Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

MARTIN ANDRLE HODNOTÍ VÝKONY FLORBALLIFU V TÉTO SEZÓNĚ

27.05.2015 11:51

Florballife v loňské sezóně nezažil zrovna povedený ročník. Naopak, spíše to byla sezóna hrůzy. Na druhou stranu letos tým podával velmi vyrovnané výkony a byl kousek od postupu do vysněného finále. Tři minuty před konce třetího semifinálového duelu vedl o dvě branky, nakonec za celou sezónu Florballife bere čtvrté, braborové místo. Na otázky nám odpovídal kapitán Martin Andrle.

1.Po loňské neúspěšné sezóně byla ta letošní pro vás úspěšná?

Loňská sezona byl zlý sen. Takhle už byla úplně jiná. Nicméně stále náš tým dle mého názoru nenaplnil to, na co ve skutečnosti má. Neprošli jsme přes brány semifinále, na což jsme určitě měli.

2.Jako tým jste předváděli velmi stabilní výkony. Je to pro vás povzbuzení do dalších sezon?

Nevím, jestli povzbuzení. Samozřejmě, že každý chce vyhrávat. My jsme ale hlavně dobrá parta, která hraje ZAFL pro zábavu. Sejdeme se, pikneme si, dáme pivo, pokecáme, zažijeme nějakou srandu. A tak by to asi mělo být. Zkrátka hrajeme to pro zábavu, ale je jasné, že vyhrávat chce každý a my nejsme vyjímkou. Takže letos jsme vyhráli víckrát, než loni, takže spokojení být musíme.

3.Jaké byly příčiny neúspěchu v bojích o třetí místo? Sérii jste přitom rozehráli výborně.

Budu teď mluvit asi za hodně za sebe. Z mého pohledu zápas o třetí místo postrádá tu správnou motivaci. Vyhrát třetí místo není cílem, když jdeš do play off ZAFLu. Hlavní rozdíl byl v tom, že Šmoulové mají dva hráče, kterým stačí pološance a dají gól, přitom my se na něj strašně nadřeme. Navíc ty dva prohrané zápasy jsme soupeři darovali zbytečnými chybami.

4.Plánuješ pro příští rok mužstvo nějak posílit, abyste dokráčeli třeba i k titulu, nebo je podle tebe mužstvo silné dostatečně, aby na titul dosáhlo i v této sestavě?

Plánuju přivézt asi deset hráčů z Brna, kteří splňují kritéria ZAFLu. Ne, teď vážně. Posilovat nebudeme. Tým máme silný natolik, že může ligu vyhrát. Potřebujeme hrát co nejvíc vyrovnaných zápasů, protože hráč, kteří u nas rozhodují zápasy, tak těm se v play off moc bodově nedařilo. Na všechno máš míň času, je větší tempo a ta kvalita tam chybí. To tak prostě je. Jestli k nám někdo přijde, tak to bude o jedinci.

5.Která z těch tří sérií pro vás byla nejnáročnější a proč?

Nevím, každá byla úplně jiná. Náročné v podstatě byly všechny, ať skončily jakkoli. Je to play off. Z mého pohledu nejflorbalovější zápasy jsme si zahráli asi se Šmoulama. Nejtěžší utkání jsme zase asi sehráli po posledním zápase večer na Statku.

6.Který hráč vašeho týmu by si za celou sezónu zasloužil pochválit?

Těžko to takhle hodnotit. Kdyby ale měl někoho jsmenovat, tak asi brankář Rosťa Krutiš. Náhradníka neměl, musel to celé play off odchytat sám a myslím, že to zvládl na výbornou na to, že se k nám připojil až v druhé půlce sezony.