Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

"V BARÁŽI JSME ODEHRÁLI NEJLEPŠÍ ZÁPASY SEZÓNY," TVRDÍ KAPITÁN HODONIC MARTIN ČERMÁK

07.09.2012 10:40

Hodonice zažily v ZAFLu dvě velmi rozdílné sezóny. V té první skončily po základní části čtvrtí a ve čtvrtfinále se dlouho přetahovaly s Litrpůlem. Loni spadly do baráže, zde které se však dokázaly úspěšně dostat. V letošní sezóně by tedy na tým Hodonic zřejmě měla čekat opět vydařenější sezóna, bráno podle střídání úspěšné a méně úspěšné sezóny. Jaké cíle si stanovili hráči Hodonic, se dozvíte z rozhovoru.

V předminulé sezóně jste byli čtrvtí po základní části, loni jste spadli do baráže. Kde se vzala taková změna?

Důvodů je hned několik. V prvé řadě jsme celkem doplatili na loňský formát soutěže, dále jsme hned několik utkání ztratili smolně v posledních minutách, ale na druhou stranu musím uznat, že atmosféra v týmu v první polovině ligy nebyla moc dobrá. Až v druhé půli, kdy jsme změnili taktiku a snížili počet nastupujících pětek na dvě, jsme se pomalu dostávali do rytmu, což vyvrcholilo úspěšnou baráží.

 

Jaké to je zahrát si baráž?

Pro nás to bylo super. Odehráli jsme v ní nejlepší zápasy sezony a celkově jsme si to užili.

 

Co podle tebe vedlo k tomu, že jste se dokázali v lize udržet?

Hlavně to, že se zlepšila atmosféra v týmu. Na všech hráčích bylo znát, že zpackanou sezonu hodili za hlavu a hlavním cílem je udržet ligu.

 

Jak se obměnila vaše soupiska, mnoho nových jmen jsem v ní nenašel?

Nemáme důvod soupisku nijak měnit – sázíme na souhru. My jsme TJ Hodonice, a proto jsou v týmu hlavně kluci z Hodonic a Tasovic. Všichni jsme z jedné vesnice a známe se velmi dlouho a tak by to podle mě v amatérském týmu mělo být. Nejsem zastáncem verbování hráčů jen kvůli výkonnosti týmu… to podle mě do amatérky nepatří.

 

Kdo nově převezme dirigentskou taktovku po Hahnovi?

Předně chci říct, že mě moc mrzí, že Filda s náma v této sezoně nemůže hrát. Do našeho týmu parádně zapadnul a hrozně moc nás podržel. Je to pohodář a správnej borec. Chci mu touto cestou za všechno poděkovat.

 

Kdo je vaším nejméně oblíbeným soupeřem a proč?

Vyloženě neoblíbený tým asi nemáme, ale rozhodně se nám špatně hraje proti pivnici. Loni nás dost přehrávala, ale to nejsme asi jediní. No a po baráži můžu říct, že k oblíbeným soupeřům nebude patřit ani Tvořihráz. Jejich styl hry nám nesedí a bude dělat problémy i dalším týmům.

 

S kterým týmem si naopak zahrajete rádi a proč?

Rozhodně Black Dogs! Ty zápasy nejsou nijak zbytečně vyhrocené a je to dobrej florec. A pokud se nepletu, tak všechny vzájemné zápasy byly velmi vyrovnané a rozhodovali drobnosti.

 

Kdo je podle tebe favoritem ligy?

Letos jasného favorita nevidím, ale vsadil bych si asi na Savannah.

 

Díky za rozhovor, ať se daří!

Ivoš J.