Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

ROZHOVORY PO ČTVRTFINÁLE aktualizace

05.05.2016 17:50

Do letošních semifinálových bojů postoupily týmy Šmoulů, Black Dogs, Hodonic a Rebelů. Tři série skončily 3:0 na zápasy, jediná dvojice Florballife-Hodonice odehrála 4 utkání. K vidění bylo ve čtvrtfinále mnoho zajímavých událostí, hodně krásných branek i skvělé zákroky gólmanů. Po skončení posledních čtvrtfinálových zápasů a po volbě soupeřů pro semifinále jsme se zeptali kapitánů (vedoucích) jednotlivých týmů, aby nám zhodnotili svoje čtvrtfinálové série.

POSLEDNÍ VÝSTŘEL (Standa Hoch)

1.V sérii jste se Šmouly drželi krok, byl rozhodující první zápas, kdy v prodloužení Meloun neproměnil obrovskou šanci?

Tak, neříká se to ,ale všichni si to myslí :-) . Né ,šancí bylo samozřejmě víc ,ktéré jsme měli dát, ale kdyby jsme dávali z každé šance gol ,tak nehrajem ZAFL.,takže Meloun za to určitě nemůže.

2.V čem byl soupeř pro vás nepříjemný?

Šmoulové jsou dobře sehraní a umí to, co my ne, tzn. zamčít soupeře na vlastní polovině , rychlou kombinací ho utahat a v nestřeženém okamžiku osamoceni skorovat v podstatě do prázdné svatyně.

3.Co podle tebe rozhodlo vaši sérii?

Tak , trochu se nám po zraněních rozpadl tým a to byl i jeden z faktorů, které hrály velkou roli. Myslím ,že v plné síle by jsme je potrápili ještě více , ale i tak smekám před klukama a holkama jaká utkání dokázali sehrát i v tak “slepené“ sestavě.

4.Kdo ze soupeřových hráčů byl pro vás nejnebezpečnější?

To ani nevím čoveče .Chvíli mi přišlo ,že kdokoliv kdo byl u míčku :-)

5.Jak podle tebe dopadnou obě semifinálové série?

Tak to si netroufám odhadovat ,ale obě serie jistě nabídnou dramatická utkání.

 

FBC ŠMOULOVÉ (Martin Bartoš)

1.Sérii jste zvládli velmi rychle, byl nějaký moment, kdy ve vás byla nejistota?

Určitě, třeba hned ten první zápas, kdy jsme tuším již vedli 4:1 a mysleli si že je vše ok, pak ale Výstřel srovnal a šlo se do prodloužení, v něm nás podržel několika skvělými zákroky náš brankář a následně  Radek Vysloužil solem přes celé hřiště rozhodl v náš prospěch. Tento moment možná rozhodl i celou sérii...

2.V čem byl soupeř pro vás nepříjemný?

Hlavně v rychlým přechodech do útoku, v tom byl Výstřel výborný a dal nám takto spoustu branek. Hodně se také “cpali“ před našeho brankaře a jak mají vysoké hráče, tak se je těžko odstavovalo.

3.Co podle tebe rozhodlo vaši sérii?

Určitě to že jsme v každém zápase dali o nějakou tu branku víc než soupeř :-) Hodně také celou sérii ovlivnilo zranění jak už Medika, Standy Hocha či Štrůdla. Tímto také přeji hlavně panu Medunovi brzké uzdravení a doufám že se ještě někdy na nějakém tom florbálku potkáme...

4.Kdo ze soupeřových hráčů byl pro vás nejnebezpečnější?

Celý tým hrál velmi dobře, ale asi nejnebezpečnější byl pro nás Petr Brunclík, skvěle pak chytal i jejich brankář!

5.Proč jste si vybrali právě Hodonice pro semifinále?

Čistě náhodně!!! Hlasovali jsme a dopadlo to remízou, tak jsem se zeptal dcery jestli chce Tygry či Rebely a ona řekla Tygříky, tak jsme si je vybrali… :-)

6.Jaký florbal podle tebe bude k vidění ve vaší sérii?

