Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

FINÁLOVÁ SÉRIE A JEJÍ ÚČASTNÍCI SE PŘEDSTAVUJÍ. TVOŘIHRÁZ VYZVE ŠMOULY.

01.05.2013 20:50

Již čtvrté finále čeká naši ligu o tomto víkendu. Po mistrech Black Dogs, Savannahu, Slimácích se letošním držitelem titulu stane opět jiný tým. Ve finále na sebe narazí Šmoulové a Tvořihráz. Zatímco Šmoulové prošli do finále díky skóre 4:0 na zápasy, Tvořihráz si musela dvakrát vyzkoušet třetí rozhodující duely. Oba týmy však ukázaly, že jsou ve finále zaslouženě. Tvořihráz se spoléhá na obrovskou bojovnost a střeleckou aktivitu, Šmoulové se zase mohou opřít o své úderné trio Vlasák - Bulín - Vysloužil. Oba kapitáni (Sláva Kadlec a Eda Klouda) pro fanoušky zhodnotili semifinálovou sérii i nadcházející finálové matche.

ŠMOULOVÉ

 

1.Poprvé si zahrajete finále. Splnili jste si sen?

Přesně tak, dvakrát nám finále těsně uteklo, proto jsme nyní dvojnásob rádi, že jsme konečně překročili pomyslnou linii a vstoupili do boje o titul.

2.Byla série s Florballifem hodně náročná?

Nechci říct hodně náročná, ale zcela odlišná jak série s Hodonicemi. Taktiku měli nastavenou na rozpohybování našeho obranného valu a chtěli využít našich následných chyb. To jsme hned prokoukli a nedávali soupeři moc prostoru na zakončení. Snad jen u druhého zápasu za stavu 3:1 jsme se již všichni viděli ve finále a málem se nám tato ztráta koncentrace vymstila.

3.V čem byl soupeř nepříjemný?

Jednoznačně pohyb útočníků v našem obranném pásmu. Jejich pohyb nedovoloval klasický styl obrany, a proto jsme museli změnit taktiku a eliminovat chyby, které při tomto typu utočení vznikaly.

4.Když jste ztratili vedení 3:1 a prohrávali 3:4, pak hráli oslabení, nezatrnulo vám?

Bylo to velmi nebezpečné, zažil jsem s tímto týmem hodně podobných zápasů, které jsme takhle ztratili. Ale opět se ukázalo, že letos jsme psychicky jiný tým a takovéhle obraty ve skóre jsem schopni zvládnout.

5.Co říkáš na druhou semifinálovou sérii, sledoval jsi ji?

Na začátku sezóny jsem si vysnil Tvořihráz do finále a světe div se, máme je tu. Po zemětřesení v jejich týmu jsem nevěřil, že se vůbec udrží v osmičce nejlepších. Jejich postup do finále byl pohádkou O Smolíčkovi J. Druhá série byla velmi zajímavá, přesně vím, kde hráči Savannahu udělali chybu a to ve všech třech zápasech, tím si zavřeli bránu finále. Zveřejňovat to samozřejmě nebudu, vše se to ukáže na palubovce.

6.Jak bys zhodnotil svého finálového soupeře, Tvořihráz?

Podceňovaný nováček, který dokazuje, že velkým srdcem se dá zvládnout cokoliv. Známe je velice dobře, jsou to naši bývalí hráči a kamarádi. Pevně věřím, že se nám je podaří porazit a pak společně s úsměvy na tváři vše oslavíme.

7.Na co si ve finále musíte dát největší pozor?

100 % koncentrace, nesmíme vypustit ani jednu vteřinu ze zápasu. Nedat soupeři náznak šance na vzdor. Hlavně nepodceňovat lvy z Tvořihráze J.

8.Myslíš, že bude ve finále padat hodně branek, nebo se bude vycházet z obrany?

Série, z naší strany, bude vypadat velmi podobně, jak předchozí, vždy bude záležet na prvních brankách. Tvořihráz má dobrého gólmana, ale známe jeho slabiny, takže si přejme, aby gólů padalo co nejvíc.

 

TVOŘIHRÁZ

 

1.Ve své první sezóně jste hned postoupili do finále, naprostá spokojenost, že?

Ano, určitě spokojeni jsme.

2.Jak moc náročná série se Savannahem byla?

Náročná byla a to v tom, že naše zápasy byly vyrovnané a záleželo, kdo udělá víc chyb.

3.Kde se ve vás ve třetím zápase vzala ta síla za stavu 2:5 pro soupeře?

Tady bych nemluvil o síle ale spíš o odhodlání a týmovém srdíčku za stavu 2:5 v náš neprospěch výsledek otočit.Musím ale přiznat že jsme měli i štěstí které se k nám konečně přiklonilo.

4.V čem spočíval váš úspěch v semifinále?

Podle mého větší vůle po vítězství .

5.Ve finále narazíte na Šmouly. Přáli jste si je, nebo byste raději hráli s Florballifem?

Chtěli jsme si zahrát finále se Šmoulama takže to se nám splnilo ted už jen je  2krát porazit což si myslím že není nemožné protože porazit můžeme kohokoliv.

6.Jak zastavit ofenzivní sílu soupeře ve finále?

Samozřejmě víme jak zastavit smrtící útoky soupeře ale to nebudu tady prozrazovat.

7.Máte nějaký zaručený recept, který vás přivede k vítězství?

Tak to je jednoduchá odpověd dát víc gólů než soupeř.

8.Jaký florbal bude podle tebe k vidění ve finále?

Tak to vám nedokážu odpovědět ale myslím si že to bude pohledný florbal se spoustou šancí na obou stranách.