Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

23.KOLO ZAMÍCHALO KARTAMI V POSTUPUJÍCÍCH DO PŘEDKOLA + REPORTÁŽE

09.02.2015 11:07

23.kolo přineslo několik velmi zajímavých výsledků. Rebelové, kteří si mohli pojistit jisté místo v předkole play off, tentokráte vyšli bodově naprázdno. Seznam dokázal urvat dva body za vítězství na nájezdy, Litrpůl si v tabulce také polepšil ziskem 4 bodů. Další body si připsaly i Jaroslavice za jedno vítězství v uákladní hrací době. Stejně tak se dařilo i Šanovu, Šmoulové potvrdili roli favorita a udrželi si slušný náskok na čele tabulky.

23.kolo

JAR - LIT 3:6

SEZ - ŠMO 0:4

REB - JAR 4:6

ŠMO - ŠAN 5:2

LIT - SEZ 2:3 sn

ŠAN - REB 6:3 

 

23.Kolo

Jaroslavičtí Kapři – Fbc Litrpůl                                   3:6

Před zápasem:

8.2.2015 v 17:00 se v 23.kole proti sobě utkají na palubovce Znojemské haly týmy Jaroslavických Kaprů a tým Fbc Litrpůl. Jaroslavice vybojovali v minulém kole alespoň bod za prohru po samostatných nájezdech proti Tygrům z Hodonic. Fbc Litrpůl nasbíral v minulém kole body tři.

 

Postavení v tabulce:

Jar: 13.místo – 4 body

Lit: 5.místo – 34 bodů

 

Vzájemný zápas: 1.kolo: Jaroslavičtí Kapři – Fbc Litrpůl          2:6

 

Forma:

Jar: PSN- P- P- P- P

Lit: P- V- P- V- P

 

1.poločas:

Ve čtvrté minutě otevřel skóre utkání ranou k pravé tyči Filip Holčapek a Jaroslavičtí tak zaskočili svého soupeře. O dvě minuty později se proti stejnému hráči předvedl zákrokem Jakub Veselý.
V osmé minutě se před prázdnou klecí objevil z čista jasna Lukáš Moravec, ale o chloupek minul bránu Jaroslavic. O minutu později dal Litrpůl dvě rychlé branky, kterými otočil stav ve svůj prospěch. Dvě minuty před koncem poločasu se po druhé v utkání trefil Vojtěch Maruštík. 27 vteřin před koncem poločasu upravil skóre na 1:4 Pavel Kuchtík.

 

2.poločas:

V čase 3:24 předvedl výborný reflexivní zákrok Veselý, který tak stále od čtvrté minuty prvního poločasu nepustil gól a stav byl tak stále 1:4. V sedmé minutě skóroval Drahoslav Popelka. V čase 8:10 vyslal Martin Procházka do samostatného úniku Filipa Holčapka, který podruhé v tomto utkání rozvlnil síť za zády Jakuba Veselého. O minutu později přihrál z rohu hřiště Filip Holčapek volnému Lukáši Boorovi, který svou pohotovou a především rychlou reakcí dopravil míček do brány Litrpůlu. To nejlepší z tohoto utkání přišlo na konci utkání, kdy si míček přivlsatnil Vojtěch Maruštík a svou ekvibrilistickou kličkou překonal Procházku. Utkání tak skončilo 3:6.

 

ZnojemskySeznam.cz – Fbc Šmoulové Znojmo                           0:4

Před zápasem:

Zatímco ZnojemskySeznam.cz v minulém kole bojoval o důležité body, jeho dnešní soupeř Fbc Šmoulové Znojmo měl volno.ZnojemskémuSeznamu se podařilo vybojovat pouze bod jeden, když podlehli Tvořihrázi 3:2 po samostatných nájezdech.

 

Postavení v tabulce:

ZnS: 9.místo – 24 bodů

Šml: 1.místo – 45 bodů

 

Vzájemný zápas: 4.kolo- ZnojemskySeznam.cz – Fbc Šmoulové Znojmo  4:5 SN

 

Forma:

ZnS: P- PSN- V- P- P

Šml: V- V- V- V- V

 

 

 

1.poločas:

První dvě minuty se odehrály téměř bez přerušení. Až po této minutě se začala hra více kouskovat  a začali se dít na hřišti i zajímavé situace. ZnojemskySeznam poprvé zahrozil na konci čtvrté minuty, kdy trefili tyč Leitnerovy brány. V sedmé minutě dostal tým Šmoulů, tým Seznamu pod obrovský tlak, ale bojovnost všech hráčů ZnojemskéhoSeznamu se zasloužila o to že stále platil nerozhodný stav 0:0. V této pasáži hry se prezentovala hlavně obětavá obrana, která  padala do střel  a blokovala rány hráčů Šmoulů, nepříjemné byly projektily například od Martina Bartoše nebo dalšího obránce Luboše Bastla. Z křídla velmi často střílel útočník Martin Vlasák. V čase 8:06 se ale přeci jen podařilo poprvé tuto defenzivní hráz Seznamu v čele s brankářem Muchou překonat.
Vteřinu před koncem první půle se ještě trefil Patrik Blažek a zvýšil stav na 0:2.

