Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

MARTIN BARTOŠ, JIŘÍ SEDLÁŘ A IVO JANSKÝ HODNOTÍ SVOJI SEMIFINÁLOVOU SÉRII, aktualizace

25.05.2016 20:16

Šmoulové a Hodonice mají za sebou tři velmi zajímavé zápasy v semifinálové sérii. Šmoulové dokázali svého soupeře 3x porazit a zaslouženě si tak proklestili cestu do finálových bojů. Hodoničtí hráči však dokázali svému soupeři několikrát zle zatopit a ve třetím duelu ho značně trápili, dokonce vedli už 4:2. O 3.místo si tak letos Hodonice zahrají s týmem Rebels. Dalším finalistou se stali hráči Black Dogs, kteří v semifinálové sérii zažili zajímavý průběh. Nejříve vedli 2:0 na zápasy, Rebels pak během jediného víkendu srovnali krok, ale nakonec pro sebe 5.zápas série uzmuli hráči Black Dogs v poměru 4:3.

 

Fbc Šmoulové

1.Jak bys zhodnotil vaši sérii s Hodonicemi? Vypadalo to jako jednoznačná záležitost.

Možná to tak vypadalo, ale určitě to lehké nebylo. Museli jsme hrát pořád naplno a o postup bojovat do  poslední minuty. Hodonice hráli velmi dobře a za celou sérii jim patří velký dík. Přeji jim, at vybojují alespon to třetí místo…

 

2.Předpokládali jste, že dokážete takhle rychle Hodonice porazit?

Můj tip byl 3:1, to že jsme již postoupili po třech zápasech bylo jen a jen dobře. Konečně jsme měli po dlouhé době volný víkend a od florbalu si dali pauzu.

 

3.Ve 3.duelu jste museli zápas otáčet, neznervóznilo vás to?

Ani ne,i když jsme prohrávali 2:4, věřili jsme, že to otočíme. Museli jsme se ale vrátit k té hře, jakou jsme hráli první dva zápasy. Nakonec nám to vyšlo, zápas jsme otočili a postoupili.

 

4.Vaším finálovým soupeřem budou Black Dogs. Tipoval jsi je na postup?

Před začátkem semifinále jsem je tipoval na postup, také již vedli 2:0 na zápasy. Poté co Rebels výbornou hrou srovnali na 2:2, tak už jsem jim ani moc nevěřil, oni se ale nevzdali a nakonec postoupili, tak že mi tip tak tak vyšel. :-)

 

5.Kdybyste si mohli z dvojice REB-BLD vybrat svého finálového soupeře, kdo by to byl a proč?

V kabině jsme to měli tak 50:50. Já osobně si přál Black Dogs. Bude to ale velká výzva!  Předloni nás v semifinále „štastně“ vyřadili, tak že jim určitě máme co vracet! :-)

 

6.Vy disponujete nejlepším útokem, Black Dogs zase spoléhají na obranu, co na ně bude platit?

Těžko říci, snad na ně bude platit právě ten náš ofenzivní styl, doufám že nám to tam bude „padat“ jak celou sezonu a toho jejich výborného brankáře vícekrát překonáme.

 

7.Jak podle tebe dopadne finále, kdo pozvedne nad hlavu pohár nejcennější?

Tak, byl bych asi špatný kapitán, kdybych netipoval nás. Tudíž, vítězem ZAFLu „doufám“ bude tým Fbc Šmoulové!!!

 

 

TJ Tygři Hodonice

1.Šmoulové vás porazili 3:0 na zápasy, očekával jsi takto rychlý průběh?

Neočekával. Musím uznat, že hráli skvěle a projevily se jejich zkušenosti z ligy. Hráli to hlavou a dávali nám góly především z brejků.

 

2.Čím to, že jste na soupeře nenašli recept?

Myslím, že jsme s nimi dokázali ze začátku vždycky držet tempo. Problém byl v tom, že někteří naši hráči neudrželi svoje emoce a nechali se zbytečně vylučovat. Když jsme pak prohrávali o tři a víc gólu, už jsme se nedokázali postavit na nohy.

 

3.Je opravdu tak těžké bránit dvojici Bulín-Vlasák?

Svým způsobem je, protože na ně musí mít obránce naběháno a dokázat zastavit nahozený skákající míček.

