Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

21. A 22. KOLO PŘINESLY GÓLOVÉ HODY + reportáže

02.02.2015 07:44

Na góly velmi plodná byla obě víkendová kola, tedy 21. a 22. kolo letošní sezóny. Na vedoucí tým ligy, Šmouly, se bodově dotáhl Výstřel, má ale navíc odehráno 4 zápasy. Třetí příčku si po 22.kole udrželi Black Dogs. Celkem se dařilo týmům bojujícím o předkolo play off. Rebelové i Slimáci urvali 3 body, Gladiátoři dokonce plných 6 bodů. Úspěšné byly i Hodonice, když urvaly pěkných 5 bodů. Po třech bodech si tentokrát připsali Black Dogs, Florballife, Litrpůl, naopak Tvořihráz získala body 2. Seznam vydoloval ze dvou zápasů jediný bod stejně jako Jaroslavice.

Výsledky:

21.Kolo
Tvo - ZnS 3:2 SN
Gld - Jar 7:3
Lit - Tvo 5:2
Jar - Hod 5:6 SN
ZnS - Gld 1:4
Hod - Lit 2:1

22.Kolo
Reb - Bld 3:5
PoV - Sli 6:1
Flo - Reb 4:5
Sli - Šan 5:3
Bld - PoV 1:3
Šan - Flo 3:5

21.Kolo

Fbc TJ Sokol Tvořihráz – ZnojemskySeznam.cz 3:2 SN

 

Před Zápasem:

První střetnutí tohoto kola přinesl souboj mezi týmy: Fbc TJ Sokol Tvořihráz a
Znojemským Seznamem.cz.

 

Postavení v tabulce:

Tvořihráz se nachází s nastřádanými 31 body na šestém místě. ZnojemskySeznam je na tom o dvě pozice hůře, než jeho dnešní rival z Tvořihráze.

 

Vzájemný zápas: 15.Kolo: ZnojemskySeznam.cz – Fbc TJ Sokol Tvořihráz 3:9

 

Forma: Tvo: P- V- V- P- V

ZnS: V- P- P- P- P

 

1.poločas:

První zákrok tohoto zápasu si připsal brankář ZnojemskéhoSeznamu Lukáš Mareček, když zneškodnil pokus Karla Kloudy. Z následného protiútoku se činil i brankář Přemysl Bárta, ten si poradil s pokusem Petra Novotného. Druhou velkou šanci na otevření skóre v utkání měl v čase 5:16 Vlastimil Švancara. O třicet vteřin později byl vyloučen na dvě minuty za hru na zemi
Zbyněk Joura. Tuto početní výhodu bleskurychle využil Luděk Vacula a poslal tak Tvořihráz do vedení. V osmé minutě vystihl přihrávku Luďka Vaculy, Vlastmil Švancara. Ten obránce Tvořihráze přesprintoval, ale v rozhodující fázi tváří v tvář Přemyslu Bártovi selhal. Na 2:0 zvýšil v deváté minutě Karel Klouda. Minutu před závěrem první půle nejprve orazítkoval břevno v tomto poločase hodně aktivní Luděk Vacula a vzápětí Seznam snížil na 2:1, kdy se poprvé v tomto utkání trefil Petr Novotný.

 

2.poločas:

Hned v druhé minutě druhého poločasu dostal Seznam vynikající možnost k vyrovnání, když si šel dvě trestné minuty odsedět Karel Klouda za hru rukou. Seznam, ale přesilovou hru nevyužil a tak stále na světelné tabuly svítil stav 2:1 pro Tvořihráz. Tento stav se změnil až v čase 4:37, kdy podruhé v utkání našel recept opět ten stejný střelec Petr Novotný. Utkání tímto výsledkem skončilo a po základní hrací době tak přišly na řadu samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšnější tým Tvořihráze a připsal si tak bonusový bod.

 

Gabriel Grande Gladiators – Jaroslavičtí Kapři 7:3

 

Před Zápasem:

V druhém utkání tohoto kola proti sobě změří síly Gabriel Grande Gladiators a Jaroslavičtí Kapři.

Postavení v tabulce:

Gladiators se nacházejí na deváté pozici, která zajišťuje boj o účast v play-off, ale vzhledem k vyrovnanosti tabulky, zvláště právě v těchto místech tedy od sedmého do jedenáctého místa, kde je rozdíl mezi těmito pěti celky pouhých pět bodů. Jaroslavičtí už téměř žádnou šanci nemají a v postupu do předkola play-off by jim musel pomoci všichni svatí.

