FALK – Fbc Zlej Se(n) 6:1

1.poločas:

Stejně jako zápas s Bukanýry dostal Zlej Se(n) po nešťastném odrazu od vlastního hráče, když vystřelil Luboš Zejda. Na 2:0 zvýšil po Bazalově přihrávce Kamil Bárta. Před koncem první půle se ještě trefil Martin Vernarský a FALK tak první poločas vyhrál 3:0.

2.poločas:

Snížení přišlo hned v úvodu druhé půle, když snížil Josef Veverka. Ve třetí minutě, ale vrátil tříbrankové vedení Lubomír Dvořák. V páté minutě vstřelil FALK dvě branky. Nejprve vystihl přihrávku Jiřího Tomašoviče, Kamil Vejvoda, který přihrál před bránu kde se pohyboval volný Radek Bětík, který překonal Procházku a vzápětí překonal Procházku střelou do levého horního rohu branky Vernarský. Na konci utkání mohl snížit na 6:2 Ondřej Machain, ale svůj samostatný únik neproměnil. FALK tak porazil Zlej Se(n) 6:1.

 

Fbc Bukanýři – Fbc Šmoulové Znojmo 2:3 SN

1.poločas:

První kdo prověřil pozornost brankáře Poláka, byl Tomáš Fučík, ten si ovšem s jeho střelou poradil. Na druhé straně se o první nebezpečnější situaci postaral Erik Hagenhofer, ale jeho pokus těsně minul levou tyč. V sedmé minutě se Bukanýři dostali do vedení, když Bastla překonal Petr Brož.. Na konci první půle si šel sednout na trestnou lavici Ivo Vašát. První poločas tak díky jediné brance vyhrál tým Bukanýrů 1:0

2.poločas:

Do konce Vašátova trestu zbývalo přes minutu a půl a Šmoulové tak měli možnost využít přesilovou hru, to se jim nakonec povedlo, když Vysloužil přihrál Vlasákovi a ten překonal Poláka. V páté minutě utekl obraně Šmoulů Tomáš Trávníček a nekompromisní ranou pod břevno nedal Bastlovi šanci. V desáté minutě vyrovnal svou druhou trefou v utkání Martin Vlasák a utkání tak dospělo do samostatných nájezdů, ve kterých jako jediný překonal soupeřova brankáře Martin Vlasák. Šmoulové tak vyhráli toto napínavé utkání 2:3 po samostatných nájezdech.

 

3.Kolo

 

ZnojemskySeznam.cz – Poslední Výstřel 2:0

První zápas třetího kola, přinesl souboj mezi Posledním Výstřelem a Seznamem. V bráně výstřelu nastoupila nová posila právě ze Seznamu, Pavel Mucha.

1.poločas:

O první nebezpečnou střelu se postaral Aleš Pavlík jeho střelu ale Mareček chytil. V páté minutě padla první branka zápasu, když Muchu překonal Martin Keprda. V minutě šesté vytvořil před Marečkovou bránou závar Stanislav Hoch, když po jeho střele se míček odrazil do nebezpečného prostoru naštěstí tuto situaci Seznam ustál a první poločas tak skončil 1:0

2.poločas:

Ve druhé minutě druhého poločasu mohl vyrovnat Stanislav Hoch, ale k úspěšnému zásahu mu chybělo pár centimetrů, když jeho pokus skončil na tyčce. Za Seznam zvýšil na 2:0 po přihrávce Zdeňka Šinkoviče, Jiří Šotkovský. Tímto výsledkem i utkání skončilo a Seznam tak porazil Poslední Výstřel 2:0.

 

HK Zkušebna – Gabriel Grande Gladiators 0:6

Své účinkování ve Znojemské amatérské florbalové lize odstartoval nový tým HK Zkušebna proti Gladiators.

1.poločas:

Do zápasu odstartovala Zkušebna dobře, když se na začátku utkání do první velké šance dostal Tomáš Zedníček, když se řítil sám na Mirka Kuřitku, ovšem tuto svou šanci neproměnil. Branka, ale padla na druhé straně, když se trefil Libor Ondráček. O pár minut později přidali Gladiators další dvě branky, nejprve se prosadil Tomáš Laitner a hned po něm zvýšil na 0:3 Jan Jaskula.

