Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

FLORBALLIFE A ŠANOV = ZAJÍMAVÁ SÉRIE S TROCHU PŘEKVAPIVÝM, ALE ZASLOUŽENÝM KONCEM

19.04.2013 14:09

Že Šanov, tým, kterým po většinu sezóny vedl ligový peloton, vypadne jipo dvou čtvrtfinálových ápseh, to si málokdo. ALe nutno podotknout, že Florballife.cz team si postup mezi nejlepší čtyřku určitě zasloužil. Hrál pohledný a kombinační florbal, na který se Šanovu nedařilo, což je trochu s podivem, protože přesně tento styl Šanovští praktikovali v základní části. Shrnutí obou kapitánů najdete níže.

 

 

Florballife

1.Asi maximální spokojenost, že?

Maximální bych neřekl. Spokojení jsme, to je pravda. Šanov byl těžkým soupeřem, ale dokázali jsme hrát koncentrovaně a disciplinovaně, což splnilo svůj účel.

2.Čekal jsi takový průběh série?

Čekal, nečekal. Teď je to už stejně jedno, vyhráli jsme oba zápasy a jdeme dál. Každopádně jsem si myslel, že minimálně jednou budou rozhodovat nájezdy.

3.Kdo tě svým výkonem potěšil z tvého týmu?

Potěšil mě celý tým od gólmana až po mou manželku. Možná nám paradoxně pomohlo i moje zranění.

4.V čem jste byli lepší než Šanov?

Oba týmy jsou hodně vyrovnané. Šanov má ve svém kádru spoustu dobrých hráčů. Chtěl bych je ocenit i po lidské stránce. I když chtěli taky do semifinále a určitě ne málo, tak to brali všechno s velkým nadhledem, nedocházelo k nějak nefér zákrokům apod. A v čem jsme byli o krůček lepší? Asi právě to moje zranění rozhodlo. Něco mám odtrénováno a ze hřiště nejsem schopný vidět některé věci jako z lavičky. Druhou věcí bylo to, že kluci plnili pokyny a v neposlední řadě měli famózní nasazení.

5.Byla situace, kdy jste tuto sérii zlomili?

Jako klíčovou situaci vidím výkon defenzívy ve druhém zápase. Odehrát čtvrtfinále s nulou mluví za vše.

 

 

Šanov

1.Jste z vyřazení hodně zklamaní?

Ano, samozřejmě zklamání po vyřazení bylo, většinu sezóny jsme se drželi v popředí, ale ke konci se přestalo dařit. Nutno podotknout, že soupeř nad námi vyhrál zaslouženě a já mu ještě jednou gratuluji k postupu.

2.Jak bys celou sezónu zhodnotil?

Do sezóny jsme šli s tím, že bychom si rádi zahráli play off. Většinu základní části se nám dařilo nad očekávání, ale těsně před koncem přišel zlom, těžko říct, kde hledat příčinu. Ačkoli po tom našem nástupu do tohoto ročníku by to mohlo vypadat, že musím hodnotit záporně, není tomu tak. Jak už jsem řekl, zklamání po vyřazení bylo veliké, ale v podstatě jsme splnili to, co jsme si dali před sezónou za cíl. To, že v průběhu základní části jsme začali mít ambice vyšší, je věc jiná. Takže ani úspěch, ani neúspěch…něco mezi.

3.Co zlepšit, abyste konečně postoupili do semifinále?

Co zlepšit? Asi náš tým…(smích) To si ještě musíme s ostatními sednout a rozebrat to až s odstupem času. Na zlepšování toho máme hodně.

4.Kdo si zaslouží pochvalu za své výkony ve čtvrtfinále?

Když bych chtěl odpovědět znovu s nadsázkou a vtipem, odpověděl bych soupeř. Ale teď vážně, z hráčů bych asi nikoho extra chválit nechtěl, hráli jsme jako tým a nehráli jsme dobře.

Kdyby to bylo za celou sezónu, tak bych rád vyzdvihl naše brankaře Pavla Dvořáka a Tomáše Širokého, bylo na ně vždy spolehnutí.

5.V čem byl soupeř lepší v sérii?

Určitě v taktice, skvěle dodržovali to, co si řekli. My první zápas totálně propadli, ve druhém jsme se sice zlepšili, ale dostali jsme trošku nešťastný gól a sami neproměnili několik vyložených šancí. V závěru nás soupeř už k ničemu nepustil a bez gólu se holt vyhrát nedá.