 

Vzájemný Zápas: 3.Kolo: Jaroslavičtí Kapři – Gabriel Grande Gladiators 1:14

 

Forma: Gld: P- V- P- P- P

Jar: P- P- P- P- P

 

1.poločas:

Skóre otevřel v třetí minutě přesnou ranou k levé tyči Ondřej Malý. Vzápětí se ale Kaprům podařilo dvěma rychlími zásahy vyrovnat, když se nejprve trefil Lukáš Boor a po něm jeho spoluhráč Jan Brveník. Gladiators vyrovnali v čase 6:32, kdy Glasera překonal Libor Ondráček. V desáté minutě využili zaváhání Jaroslavické obrany útočníci Gladiátorů Tomáš Zahradník a Tomáš Laitner, který svým gólem strhl vedení na stranu Gabriel Grande Gladiators.

 

2.poločas:

V úvodu druhé půle hned rozvlnil síť za Glaserovými zády Tomáš Zahradník. V čase 1:51 stál tváří v tvář Mirek Kuřitka proti brankáři Jaroslavic, ale svůj blafák nedotáhl do úspěšného konce. Další gól přidal Libor Ondráček a tak po necelých dvou odehraných minutách druhé půle už byl stav utkání 5:2. V čase 2:30 si šel odsedět dvouminutový trest Filip Holčapek. Tuto početní výhodu Gladiátoři využili, když se tvrdou ranou prosadil Ondřej Dohnal. V šesté minutě vsítil třetí gól Jaroslavic Lukáš Boor. Čtyři minuty před koncem utkání zvýšil na konečných 7:3 Mirek Kuřitka a definitivně tak pohřbil naděje Jaroslavických Kaprů v letošním Play-Off.

 

Fbc Litrpůl – Fbc TJ Sokol Tvořihráz 5:2

 

Postavení v tabulce:

Litrpůl se v tabulce nachází na čtvrtém místě právě před svým dnešním soupeřem právě před svým dnešním soupeřem z Tvořihráze.

 

Vzájemný zápas: 13.Kolo: Fbc TJ Sokol Tvořihráz – Fbc Litrpůl 2:3

 

Forma: Lit: P- V- P- P- P

Tvo: VSN- P- V- V- P

 

1.poločas:

V čase 2:40 otevřel skóre utkání Jan Sochor, když se trefil nad Šobovo rameno. O chvíli později Litrpůl vyrovnal, když se v předbrankové mlýnici nejlépe zorientoval Drahoslav Popelka a míček poskakující před Přemyslem Bártem dopravil do sítě. Na 1:2 pro Tvořihráz upravil v čase 6:21 Lubomír Grillowitzer. Deset vteřin před koncem poločasu se vytáhl brilantním zákrokem Bárta proti střele Lukáše Moravce.

 

2.poločas:

Ve čtvrté minutě druhého poločasu vyrovnal Kamil Šnyrch na 2:2, když se uvolnil po pravém křídle. Jeho první pokus ještě Přemysl Bárta zlikvidoval, ale na následnou dorážku od stejného hráče už byl krátký. V šesté minutě si nešťastně srazil míček do vlastní brány obránce Tvořihráze a Litrpůl tak odskočil svému soupeři na rozdíl dvou branek. Po tomto gólu už hráči Tvořihráze gól nevstřelili. Naopak Litrpůl se ještě dvakrát prosadil a vyhrál toto utkání 5:2.

 

Jaroslavičtí Kapři – TJ Tygři Hodonice 5:6 SN

Před zápasem:

Další souboj sousedů z tabulky mohli všichni fanoušci vidět v rámci čtvrtého zápasu tohoto kola, ve kterém se utkal tým Jaroslavic proti Hodonicím.

 

Postavení v tabulce: Jak už bylo zmíněno jedná se o další souboj sousedů v tabulce . Zatímco Jaroslavičtí už jsou ze hry o předkolo play-off venku, u Hodonických ještě jiskřička naděje žije. Pro Hodonice bude v posledních utkáních každý bod cenný a I proto úspěch v tomto utkání by byl takovým odrazovým můstkem k pozicím zajišťující předkolo play-off. Rebels totiž čeká v 22.kole dvojice nelehkých soupěřů: Fbc Black Dogs a Florballife.cz Team a Slimáci narazí na
Poslední Výstřel a TJ Florbal Šanov.