 

4.Soupeřem v boji o 3.místo vám budou Rebels. Sledoval jsi jejich sérii s Black Dogs v semifinále?

Sledoval jsem jeden z pěti zápasů, kdy vyhráli Black Dogs. Po prohraných zápasech není moc nálada na to jít na tribunu a bavit se florbalem. 

 

5.Rebelové mají možná stejně kvalitní útok jako Šmoulové, jak je uhlídáte?

Myslím, že hrají jiný styl hry jak Šmoulové. Je to trošku klišé, ale musíme hrát s klidnou hlavou. Když budeme hrát podobnou taktiku jako poslední zápas se Šmouli, kdy jsme se dostali 2x do vedení, tak šanci máme.

 

6.Kdybyste si mohli vybrat svého soupeře pro boj o 3.místo z dvojice REB-BLD, koho byste zvolili a proč?

Tohle je asi už jedno, ale byli by to Blaci a protože je máme rádi :*

 

7.Jak podle tebe dopadne finále, kdo pozvedne nad hlavu pohár nejcennější?

Bude záležet na tom, kdo nastoupí v jaké sestavě. Nevím jaké mají hráči od Black Dogs zranění po pěti zápasech nebo jestli někdo nebude slavit narozeniny dědečka v den zápasu nebo před ním :) Přeji obou týmům hodně štěstí, ať vyhraje ten lepší. 

 

Black Dogs

1.Vaše série s Rebely byla zatím asi tím nejnapínavějším, co ZAFL nabídl, souhlasíš?

Nevím, jestli byla nejnapínavější, možná tomu napomohlo, že se letos hraje na 3 vítězné zápasy, proto to bylo tak zajímavé J Ale asi bylo na co se koukat, my vedli 2:0 na zápasy, oni srovnali, pak se hrál napínavý 5.zápas, celkem čtyři z pěti duelů skončily o gól.

2.Co podle tebe rozhodlo pátý zápas?

Změna taktiky po těch dvou prohraných duelech. Změnili jsme styl hry, i když někteří hráči se kvůli tomu moc do hry nedostali, tak to splnilo účel. Přesně takhle jsme si představovali, že by ten zápas měl vypadat. Oni mají neuvěřitelně silný útok, takže se s nimi nedá hrát nahoru dolů. Na to jsme se zaměřili a stanovili si způsob, jak je můžeme porazit. A povedlo se.

3.Kdybys měl vyzvednout  jednoho hráče ze soupeřova týmu, kdo by to byl a proč?

No, vybrat jednoho je těžké, podle mě byl jejich nejlepším hráčem Rosťa Souček, ale výborně zahrál např. Ríša Adámek a Jarda Zika. Když byli tihle 3 na hřišti, strašně to smrdělo gólem. 

4.Kdybys mohl vybrat vašeho nejlepšího hráče v sérii, kdo by to byl a proč?

Nebudu zásadně vybírat našeho nejlepšího hráče, protože jsme hráli jako tým a protože naprosto všichni odvedli své maximum. Od gólmanů, přes beky až po posledního útočníka zaslouží všichni pochvalu.

5.Vaším soupeřem ve finále budou Šmoulové, jak je uhlídat?

Bude to nesmírně náročné, uhlídat musíme nejen tyhle dva, vepředu mají Vyslu, Rosťu Kocába a i tihle hráči umí dávat góly, takže hlídat musíme všechny.  

6.Jak vám bylo po tom, co Rebelové srovnali stav série z 0:2 na 2:2?

To se radši ani vyjadřovat nebudu. Bylo nám blbě hlavně proto, že třetí zápas jsme totálně prospali a ve čtvrtém jsme nezachytili úvod. Když Rebels vedou 3:0, nedá se to otočit. Ale zase jsme si říkali, že přeci jen nás od finále dělí 1 zápas a že do toho půjdem naplno. I když jsme nakonec byli oslabení o dva skvělé hráče (Uryho a Maru), tak jsme to dokázali ubojovat i za ně.

7.Jak podle tebe dopadne souboj o 3.místo?

Podle mě vyhrají Rebels, pokud se sejdou. Za předváděné výkony v letošním play off bych jim ten pohár za 3.flek hrozně přál. Všem hráčům Rebels děkujeme za úžasnou semifinálovou sérii!!