Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

ZAČÁTEK NOVÉ SEZÓNY SE BLÍŽÍ

11.09.2016 08:05

Nová sezóna již klepe na dveře, za 14 dní již budou na programu první zápasy ročníku 2016/2017, kdy zlaté medaile budou obhajovat Šmoulové a kdy se také bohužel budeme muset rozloučit s jedním z týmů současné čtrnáctky. Liga odstartuje 25. září v 15h odpoledne, kdy úvodní duel obstarají týmy Šmoulů a Black Dogs, tedy loňští finalisté. Nejčastěji se pak liga bude odehrávat v říjnu, kdy vedením ligy dostalo k dispozici nejvíce termínů.

Po schůzi, která se konala 4.září, je jasné, že se nově musí týmy více zapojit do spolupískání zápasů. Novinkou je tedy nutnost, aby každý tým odpískal 16 zápasů (pokud 2 hráči z jednoho týmů odpískají 8 zápasů společně, je to bráno jako 16 zápasů). Tím by se měla snížit zaneprázdněnost rozhodčích, kteří doposud pískali nejčastěji. Pokud týmnesplní tuto podmínku, zaplatí pokutu 3000Kč. Tyto peníze budou (stejně jako loni) vyplaceny rozhodčím, kteří budou pískat nejčastěji).

Další věcí, kterou si týmy odhlasovaly, je počet zápasů v play off - zde se opět setkáme se sériemi hranými na 3 vítězné duely (předkolo se hraje na 2 vítězné zápasy).  

Nově se během letošního ročníku setkáme s novými stránkami ligy, které by měly být spuštěny ještě před začátkem soutěže, popř. v počátcích ligy. Nové stránky byly objednány proto, aby se zjednodušila administrace statistik, nyní je toti potřeba všechny statistiky přepočítávat ručně, sčítat body atd. V novém redakčním systému bude pro vedení ligy jednodušší zpracovávat statistiky. 

Další (méně příjemnou) záležitostí je zúžení ligy na 13 týmů pro rok 2017/2018. Vedení ligy bylo správcem haly požádáno, aby kvůli uvolnění termínů snížilo počet mužstev. Do baráže tak letos spadnou 2 poslední týmy ligy, které se s nově přihlášenými mužstvy utkají o jedniné místo pro další sezónu. Původní požadavek byl snížit počet mužstev rovnou na 12, ale vedení ligy se se správcem haly dohodlo, že snížení počtu bude nejdříve na 13 a další rok poté na 12 týmů. Správcem haly nám však bylo zajištěno, že vždy bude dostatek volných termínů pro 12 týmů ligy, tedy že minimum týmů, které ZAFL bude mít, bude 12.

Nová disciplinární komise: byla zvolena ve složení Šťastník, Jandásek (GLA), Černý (FLO), Maceček (ZKU), Janský (BLD).

All star ligy se odehraje 29.ledna 2017 v sobotu od 19hod. Kapitáni se shodli, že loňský formát all star byl zvolen dobře, proto v něm budeme pokračovat. Letoší měření sil bylo zvoleno jako duel MLADÝCH a STARÝCH. Rozdílovým ročníkem bude ročník 1990. Kdo se narodil 1990 a staří, patří do skupiny STAŘÍ. Kdo je narozen roku 1991 a mladší, patří do skupiny MLADÍ. Vedení se opět pokusí zajistit ceny, poháry a pivo za nižší cenu.

Věříme, že letošní ročník přinese mnoho zajímavých a vyrovnaných zápasů.

Vedení ligy