Vzájemný zápas: 12.Kolo: TJ Tygři Hodonice – Jaroslavičtí Kapři 12:2

 

Forma: Hod: P- V- P- P- P

Jar: P- P- P- P- P

 

1.poločas:

Jaroslavice do tohoto zápasu vstoupili dobře. Už v třicátépáté vteřině překonali Petra Stehlíka a vedli tak 1:0. Toto vedení jim vydrželo tři minuty. Na 1:1 vyrovnal Luboš Tuna. V čase 5:18 zastavil Lašákovu jedovatou střelu Jaroslavický brankář Petr Procházka. V osmé minutě vsítil Luboš Tuna svůj druhý gól v utkání. V desáté minutě padl na každé straně jeden gól nejprve svůj Hattrick v tomto zápase zkompletoval Luboš Tuna, za Jaroslavické snížil Bohumil Zálešák. První půle skončila 2:4, když se trefil Radek Lašák.

 

2.poločas:

Do druhého poločasu nastoupil do brány Jaroslavic místo Petra Procházky, Daniel Glaser. V druhé minutě snížil na 3:4 Filip Holčapek. Poté přišla chvíle obou brankářů Petra Stehlíka a Daniela Glasera, když svými přesnými výhozy našli své spoluhráče a asistovaly tak u branek svých týmů a skóre bylo rázem 4:5. Jaroslavice se ale nevzdali a vyrovnání na 5:5 obstaral Lukáš Juhaňák. Utkání tak dospělo do samostatných nájezdů, které rozhodl muž tohoto utkání Luboš Tuna (5+1). Hodonice tak porazili Jaroslavice 5:6 po samostatných nájezdech.

 

ZnojemskySeznam.cz – Gabriel Grande Gladiators 1:4

Před zápasem:

Další v pořadí třetí zápas ve kterém se utkají sousedé z tabulky

 

Nastřádané body: ZnS – 24 b

Gld – 26 b

 

Vzájemný Zápas: 5.Kolo: Gabriel Grande Gladiators – ZnojemskySeznam.cz 1:2

 

Forma: ZnS: PSN- V- P- P- P

Gld: V- P- V- P- P

 

1.poločas:

Úvod zápasu byl opatrný , ale z první větší příležitosti na skórování padl gól. Do odkryté klece se trefil Tomáš Laitner. V sedmé minutě srazil u mantinelu Michal Ficko, Petra Novotného, který tento střet neustál jak fyzicky, tak psychicky a ležícího Michala Ficka chytil pod krkem za což následovali tyto tresty: Michal Ficko dostal dvě minuty za svůj faul a Petr Novotný červenou kartu a pět minut + do konce utkání. Od deváté minuty tak Gladiators hráli téměř dvě a půl minuty přesilovou hru pěti proti čtyřem. Tuto přesilovou hru, ale Gladiators nevyužili. Pět vteřin před koncem poločasu se trefil Tomáš Laitner.

 

2.poločas:

Třetí gól Gladiátorů přidal Adam Podaný. Na 1:3 snížil v šesté minutě po Šotkovského přihrávce Vlastimil Švancara. Tři minuty před koncem pečetil výhru Gladiátorů svým třetím gólem v utkání Tomáš Laitner a Gladiators tak vyhráli 1:4.

 

TJ Tygři Hodonice – Fbc Litrpůl 2:1

Nastřádané body: Hod – 14 b

Lit – 34 b

 

Vzájemný Zápas: 11.Kolo: Fbc Litrpůl – TJ Tygři Hodonice 2:1

Forma: Hod: VSN- P- V- P- P

Lit: V- P- V- P- P

 

1.poločas:

Do vedení se dostal Fbc Litrpůl v třetí minutě po přesné Maruštíkově trefě. Do konce poločasu ještě stihl vyrovnat Patrik Němec po přihrávce Stanislava Mitregy.

2.poločas:

 

Tento zápas byl velice vyrovnaný a jak výsledkově tak herně se to na tomto utkání projevilo. Nakonec vsítil rozhodující gól Luboš Tuna. Hodonice tento zápas nakonec vyhráli 2:1 a z dnešního kola si odnesli úctyhodných pět bodů. Litrpůl uhrál body tři.  