Podle mě má tým Hodonic největší fyzičku v lize, tak že zápasy budou hlavně hodně běhavé, se spousty osobních soubojů.

 

FBC FALK (Martin Vernarský)

1.Jako obhájce titulu jste nedokázali postoupit do semifinále. Byl největší problém v tom, že jste se nesešli v plné sestavě ani na jeden zápas?

Tak je to přesně vystižené, už jsem to párkrát vzpomínal, bojujeme s tím celou sezonu. Snad ani jeden zápas jsme neodehráli ideálně. Vždy musí někdo za někoho zaskakovat, a to bohužel nejde za takových okolností jako je fakt, že nemáme tréninky. My jsme si bohužel letos ten postup ani nezasloužili, za naše předvedené výkony, tím myslím týmové výkony, nehráli jsme spolu ale proti sobě. A tentokrát to bylo pro nás vysvobození, že jsme vypadli v nejkratší možné době.

2.V čem byl soupeř pro vás nepříjemný?

Jsou sehraní, a hrají týmově, a hlavně umí udržet nastavené tempo po celou dobu zápasu. Což nám se letos nepovedlo. I když jistou šanci jsem tam viděl na zvrat, asi minutu a půl do konce třetího zápasu, něco jsem na lavičce nadřekl, že pojďme to zkusit, ale když jsem viděl ty výrazy v obličejích - včetně rozhodčího, který to slyšel, tak to asi nebylo moc na místě.

3.Co podle tebe rozhodlo vaši sérii?

Naši sérii rozhodlo prodloužení prvního zápasu, kde jsme měli minimálně 3 gólové šance, a neproměnili jsme je, protože v branci BLD stálo cosi velkého. Ten zápas jsme ještě dřeli jako loni. Nájezdy samozřejmě o štěstí, ať už na té nebo tamté straně, no a poté už jsme se nedostali do tempa, nebo spíše nesešli v plném počtu.

4.Kdo ze soupeřových hráčů byl pro vás nejnebezpečnější?

Ten borec s tou lapačkou.

5.Jak podle tebe dopadnou obě semifinálové série?

Na začátku sezony jsem tipoval finále BLD -ŠMO, zatím vše podle plánu, ale naše "béčko" - kluci co si šli radši zahrát v šedých tričkách, místo kvalitních, hezky zbarvených, dresů se začalo scházet v dobrém počtu, navíc mi připomínají nás minulý rok, jejich touhou vyhrát, vybojovat každý míček, takže tady je můj tip na vítěze ...

 

FBC BLACK DOGS (Ivo Janský)

1.Dokázali jste Tvořihrázi oplatit vyřazení z loňského roku, bere to jako zadostiučinění?

Nevím, jestli je to zadostiučinění, ale možná trochu ano. Loni jsme nimi 2x prohráli v prodloužení, měli jsme trochu smůlu a taky jsme nehráli tak, jak bychom v play off měli. Letos jsme hráli trochu jiným stylem a ukázalo se, že to na FALK platilo. Loni a letos jsme s nimi odehráli vlastně 6 zápasů v play off celkem a ani jeden sjme neprohráli v základní hrací době, takže asi malé zadostiučiněním tento postup je.

2.V čem byl soupeř pro vás nepříjemný?

Řekl bych, že nepříjemný byl hlavně v prvním duelu, tam srovnali krok, když prohrávali o 2 branky. Měli tam hodně situací, kdy mohli dorazit míček do branky, tam jsme špatně pokrývali prostor před brankou. Tam to bylo nejtěžší a nepříjemné. Ale v nájezdech jsme urvali vítězství a pak bych řekl, že ten první zápas je zlomil. Pak už tak nepříjemní nebyli. Ale rozhodně bych jim chtěl strašně moc poděkovat za skvělou sérii, hrálo se férově, k vidění byly zajímavé momenty. Takže všechna čest FALKu za odehranou sérii. 

3.Co podle tebe rozhodlo vaši sérii?