2.poločas:

Hned v úvodu druhé půle dostala Zkušebna výhodu přesilové hry, kterou ale její hráči nevyužili, naopak mohl přidat branku ve vlastním oslabení Ondřej Malý, bránu ale těsně minul. V osmé minutě se do zajímavé příležitosti dostala Zkušebna, když přihrávka před bránu už putovala k osamělému Michalovi Stehlíkovi, jenže Kuřitka svou nohou míček přizvedl a Stehlík ze vzduchu nedokázal míček doklepnout do prázdné klece. Další tři branky Gladiators ještě přidal Jaskula a svými čtyři góly a jednou asistencí se hlavně on postaral o to že Gladiators porazili Zkušebnu 0:6.

 

TJ Tygři Hodonice – Rebels 1:2

Ve druhé minutě utkání vstřelil první branku v utkání Rostislav Souček a poslal tak Rebels do vedení. Ve čtvrté minutě se po odrazu od zadního mantinelu dostal do slibné příležitosti na vyrovnání Stanislav Hološka sám před brankářem ovšem bránu přestřelil. V další slibné příležitosti pro Hodonice se ocitl kapitán Sedlář který trefil břevno, od toho se míček odrazil zpět do pole, kde míček dopravil do sítě Patrik Němec, ovšem za pomocí vysoké hole. V druhé půlce se o vítězství Rebels postaralo stejně jako u první branky duo Adámek, Souček. Rebels tak v tomto utkání zvítězli těsně 1:2.

 

 

 

Poslední Výstřel – HK Zkušebna 8:3

1.poločas:

První střelu tohoto zápasu vyslal na Stehlíka, Hoch. V páté minutě se poprvé měnilo skóre, když se trefil Novotný. První šanci Zkušebny si připsal Martin Semorád, ale výborně se přesunul Mucha a Semorádovu střelu vyrazil. Zkušebna se snažila vyrovnat a blízko byl Tomáš Zedníček, který jen těsně minul tyč Muchovy brány. V osmé minutě založil Mucha svým výhozem akci výstřelu na jejímž konci stál Brunclík. Od tété situace až do konce poločasu ovládl hru tým Posledního Výstřelu a dokázal toho využí, když vzápětí vstřelil Milan Novotný svůj druhý gól v utkání do konce půle ještě dvě trefy přidal Brunclík a první poločas tak skončil 5:0

2.poločas:

Historicky první gól Zkušebny vstřelil po změně stran David Buchta. Od začátku druhé půle měla více ze hry Zkušebna, která pouštěla Výstřel pouze k brejkovým situacím a většina hry se odehrával před Muchovou bránou. Na 6:1 zvýšil po jednom z úspěšných brejkových situací Petr Brunclík. Na 6:2 snížil ranou pod břevno David Klimek. Další branku přidal za Zkušebnu Martin Semorád. Výstřel ještě přidal na konci utkání dvě branky a vyhrál toto střetnutí vysoko 8:3.

 

Rebels – ZnojemskySeznam.cz 2:3

Hned v úvodu střetnutí trefil tyč Ivo Šalamoun. Ve čtvrté minutě se dostali Rebels do vedení když přihrávku Rostislava Součka dopravil do sítě Richard Adámek. Na 1:1 vyrovnal Zdeněk Šinkovič. O obrat v zápase se postaral v deváté minutě Vlastimil Švancara. Sedm vteřin před závěrečnou sirénou, která by ukončila první poločas vyrovnal Rostislav Souček. Rozhodující trefa zápasu přišla v třetí minutě druhé půle, kdy vítězství Seznamu vystřelil Petr Novotný.

 

Gabriel Grande Gladiators – TJ Tygři Hodonice 0:1

První poločas tohoto střetnutí byl velice vyrovnaný a branku jsme v něm neviděli V druhé půlce se hned na začátku trefil přesně do šibenice Filip Blažek a poslal Hodonice do vedení. Gladiátoři měli možnost vyrovnat, když Fargaš fauloval hráče Gladiatorů, který se řítil sám na bránu a tak bylo nařízeno trestné střílení, které ale Gladiátoři neproměnili a Hodoničtí hráči zápas udrželi a vyhráli tak nejtěsnějším možným rozdílem, tedy 0:1.