 

22.Kolo

Rebels – Fbc Black Dogs 3:5

Před zápasem:

V 12:30 začne další v pořadí 22.Kolo. První duel tohoto kola obstarají týmy Rebels a Fbc Black Dogs.

 

Postavení v tabulce: Rebels budou chtít v tomto důležitém utkání bodovat, protože se nacházejí na desáté pozici a děli se o tuto pozici zajišťující předkolo play-off s týmem Bar Slimák 2.1. Jenže soupeř Rebelů tým Fbc Black Dogs nebude chtít určitě také body jen tak darovat , protože Black Dogs se přetahují o druhou pozici s týmem Posledního Výstřelu.

 

Vzájemný zápas: 14.kolo: Fbc Black Dogs – Rebels 3:0

 

Forma: Reb: V- P- P- V- PSN

Bld: V- VSN- V- V- V

 

1.poločas:

Do utkání vstoupili lépe Černí psi, když zpočátku utkání vedli 0:2, když se jako první trefil Lukáš Jakub a po něm Jelínka překonal Martin Buchta. Do konce první půle ještě stihl snížit Jakub Zika.
V tomto poločase se stala nepříjemná věc kapitánovi Rebels Jaroslavovi Zikovi, když se při sprintu do útočného pásma psů zranil.

 

2.poločas:

V druhém poločase se ale vrátil bolest překonal a dokonce dal třetí gól Rebels, který ale nic nezměnil na tom že si tři body do tabulky připíší Black Dogs, protože se v druhé půli Black Dogs trefili třikrát a vyhráli tak 3:5

 

Poslední Výstřel – Bar Slimák 2.1 6:1

Postavení v tabulce

Druhé utkání 22.kola nabídne souboj druhého Posledního Výstřelu a proti nim se postaví jedenáctý tým Bar Slimák 2.1

 

Vzájemný zápas: 9.Kolo: Bar Slimák 2.1 – Poslední Výstřel 1:0

 

Forma: Pov: V- V- V- V- P
Sli: V- P- P- V- V

 

1.poločas:

První poločas tohoto utkání byl na góly velice chudý. Padla v něm totiž jediná branka o kterou se postarala Eva Poláková, když se trefila ze střední vzdálenosti k levé tyči Tvrdého branky.

 

2.poločas:

Po nevýrazném a především defenzivním prvním poločase přišly v druhém poločase brankové hody. Když se síť za Tomášem Tvrdým rozvlnila čtyřikrát, šestou trefu přidal Poslední Výstřel do prázdné klece. Jeho protějšek Jiří Nesnídal dostal branku jednu.

 

Florballife.cz Team – Rebels 4:5

Postavení v tabulce: Flo – 4.místo – 34 b

Reb – 10.místo – 19 b

 

Vzájemný zápas: 9.Kolo: Rebels – Florballife.cz Team 1:4

 

Forma: Flo: P- V- V- V- V

Reb: P- V- P- P- V

 

1.poločas:

V prvních třech minutách padly hned dvě branky do sítě Rostislava Krutiše a Rebels tak vedli 0:2. Florballifu se, ale podařilo snížit, když se prosadil Jan Hrnčíř. V osmé minutě vyrovnal přízemní střelou k levé tyči David Vítek. V deváté minutě zažehnal velké nebezpečí brankář Rebels Jakub Jelínek. V čase 9:23 se uvolnil po pravé straně hřiště Luděk Věrný skvostnou přihrávkou našel svého spoluhráče Miroslava Černého, který dostal Rebels zpět do vedení. Do konce prvního poločasu ještě stihl Florballife vyrovnat, konkrétně se trefil Martin Benda a první poločas tak skončil nerozhodným výsledkem 3:3.

 

2.poločas:

Do druhé půle vstoupil lépe tým Florballife, když ve třicátéčtvrté vteřině našel Jakub Pospíchal zadovkou před bránou číhajícího Martina Bendu, který podruhé překonal Jakuba Jelínka. V čase 8:56 měl dvojitou šanci na vyrovnání Petr Mikysek, ale v obou případech ho vychytal brankář Krutiš. V posledních dvou minutách zavelel k obratu Jakub Zika, který dvěma přesnými zásahy otočil skóre v prospěch Rebels. Třicet vteřin před koncem utkání zachránil Rebelům tři body famózním zákrokem Jakub Jelínek. Rebels už si svůj jednobrankový náskok pohlídali a tento dramatický duel vyhráli 4:5.

