Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

POHÁRY ROZDÁNY. TVOŘIHRÁZ POPRVÉ MISTREM. + reportáže

17.05.2015 15:42

O konečném pořadí v lize se rozhodlo během soboty 16.května. S náskokem 1:0 do sérií lépe vstupovala Tvořihráz a Florballife. Obě dvě série se rozhodly až ve třetích zápasech. V nich si nejprve stjený pohár jako loni pro sebe získali Šmoulové, když porazili Florballife ve 3.zápase 5:2. Ve finále byla situace podobná. Gladiátoři v prodloužení druhého duelu vstřelili branku, která jim zajistila pokračování série. Ve třetím finálovém zápase vedla Tvořihráz již 3:0, ale během dvojnásobné přesilovky dokázali Gladiátoři snížit na 2:3. Tvořihráz však přidala i čtvrtou branku a stala se tak mistrem ligy pro sezónu 2014/2015.

 

O 3.místo:

2.zápas

Florballife.cz Team – Fbc Šmoulové Znojmo                2:7          (1:1)

 

Finále:

2.zápas

Fbc TJ Sokol Tvořihráz – Gabriel Grande Gladiators   2:3 Pr.     (1:1)

 

O 3.místo:

3.zápas

Fbc Šmoulové Znojmo – Florballife.cz Team               5:2           (2:1)

 

Finále:

3.zápas

Gabriel Grande Gladiators – Fbc TJ Sokol Tvořihráz   2:4           (1:2)

 

O 3.místo, Finále

O 3.místo – 2.zápas

Florballife.cz Team – Fbc Šmoulové Znojmo 2:7

První velkou šanci tohoto zápasu si vypracoval v čase 3:00 Jaroslav Semotam, ale trefil pouze tyč. V šesté minutě předvedl svůj typický provaz na brankové čáře Roman Leitner a udžel tak stále nerozhodný stav 0:0. Za to v sedmé minutě už se stav změnil, když nahození Luboše Bastla skončilo za zády Rostislava Krutiše. O minutu později se trefil kapitán Martin Bartoš pod břevno a Šmoulové se tak dostali do vedení 0:2. Na 0:3 zvýšil Radek Vysloužil. V čase 8:17 trefil tyč kapitán Florballife.cz Team Martin Andrle. V čase 8:50 dostal tým Šmoulů možnost zvýšit své vedení, protože na trestnou lavici se usadil Miroslav Březina. Tuto přesilovou hru využil v čase 10:41 Tomáš Bulín. Do druhé půle vstoupil lépe Florballife, kterému se podařilo snížit, když se trefil Ondřej Černý. V šesté minutě předvedl pohotový zákrok Roman Leitner. Z následného protiútoku se podruhé v utkání trefil Radek Vysloužil. Druhou trefu za tým Florballife.cz Team přidal opět Ondřej Černý. Poslední dvě branky tohoto utkání padly do prázdné branky a Fbc Šmoulové tak vyrovnali tuto sérii na 1:1, když v tomto utkání porazili Florballife.cz Team vysoko 2:7.

 

Finále – 2.zápas

Fbc TJ Sokol Tvořihráz – Gabriel Grande Gladiators 2:3 Pr.

Až v čase 11:23 padla první branka zápasu, kterou vstřelil Kamil Bárta. Minutu před koncem prvního poločasu, ale vyrovnal na 1:1 Adam Podaný. Ve čtvrté minutě druhého poločasu spálil velkou šanci Martin Vernarský, který netrefil zcela odkrytou bránu Gladiátorů. Osm minut před koncem základní hrací doby vstřelil Luděk Vacula nádherný gól na 2:1. Tři minuty před koncem základní hrací doby, ale ještě stihnul vyrovnat Jan Jaskula. V prodloužení mohl už ve čtyřicáté vteřině rozhodnout Jaskula, ale proti byl v tomto zápase výborný brankář Bárta. V další šanci Gladiátorů ho už prostřelil Karel Jandásek a o mistrovi letošního ročníku bude muset rozhodnout třetí zápas.

 

O 3.místo – 3. zápas

Fbc Šmoulové Znojmo – Florballife.cz Team 5:2

Do třetího vzájemného zápasu vstoupil tým Šmoulů na výbornou, když v čase 1:06 přihrál zpoza branky Martin Vlasák nabíhajícímu Tomášovi Bulínovi a ten překonal. V čase 8:08 zvýšil na 2:0 Martin Bartoš. V čase 10:52 zachytil špatnou přihrávku Jaroslav Semotam a toto zaváhání dokázal potrestat a Šmoulové tak už vedli 3:0 a byli na nejlepší cestě k obhajobě třetího místa z minulé sezóny. Jenže ještě zbýval celý druhý poločas. Ve čtvrté minutě zvýšil na 4:0 svou druho brankou v zápase Tomáš Bulín. Šest minut před koncem utkání utekl obraně Luboš Bastl a kličkou do beckhandu překonal Krutiše. Florballife.cz Team už v tomto zápase neměl co ztratit a proto po oddechovém čase v čase 10:00 zkoušeli hru bez brankáře. Toto rozhodnutí přineslo ovoce, protože tři minuty před koncem se trefil nejprve ze standartní situace kapitán Martin Andrle a o malou chvíli později Jakub Pospíchal snížil na 5:2. Tímto stavem utkání skončilo a Šmoulové se tak mohli radovat z obhajoby třetího místo. Florballife.cz Team v tomto ročníku skončil celkově čtvrtý.

 

Finále – 3.zápas

Gabriel Grande Gladiators – Fbc TJ Sokol Tvořihráz 2:4

 

První velkou šanci třetího zápasu měl ve čtvrté minutě Libor Ondráček, když trefil břevno brány Tvořihráze. V čase 6:35 vytáhl Součkovu střelu Kuřitka. O chvíli později měl velkou šanci Tomáš Zahradník, ale jen o kousek minul levou tyč Bártovy brány. V desáté minutě šli sami dva hráči týmu Gladiators na brankáře Přemysla Bártu, ten ale skvělým skokem k pravé tyči zachránil Tvořihráz. Ve dvanácté minutě padly dvě branky. Obě tyto branky vstřelil Luděk Vacula. V šesté minutě předvedl excelentní zákrok Mirek Kuřitka, který svým skokem k pravé tyči vyrazil střelu útočníka Tvořihráze. O dvacet vteřin později se potřetí v utkání radoval Luděk Vacula, když zvýšil na 0:3. V osmí minutě dostal tým Gabriel Grande Gladiators obrovskou možnost snížit stav tohoto utkání, když se na trestnou lavici posadili hráči Tvořihráze: Lubomír Grillowitzer a
Richard Adámek. Přesilovku pěti proti třem využil Tomáš Zahradník a vzápětí přesilovku pěti proti čtyřem zužitkoval Jan Jaskula. Rázem byl stav tohoto utkání 2:3 a zbývalo pět minut do konce utkání, jenže na 2:4 upravil Rostislav Souček po přihrávce Lubomíra Dvořáka. Tvořihráz tak vyhrála toto utkání 2:4 a stala se tak mistrem Znojemské amatérské florbalové ligy pro rok 2014/2015. Na tým Gabriel Grande Gladiators zbylo druhé místo.