 

2.poločas:

Nejdřív na 0:3 zvýšil po přihrávce Patrika Blažka jeho parťák z útoku Rostislav Kocáb.

V čase 4:40 zahodil obrovskou příležitost na snížení stavu Martin Keprda, kdy si položil  Romana Leitnera na zem, ale nedokázal trefit odkrytý horní kout brány Šmoulů. V sedmé minutě nedokázal Seznam potrestat několikanásobné chybné vyhození brankáře Šmoulů a stále tak platil stejný stav 0:3.Na konečných 0:4 upravil svým druhým gólem v utkání Rostislav Kocáb.

 

Rebels – Jaroslavičtí Kapři                                                      4:6

Před zápasem:

Třetí utkání obstarají týmy Rebels a Jaroslavičtí Kapři. Rebels si svou tří bodovou výhrou z minulého kola proti Florballife.cz Team a udrželi si tak desátou pozici za nimi, je ale nebezpečně pronásleduje tým Bar Slimák 2.1. U Kaprů je jasné, že na lepším než třináctém místě neskončí a v letošní sezóně skončí na poslední pozici.

 

Postavení v tabulce:

Reb: 10.místo – 22 bodů

Jar: 13.místo – 4 body

 

Vzájemný Zápas: 7.kolo: Rebels – Jaroslavičtí Kapři  11:1

 

Forma:

Reb: V- P- V- P- P

Jar: P- PSN- P- P- P  

 

1.poločas:

Hned v úvodní minutě vyzkoušel dvakrát Procházkovu pozornost Jakub Zika. S těmito pokusy si ovšem brankář Kaprů poradil. Do vedení se dostali Kapři, když využil nepochopitelného postavení brankáře Rebels Lukáš Boor. V čase 5:28 přihrál Bohumil Zálešák nabíhajícímu Filipu Holčapkovi, který zvýšil na 0:2 pro Jaroslavice. 7:24 poodrážený míček se dostal k Lukáši Boorovi  a Bohumilovi Zálešákovi a druhý jmenovaný zvýšil už na 0:3 pro Jaroslavice. V deváté minutě se o další odskočení Kaprů postaral Lukáš Boor. V té samé minutě pomohla Jaroslavicím i štěstěna, když jeden z útočníků Rebels, trefil břevno brány. V poslední minutě snížil Luboš Kratochvíl a tak druhý poločas startoval za stavu 1:4 pro Jaroslavické Kapry.

 

2.poločas:

Hned v úvodu se ale Jaroslavice opět odtrhli na rozdíl čtyř branek. V třetí minutě vyzkoušel nebezpečnou střelu útočník Rebels Luboš Kratochvíl, ale na rozdíl od jeho prvního pokusu, kterým Procházku překonal, tato střela jen těsně minula pravý roh brány Jaroslavic. Od páté minuty se  začli prosazovat hráči Rebels. V rozmezí čtyř minut se podařilo trefil třikrát. Nejprve se trefil Martin Koc a po něm dvakrát Jakub Zika. Nakonec vyhráli Jaroslavice 4:6, když se v závěru utkání trefil Antonín Klika.

Fbc Šmoulové Znojmo – TJ Florbal Šanov                           5:2

Před zápasem:

Do tohoto zápasu vstupovali Šmoulové proti Šanovu nabití o svou úctyhodnou sérii 4 předchozích zápasů ve kterých neinkasovali ani jednu branku. To Šanovu se v posledních zápasech naopak nedaří, když z posledních pěti zápasů odešli z hřiště čtyřkrát jako poraženi a jednou vybojovali bod.

 

Nasbírané body:

Šml: 51 bodů

Šan: 24 bodů

 

Vzájemný zápas: 14.Kolo: Fbc Šmoulové Znojmo – TJ Florbal Šanov         6:3

 

Forma:

Šml: V- V- V- V- V

Šan: P- P- P- P- PSN

 

1.poločas:

Jako první otestoval pozornost Romana Leitnera útočník Šanova Tomáš Fanta, ale ten si jeho střelecký pokus vychutnal a elegantně pro fanoušky přilepil letící míček. Z první vážnější šance Šmoulů padl první gól tohoto utkání, když Martin Bartoš nabil svou přihrávkou Tomáši Bulínovi, který překonal v letošní sezóně debutujícího Pavla Dvořáka. Druhý gól vstřelil Martin Bartoš, kdy na jeho ránu neměl brankář Šanova šanci zareagovat, když neviděl přes tři clonící hráče. Zbytek první půle už se dohrál v početních výhodách respektive nevýhodách. Gól v nich nepadl a tak tato půle skončila 0:2.