 

Bar Slimák 2.1 – TJ Florbal Šanov 5:3

Nasbírané body: Sli: 19 b

Šan: 24 b

 

Vzájemný zápas: 4.Kolo: Bar Slimák 2.1 – TJ Florbal Šanov 0:6

 

Forma: Sli: P- V- P- P- V

Šan: P- P- PSN- V- V

 

1.poločas:

Ve čtvrté minutě se prosadil po samostatné akci Jiří Pitour a střelou ze střední vzdálenosti překonal Nasadila. O minutu později zahrál v brankovišti Hološka a tak bylo proti týmu Slimáků nařízeno trestné střílení. Jeho exekuci si vzal na starost Tomáš Fanta a s přehledem a chaldnou hlavou vyrovnal na 1:1. V osmé minutě se dostali poprvé v utkání do vedení Šanovští hráči. Toto vedení jim, ale dlouho nevydrželo, když za pouhou minutu vyrovnal Michal Telesz.Gól na 3:2 byl prostě a jednoduše výstavní. Michal Telesz nechal hůl mezi svýma nohama a střílenou přihrávku Filipa Mikuláška tečoval do Šanovské klece. První půle tak skončila 4:2 pro Slimáky.

 

2.poločas:

Byl o poznání klidnější než půle první. V této části hry se oba týmy zmohli na jeden gól a tak utkání skončilo 5:3 pro Bar Slimák 2.1.

 

Fbc Black Dogs – Poslední Výstřel 1:3

Před zápasem:

Tento zápas nabídne pikantní bitvu o druhé a třetí místo mezi celky Fbc Black Dogs a Posledním Výstřelem. Další motivací uspět v tomto zápase je bezesporu možnost dotáhnutí obou celků na tým Fbc Šmoulové Znojmo, kteří mají v tomto kole volno.

 

Nasbírané body: Bld- 3.místo – 42 b

Pov- 2.místo – 42 b

 

Vzájemný zápas: 5.Kolo: Poslední Výstřel – Fbc Black Dogs 5:1

 

Forma: Bld: V- V- VSN- V- V

Pov: V- V- V- V- V

 

1.poločas:

Hned v úvodu utkání využili tým Black Dogs nabídnutou početní výhodu, když Nesnídala překonal Lukáš Jakub. Do konce prvního poločasu, ale Poslední Výstřel skóre otočil, když první trefu obstaral Jaroslav Plánský a po něm se trefil Antonín Svoboda.

2.poločas:

V druhém poločase měli oba týmy množství šanci, ale buď selhali ve finální fázi jako například Pavel Kortan, který se ocitl sám před prázdnou klecí, nebo zasáhli pozorní brankáři na jedné či druhé straně výborně chytající brankáři: Martin Buchta a Jiří Nesnídal. Poslední branku na 1:3 přidal Jaroslav Solik.

 

TJ Florbal Šanov – Florballife.cz Team 3:5

Před zápasem:

 

Nasbírané body: Šan: 24 b

Flo: 34b

 

Vzájemný zápas: 1.kolo TJ Florbal Šanov – Florballife.cz Team 2:0

 

Forma: Šan: P- P- P- PSN- V

Flo: P- P- V- V- V

 

1.poločas:

První zákrok tohoto utkání si připsal brankář Florballifu Rostislav Krutiš. V páté minutě padla první branka utkání. O tu se postaral úspěšně proměněným nájezdem Miroslav Březina. Na 1:1 vyrovnal Luděk Lössl po přihrávce Tomáše Fanty. V čase 6:31 se trefil kapitán Šanova Marek Eliáš a poslal tak Šanovské hráče do vedení. Navýšit na 3:1 mohl Marek Eliáš v osmé minutě, ale vynikající přihrávku od Bohuslava Nováka nedotáhl do úspěšného konce. Na 2:3 upravil skóre Martin Benda, poté co Šanovský brankář Michal Nasadil neudržel jeho střelu.

 

2.poločas:

Hned v úvodní minutě udržel naděje na zisk nějakého bodu z tohoto zápasu brankář Nasadil, když se prezentoval skvělým zákrokem nohou. Další obrovskou šanci měl Šanov v sedmé minutě, kdy Pavel Haas trefil tyč Krutišovi brány a z následného protiútoku vstřelil Jakub Pospíchal gól na 2:4. Do konce utkání se ještě za Šanov trefil Tomáš Fanta a za Florballife Jan Hrnčíř a utkání tak skončilo 3:5