Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

"CÍLE MÁME LETOS SKROMNÉ," TVRDÍ ŠÉF LITRPŮLU KAREL VACULA

01.10.2013 13:01

Litrpůl loni zažil celkem klasickou sezónu, zpočátku se jim dařilo, ve druhé polovině přišel menší útlum. Nic neobvyklého. možná se však očekávalo, že kluci s půllitrem ve znaku dokáží postoupit přes Tvořihráz do semifinále. To se však nepodařilo. Každopádně je možné od Litrpůlu opět očekávat minimálně postup do play off, který by měl být podpořen klasickou pěknou kombinační hrou, na kterou jsme u nich už několik let zvyklí. na otázky odpovídal kapitán týmu Karel Vacula.

1. Loni jste skončili ve čtvrtfinále, mrzelo vás vypadnutí dlouho?

Jak se to vezme…na jedné straně to mrzí doteď, na té druhé jsem si říkal: “Ještě že už jsme venku“. S těmi výkony co jsme ve druhé polovině soutěže předváděli, to byla ostuda. Ale mrzí to, tak jako každou sezónu jsme samozřejmě chtěli dál a měli to ve svých rukou.

2. Jaká byla loňská čtvrtfinálová série s Tvořihrází, kdybys ji mohl hodnotit zpětně?

Byla promarněná. Tvořihráz hrála jak jsme čekali dost nepříjemný florbal, s tím bychom se snad až na zákeřnější výjimky vyrovnali, ale překvapili nás svým pohybem – ne že by se to nedalo čekat, ale opravdu byl obrovský rozdíl mezi týmy v nasazení a tom chtění se do pohybu dostávat – my ho krom druhého zápasu prostě neměli, Tvořihráz naopak díky tomu uspěla.

3. Jaké změny nastaly u vás v týmu?

Na soupisce žádné. Na hřišti tomu ale asi bohužel bude jinak, někteří mladší hráči mají školní povinnosti týkající se dokončování střední nebo vysoké školy, jiní pracující zase potíže s dojížděním z jiných měst kde pracují nebo dokonce bydlí, takže určité změny v sestavě jistě budou, ale sami se musíme nechat překvapit, komu to (a jak často) bude vycházet na zápasy, a podle toho se zařídit.

4. Jaké cíle si před sezónou kladete?

Skromné. Jak už jsem psal, loňská druhá polovina soutěže nám moc nevyšla, málo jsme se dostávali do pohybu, a jak ukázalo společné vážení na konci náročného letního soustředění, někteří hráči neshodili, spíš naopak, takže změna herního projevu se asi nedá moc očekávat :-)

Jako v loňské sezóně se hlavně chceme porvat o postup do play-off, o co nejlepší umístění v základní části, a pokud to vyjde, tak projít přes čtvrtfinále.

5. Jak hodnotíte své první ligové soupeře – Rebels a Hodonice?

Rebels těžko hodnotit a bohužel je ani před naším prvním zápasem neuvidíme, ale podle soupisky se toho v týmu zase tak moc nezměnilo, takže nebezpečí hlavně od Jardy Ziky, případně Kuby pokud nastoupí, a Tomáše Hubeného. Určitě budou lepší než loni, jsou už trochu vyhranější, než když začínali.

Hodonice budou letos velice nepříjemný soupeř. Po odchodu Libora Zohna a avizovaných problémech s gólmany jsem si to nejprve nemyslel, ale vídáme se, trénujeme spolu, a musím říct, že se Zdendou v brankovišti a útočným potenciálem který mají, budou zlobit nejenom nás ve svém prvním zápase. Tam rozhodně nebude stačit pohlídat si individuality, většina kluků je velice běhavých a zdravě agresivních při napadání.