 

2.poločas:

Na 0:3 zvýšil svou druhou trefou v utkání Tomáš Bulín. Svou druhou trefou zaznamenal také Martin Bartoš, když napřáhl ke střele z poloviny hřiště a trefou nad rameno překonal bezmocného Dvořáka. V šesté minutě předvedl jak neskutečný přehled má Jaroslav Semotam, který milimetrovou přihrávkou, která měla oči našel Tomáše Bulína, kterého ale vychytal brankář Šanova. Tři minuty byla málem přerušena série Šmoulů bez inkasované branky, když Šanovští trefili tyč. Pátý gól do klece Šanova přidal Martin Vlasák. Když už to vypadalo, že Šmoulové udrží čisté konto přišli dvě rány z hole Šanovských hráčů a bylo po sérii. V čase 11:26 totiž Leitnera překonal Martin Sedláček a po úctyhodných 128 minutách a 26 vteřinách byla série Šmoulů ukončena. Poslední gól vstřelil ještě patnáct vteřin před koncem zápasu Jakub Maršalík a utkání tak skončilo 2:5. Šanovští tak prohráli páté utkání v řadě zatímco Šmoulové zvýšili svůj náskok v tabulce na šest bodů.

 

Fbc Litrpůl – ZnojemskySeznam.cz                                     2:3 SN

Před zápasem:

Předposlední zápas 23.kola se odehraje v 20:00 a nastoupí v něm týmy Fbc Litrpůl a ZnojemskySeznam.cz. Litrpůlská družina v minulém kole uválčila tři body, když dokázali porazit Tvořihráz 5:2, ale po tomto úspěchu je dokázali porazit Hodonice. ZnojemskySeznamv minulém kole vybojoval pouhý bod a navíc přišli o Petra Novotného, který se společně s Martinem Keprdem stará o většinu kanadských bodů ZnojemskéhoSeznamu.. Ten si totiž musí odpykat tří zápasový trest z minulého utkání  proti Gladiators ve kterém dostal červenou kartu.

 

Nasbírané body:

Lit:   37 bodů

ZnS: 24 bodů

 

Vzájemný Zápas: 13.kolo: ZnojemskySeznam.cz – Fbc Litrpůl    5:3

Forma:

Lit: V- P- V- P- V

ZnS: P- P- PSN- V- P

 

1.poločas:

První prověřil pozornost brankáře Litrpůlu Martin Keprda, tento první vážnější pokus, ale Veselý pravou rukou vyrazil do rohu hřiště. O chvíli později zastavil míček na brankové čáře strážce svatyně na opačné straně hřiště Pavel Mucha. Pro koho byl dnešní duel určitě zajímavý byl Jan Plhoň, který před letošní sezónou vyměnil dres Seznamu právě za dres Litrpůlu. Tento hráč se podílel na obou brankách Litrpůlu, které padly v rychlém sledu nejprve přihrál o mantinel Vojtěchu Maruštíkovi, který otevřel skóre tohoto utkání a u druhé branky si hráči role prohodili. Seznam ale snížil , když nastřelený míček od Švancary dorazil do brány Aleš Tichý. O další kulišárnu se pokoušel v jedenácté minutě Maruštík. Narozdíl od prvního zápasu, kde proti Jaroslavickým skóroval  hned třikrát a hlavně poslední branka stála za zmínění, se mu v tomto momentě nepoštěstilo a nepřidal tak třetí gól Litrpůlu.

 

2.poločas:

Hned v 49. vteřině Seznam vyrovnal na 2:2 zásluhou Lukáše Marečka. Tento poločas by se dal nazvat poločasem obran, protože oba dva týmy se marně snažily dostat do defenzívy soupeře. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, které rozhodl Martin Keprda. Seznam tak vyhrál tuto bitvu 2:3 po samostatných nájezdech.

 

TJ Florbal Šanov – Rebels                                               6:3

Poslední souboj obstará souboj mezi celky TJ Florbal Šanov a Rebels.

 

Nasbírané body:

Šan: 24 bodů

Reb: 22 bodů

 

Vzájemný Zápas: ----

 

Forma:

Šan: P- P- P- P- P

Reb: P- V- P- V- P

 

1.poločas:

V tomto na góly bohatém utkání začaly padat góly už v první minutě, kdy se nejprve za Šanov trefil Sedláček a za Rebels vyrovnal Martin Koc. V druhé minutě padla třetí branka utkání, tentokrát do sítě Šanova, když se trefil Filip Holiš. Tímto se brankostroj zastavil a rozjel se až v deváté minutě, kdy byl vyloučen kapitán Šanova Marek Eliáš a v tomto oslabení se podařilo Šanovu vyrovnat, když se přesně trefil trefil do černého Radek Novák.

 

2.poločas:

V druhé minutě odskočil Šanov na rozdíl dvou branek. Kontaktní gól vstřelil Martin Koc ve čtvrté minutě. V čase 4:30 mohl vyrovnat Jakub Zika, když jel trestné střílení. To ovšem nezvládl a tak dostal tým Rebels početní výhodu pěti proti čtyřem. Tlak Rebels na vyrovnání gradoval, ale v čase 9:30 zvýšil vedení Šanova na 5:3 Pavel Haas. Konečný výsledek pečetil do prázdné brány Jakub Maršalík. Šanov si tak po pěti prohrách v řadě připsal plný bodový zisk, když porazil Rebels 6:3.