Nájezdy v prvním duelu, pak důležité vítězství v druhém zápase, kdy jsme vyhráli 2:0. Třetí zápas už se mi zdáli trochu odevzdaní, rozhodně na nich nebyla vidět taková houževnatost jako loni. 

4.Kdo ze soupeřových hráčů byl pro vás nejnebezpečnější?

Asi Luďa Vacula, ten je nebezpečný vždycky, když skočí na hřiště. A pak i Luboš Dvořák, jako správný kapitán se snažil neustále vymýšlet útočné akce.

5.Pro semifinále na vás zbyli Rebelové, co si o jejich hladkém postupu přes Gladiátory myslíš?

No, přejeli je slušně, hlavně v posledním duelu. Pro jejich sérii byl důležitý ten první zápas, kdy Gladiátoři měli rebely na lopatě, ale Rebelové ten zápas nakonec dokázali v oslabení urvat. Každopádně to nic nemění na faktu, že Rebels hráli famózně. Neviděl jsem sice jejich 2.vzájemný zápas, ale viděl jsem první a třetí a tam hráli Rebels perfektně

6.Co by na soupeře mohlo platit?

No, asi bude platit, když se nám povede dát vždy o gól víc než soupeř :-). Těžko říct, mají výborný útok, tam musíme hrát koncentrovaně do obrany, protože oni mají střelce, kteří i minimum šancí umí využít. A musíme být produktivní, protože co jsem viděl, tak ani v obraně nedělají Rebelové moc chyb. 

 

FLORBALLIFE.CZ TEAM (Martin Andrle)

1.Dva roky po sobě jste postoupili do semifinále, proč se to letos nepovedlo?

Hloupě jsme prohráli první a třetí zápas, kde jsme v polovině vedli o gól a obě utkání o gól nakonec prohráli. Poslední zápas byl fiasko, prohrávali jsme na začátku snad 0:5 a to už se blbě otáčí.

2.V čem byl soupeř pro vás nepříjemný?

Ani bych neřekl, že byl nečím nepříjemný. JHrají prostě styl, do kterého se dá dobře hrát, ale musíte mít natrénováno. Na téhle úrovni je osobka účinná a musíme sportovně přiznat, že platila i na nás.

3.Která situace podle tebe rozhodla vaši sérii?

Nelze se bavit o jedné situaci. Spíš Hodonice chtěli více jako tým, to podle mě rozhodlo. Šli zatím od začátku, prožívali to a taky se jim to povedlo. Osobně jim k postupu gratuluju, zaslouží si to.

4.Kdo ze soupeřových hráčů byl pro vás nejnebezpečnější?

Asi určitě Filip Mikulášek. Nebýt jeho výlevu ve třetím zápase, ačkoli chápu důvody, udělal by ještě lepší dojem.

5.Jak podle tebe dopadnou obě semifinálové série?

Oba favorisé to budou mít nesmírně těžké. Šmoulové postoupí díky efektivnímu útoku a né moc velké kvalitě v brankovišti Hodonic. A Rebelové pokud budou v semifinále hrát jako ve čtvrtfinále, mají velkou šanci si zahrát finále.

 

TJ TYGŘI HODONICE (Jiří Sedlář)

1.Proti silnému Florballifu jste zahráli parádně, zvolili jste správně taktiku?

Tak asio, když jsme vyhráli. Hráli jsme naplno a nechali tam všechno. Po druhém zápase, když jsme prohráli, jsme si uvědomili zásadní chyby, což nám pomohlo ve třetím zápase zvítězit 3:2. Ve čtvrtém jsme měli na začátku štěstí, dostali se do vedení 5:0 a už jsme zápas dotáhli do zdárného konce.

2.V čem byl soupeř pro vás nepříjemný?

Soupeř byl nepříjemný ve hře do těla. Ze zápasů jsme si odnesli lehčí oděrky a zranění, což jak řekli rozhodčí, ke hře playoff patří. Myslím, že náš tým by při stejném stylu hry už dávno skončil na trestné.

3.Co podle tebe rozhodlo vaši sérii?

