Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

DRUHÝ NOVÁČEK JDE DO AKCE: FBC ZLEJ SE(N)

11.06.2015 15:51

Výherce baráže a druhý nováček soutěže Fbc Zlej se(n). To je název týmu, který vznikl celkem narychlo, ale jak nám ukázla baráž, tenhle tým by rozhodně mohl mít smělé ambice pokukovat po play off. Ve svém kádru mají mnoho zajímavých a hlavně běhavých hráčů a zápasy s tímto mužstvem budou pro mnohé ostatní týmy ZAFLu především zkouškou z kondiční připravenosti. Svůj tým nám představil kapitán Josef Veverka.

1.Jak se vám líbila baráž o ZAFL?

Z baráže jsme měli určitě respekt. První zápas byl spíš takový poznávací, dlouho se hrál vyrovnaný florbal až jsme to nakonec urvali na svoji stranu, skóre však rozhodně neodpovídalo tomu, co bylo na hřišti. Do druhého zápasu jsme vstupovali už s klidem v hlavě a taky se nám to moc nevyplatilo. Hodně jsme se trápili, soupeř nás překvapil svou dravostí. My jsme čekali poklidný florbal, ale Bukanýři vůbec nepůsobily odevzdaně, ba naopak. Nakonec to ale znovu vyšlo a jsme za to rozhodně rádi.

2.Měli jste trochu obavy z baráže? Přece jen se ve dvou zápasech může rozhodnout o tom, jestli do ligy postoupíte, nebo ne.

Celý ten nápad -  jít hrát ZAFL vznikl narychlo, takže jsme si řekli, že to buď vyjde, nebo si dáme rok pauzu a zkusíme to příští rok.

3.Byla nějaká oslava postupu do ligy? J

Tak oslavy k tomu patří, nebylo nic velkého, ale sedli jsme si, pokecali, nějaké to pivo padlo..No, asi to všichni znají :-).

4.Jaké jsou vaše cíle před první sezónou v ZAFLu?

Zatím jsme si žádný cíl vyloženě nedali, ale co můžu říct z pozice kapitána jen to, že určitě nechceme hrát sestupové pozice a prorvat se alespoň do předkola PO. Pak se uvidí, jak by to dopadlo. Nakonec i z předkola se dá vyhrát celá liga, jak nám letos ukázala Tvořihráz.

5.Mohl bys nám představit váš tým – kdy jste jako tým vznikli, představení individualit v týmu atd.?

Jako tým jsme vznikli asi 3 týdny před baráží. Celý ten koncept hrát ZAFL nás napadl na jedné akci. Pak už to šlo rychle, pár nás chodilo hrát do haly jen "for fun". Sehnali jsme nějaké další hráče a zkusili to.

K individualitám je těžké se vyjadřovat všichni jsou nějakým způsobem pro tým přínosní. Ale kdybych to měl brát podle výsledků v baráži tak naši největší hvězdou je asi Franta Navrátil. Jsme hrozně rádi, že se nám jej podařilo udržet i nadále. Byl to takový krok do neznáma, ale vyšlo to :)

Navíc zřejmě vyměníme všechny 4 hráče před začátkem sezony. Z důvodu ukončení působení  Šanova v ZAFLu jsme v kontaktu s některými hráči a je to na dobré cestě + na soupisku dopíšeme ještě nějaké další posily.

 

6.Jaké máte ambice pro první, nováčkovskou sezónu? Do jakého místa byste se chtěli umístit a jakým florbalem byste se chtěli prezentovat?

Jak jsem již říkal, našim cílem je předkolo PO , vyhnout se baráži a neudělat si žádnou ostudu. Do ligy vlétneme po hlavě a uvidíme, jak to bude vypadat okolo Vánoc, kdy se otevře přestupové okno, podle toho bychom uvažovali o nějakých změnách. Máme spoustu technicky vyspělých hráčů, kteří mají dobrou fyzičku a tím se asi budeme prezentovat nejvíce, rozhodně nebudeme hrát žádný zatažený florbal a jen bránit.