Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

KAREL JANDÁSEK: "JE ŠKODA, ŽE JSME PRVNÍ ZÁPAS FINÁLE TAK ODEVZDALI."

28.05.2015 08:56

Gladiátoři se dva roky po sobě dokázali dostat až do finálové série. Ani letos jim však série nevyšla úplně podle představ. Narazili na silnou Tvořihráz a prohráli 1:2 v sérii. Podali však velmi dobrý a bojovný výkon, mnohdy v zápasech svého soupeře dokázali zatlačit, ale nakonec z toho bylo "jen" druhé místo. Celkově však Gladiátoři ukázali, že v play off se s nimi musí stoprocentně počítat. Na otázky nám odpovídal kapitán Karel Jandásek.

1.Po roce opět druhé místo. Mrzí vás to, bylo zklamání velké?

Neřekl bych, že zklamání bylo nějak extra velké, přece jen jsme skončili druzí a to je výborný výsledek, ale být dva roky po sobě 2x ve finále a ani jednou to neurvat, to opravdu zamrzí.

2.Co podle tebe rozhodlo o tom, že se vám ve finále nepovedlo dosáhnout na titul?

Rozhodl o tom první zápas, kde jsme nechali Tvořihráz hladce vyhrát bez toho, aniž bysme jim v tom chtěli nějak zabránit. Je škoda, že jsme tento zápas tak odevzdali, takhle se finále prostě nehraje a my na to doplatili.

3.V sezóně se vám dařilo střídavě. Co vedlo k tomu, že jste v play off začali předvádět lepší výsledky?

Tak play off je specifické tím, že jako u většiny týmů najednou začne chodit víc a víc hráčů a začnou to brát trošku vážně. Nás tým už podruhé dokázal, že se v play off za sebe umíme postavit a dostat ze sebe maximum, když tohle všechno funguje, dokážeme porazit i silnější soupeře než jsme my, kteří nám třeba v základní části dělají problémy.

4.Která z těch tří sérií pro vás byla nejnáročnější a proč?

Nejnáročnější pro nás určitě byla série s Florballifem. Jak už sem v minulých rozhovorech psal, jsou to hráči, kteří jsou na tom technicky velmi dobře, mají zkušenosti a umí výborně držet míček, což nám hodně dělalo problém, ale tímto bych nechtěl nějak naznačit, že ostatní série po nás byly nějak lehké.

5.S jakou taktitkou jste vlastně vstupovali do finále?

Chtěli jsme hrát útočně a hlavně běhat, já osobně nejsem zastáncem nějakého betonování výsledku 1:0, bylo nás dost, měli jsme dost sil,chuť bojovat a potřebovalo toho využít, což si myslím, že jsme tak nějak i splnili.

6.Který hráč vašeho týmu by si za celou sezónu zasloužil pochválit?

Jako vždy bych chtěl pochválit všechny kluky, snažili se a společným úsilím jsme vybojovali 6 příčku. Co se týče play off, tak kromě jednoho zápasu si myslím, že se každý ze sebe snažil vydat maximum, každopádně je tu jeden, který nás ostatní hlavně v play off určitě převyšoval a to náš brankář Mirek Kuřitka, který nás i přes zranění, které ho trápilo v základní části neskutečně držel a jestli byl v zápasech play off někdo rozdílovej hráč, tak to byl právě on.