Obecně naši sérii rozhodlo, že jsme chtěli víc vyhrát a rvali jsme se do poslední minuty. Konkrétně to byla změna taktiky na agresivní napadání už při rozehře.

4.Kdo ze soupeřových hráčů byl pro vás nejnebezpečnější?

Neznám jich moc jmény, góly dávali všichni, byli pro nás nebezpeční jako tým.

5.Pro semifinále si vás vybrali Šmoulové, proč si myslíš, že zvolili vás místo Rebelů?

Jak řekl Bárta, kvůli vzájemným zápasům a taky Rebelové teďka válí :-)

6.Co by podle tebe mohl na Šmouly platit, bude to ten váš rychlý přístup a neustálá hra v pohybu?

Myslím, že budeme hrát tak jako vždycky. Důležité bude hrát s čistou hlavou a nedělat chyby. Vždy nám pomůže, když dáme první gól, ale tak komu ne. 

 

REBELS (Luděk Věrný)

1.Poprvé okusíte semifinále, bylo rozhodující, že jste před sezónou doplnili kádr?

    Určitě to pomohlo, že jsme doplnily kádr tam, kde nás nejvíce tlačila bota a kluci co přišli přinesli i zvýšili kvalitu týmu.

2.V čem byl soupeř pro vás nepříjemný?

   Soupeř byl nepříjemný vždy při rychlém přechodu do útoku,naštěstí pro nás nedokázaly proměňovat své šance, tak jak je proměňovaly během sezóny.

3.Která situace podle tebe rozhodla vaši sérii?

   Řekl bych, že to byla naše touha jít do dalšího kola a určitě i situace v prvním zápase, kdy v závěru vyrovnaného zápasu měli Gladiatoři možnost tresného střílení, ale nás v tu chvíli podržel golman Pauli a chvíli na to v oslabení rozhodl o prvním bodě serie Ríša Adámek.

4.Kdo ze soupeřových hráčů byl pro vás nejnebezpečnější?

  Nebezpeční byli všichni a nejvíce asi Tomáš Zahradník.

5.Zbyli na vás Black Dogs, jste spokojeni? Vyhovuje vám styl jejich hry?

  Spokojeni jsme a tešíme se na společné zápasy.

6.Jaký florbal podle tebe bude k vidění ve vaší sérii?

  Technický ale i bojovný o každý kousek hřiště.

 

GLADIATORS (Karel Jandásek)

1.Jak se stane, že dva roky po sobě stříbrný tým vypadne poměrem 3:0 na zápasy ve čtvrtfinále?

Letos se nám prostě střelecky nedařilo a od toho to celé pramení, každopádně je to pro nás poučení do další sezóny. Je škoda, že po dobře zahrané sezóně jsme tak brzo vypadli, ale i to se stává, je to sport.

 

2.V čem byl soupeř pro vás nepříjemný?

Soupeř byl pro nás nepříjemný hlavně v napadání  třemi hráči, dělalo nám to velké problémy.

 

3.Která situace podle tebe rozhodla vaši sérii?

Myslím si, že rozhodl hned první zápas, ten jsme prostě měli vyhrát, myslím, že jsme byli i lepší, ale štěstí nám nepřálo. No … štěstí, první dva zápasy jsme si zbytečně prohráli vlastní chybou. Ten třetí už si s námi Rebels hráli, jako kočka s myší. Každopádně dalším velkým faktorem naší prohry byly 3 vstřelené branky za 3 zápasy.

 

4.Kdo ze soupeřových hráčů byl pro vás nejnebezpečnější?

Je to těžký, Rebels hodně držel jejich golman s obranou, přes kterou se těžko procházelo, ale kdybych měl vybrat ty nejnebezpečnější hráče, tak první dva zápasy  duo Souček-Adámek, třetí zápas jasně Jarda Zika s bráchem.

 

5.Jak podle tebe dopadnou obě semifinálové série?

Viděl bych to na finále Rebels-Šmoulové, kde se mistrem stane první jmenovaný.

Každopádně bych chtěl klukům z Rebels za celý náš tým poděkovat za super zápasy a přejeme jim hodně štěstí v dalších zápasech play off.