Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

PRVNÍ ROZHOVORY KAPITÁNŮ ANEB SÉRIE ŠANOV - FLORBALLIFE.CZ TEAM SE PŘEDSTAVUJE

24.03.2013 17:02

 

Rozhodně to nebudou nudné zápasy, oba týmy umí střílet branky. Tak by se velmi stručně dala charakterizovat série mezi Šanovem a týmem Florballife.cz team. Utká se čtvrtý s pátým, takže lze očekávat, že zápasy budou velmi vyrovnané, dost možná rozhodne nějaká chybička. Na otázky nám odpovídali oba kapitáni, za Šanov Kuba Maršalík a za Florballife.cz team Martin Andrle.

 

FLORBALLIFE.CZ TEAM

1. Jak hodnotíš základní část, spokojenost s pátým místem?

Základní část beru jako přípravu, ta pravá sezona začíná až teď. Nemůžeme ale tvrdit, že páté místo není pěkné a s jídlem přeci jenom roste chuť.

2. Jaká jsi měl před sezónou očekávání vzhledem k tomu, že jste výrazně obměnili kádr?

Je pravda, že nás tým je skoro nový, změn přišlo hodně a další se připravují. Nicméně před sezonou jsme věděli, že budeme hrát lépe, než loni. Tenhle tým má hodně před sebou. Jen si myslím, že jsme zatím zůstali za svým potenciálem.

3. Ve čtvrtfinále vás čeká Šanov, jaký je to soupeř?

Soupeř je to nepříjemný. V sezoně jsme s ním hráli dvakrát, dvakrát prohráli. Kdyby se karta obrátila, asi bychom se nezlobili J Podle mého to bude nejvyrovnanější série a potvrdí, že se spolu utká čtvrtý s pátým týmem.

4. Co by na šanovské mužstvo mohlo platit?

To je celkem prosté. Vzít jim chuť běhat. Neznám tým v kolektivním sportu, který by chtěl celý zápas běhat bez balónu. Pokud budeme schopni hrát koncentrovaně na míčku, mohl by to být recept.

5. Budete se nějak přizpůsobovat jejich běhavému stylu? Je vůbec nějaká šance toto eliminovat?

Eliminovat se dá všechno. Presink, osobní obrana a je to mnohem prostčí, než by se mohlo zdát. My ale nepůjdeme do pay off ničit něčí zbraně, chceme vsadit na ty své.

6. Kdo by si za základní část zasloužil z vašeho týmu pochválit?

Na to je několik pohledů. Z toho osobního rozhodně moje manželka, protože to jak je schopná se prezentovat mezi muži, je obdivuhodné. Z pohledu týmové kasy určitě Michal Trávníček, který tam má za branky nejvyšší dluh a z pohledu florbalového asi Ondra Černý. Jeho jméno už mnohé napovídá. On možná není tolik vidět, ale té „černé“ práce, které on udělá je neskutečně moc.

7. V základní části se nejvíce prosazoval Michal Trávníček. Na jeho góly se asi budete spoléhat, že? Nebo se máme připravit na zrození nového střelce v play off?

Těžko říct. Michal dal hodně gólů, protože s ním v útoku hrají výborní florbalisté, kteří mu to připraví (Andrle a Černý) J Ne, teď vážně. Jsem rád, že Michalovi se daří a věřím, že bude dařit i v play off. V posledních zápasech se ale dostali do střelecké pohody další, takže u nás to nebude o jednom střelci.

8. Zajímá mě tvůj tip výsledku prvního zápasu? Zkus odhadnout.

3:2 po samostatných nájezdech. Ale to jen v případě, že nepojedu nájezd já :-)  

 

TJ FLORBAL ŠANOV

1.Letos jste se dlouho drželi na prvním místě, pak přišel pád na čtvrté. Je to zklamání?

Do letošní sezóny jsme nastupovali s cílem se v klidu dostat do play off. Začátek sezóny se nám povedl nad všechna očekávání a tým šlapal velice dobře. Konec se povedl méně, ale 4. místo je pěkné. Kdyby nám to někdo řekl před sezónou, byli bychom více než pokojeni.

2.Dvakrát po sobě jste vypadli se Šmouly ve čtvrtfinále, letos máte konečně jiného soupeře, je to úleva :-) ?

Určitě, i proto jsme chtěli být co nejvýše, abychom na Šmouly nemohli narazit hned v prvním kole.

3.Máte velmi produktivní útok, budete se na ofenzivu spoléhat i ve čtvrtfinále?

Já bych spíš řekl, že spoléháme na obranu. V útoku jsme měli ke konci sezóny trošku problémy s proměňováním šancí, doufám, že v play off se opět budeme moct spolehnout i na útok.

4.Jak hodnotíš tým Florballife? Je to přijatelný soupeř?

Liga byla vyrovnaná a těžko si vybírat soupeře, i když se nám v sezóně proti tomuto týmu dařilo, nic to neznamená. Začíná se od začátku a oba týmy mají šanci padesát na padesát.

5.Co bude ve vaší sérii rozhodovat, obrany, útok, souhra?

Je to play off...myslím, že budou rozhodovat  obrany, útoky a souhra...(smích).

6.Jaké máte pro letošek plány, už by to chtělo pohár, co ty na to?

Našim přáním je konečně se dostat přes první kolo play off, dále se uvidí později. Teď je před námi první a to velice těžký úkol a na ten se musíme soustředit v první řadě, o poháru se zatím bavit nechci, to je daleko.

7.Máte v mužstvu docela dost mladých hráčů, jak myslíš, že zvládnou atmosféru v play off?

Jsem rád, že máme v týmu mladý kluky, pokud budeme v plné sestavě, rozložíme sestavu do více hráčů. Všichni si prošli dostatečným počtem zápasů, myslím, že to mladí zvládnou.

8.Kdo bude nejnepříjemnějším hráčem ze soupeřova týmu pro vás?

Musíme k zápasům přistoupit obezřetně a hlídat si všechny hráče soupeře. K nejnebezpečnějším hráčům bude patřit asi Ondra Černý, ale jak už jsem psal, musíme si dávat pozor na všechny.