Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

PRVNÍ SÉRIE: OPAKOVÁNÍ LOŇSKÉHO ČTVRTFINÁLE, FALK VYZVE BLACK DOGS

19.04.2016 07:09

V loňském mistrovském tažení vyřadil tým FALKu Black Dogs ve čtvrtfinále poměrem 2:1 na zápasy. Letos při volbě soupeře si Black Dogs svého soupeře vybrali a my tak budeme mít možnost si vychutnat jejcih vzájemné duely i letos. Oba týmy disponují zkušenými hráči, kteří toho v play off odehráli opravdu hodně. FALK je navíc obhájcem titulu a určitě nebude chtít končit již po čtvrtfinále. Naopak Black Dogs mají za loňskou sérii svým soupřům co vracet. Na otázky v rozhovoru nám odpovídali Kamil Bárta za FALK a Ivo Janský za Black Dogs.

FBC FALK

1.V čem jste podle tebe byli lepší v předkole proti Seznamu?

Všeoecně bych řekl, že rozhodly zkušenosti z předchozího ročníku a respekt soupeře, že hrál proti ohájcům titulu z loňského roku.

2.Očekával jsi, že si vás vyberou Black Dogs?

Osobně jsem to nečekal, když si na nás loni vylámali zuby a myslel si tak, že se budou chtít rozehrát na jiném soupeři, ale je to sport, tam nikdy nevíš.

3.Proč myslíš, že si vás Black Dogs vybrali?

Jak říkám, loni přes nás neprošly, možná je to motivace, že změří síly s nevyspitatelným soupeřem raději hned na začátku, než být překvapeni v pokročilé fázi play off.

4.Jaký styl hry by na soupeře měl platit?

Černí psi jsou hodně rychlý a technicky velmi dobře vyspělý tým, naší výhodou je, že jsme velmi doře adaptivní na jakýkoliv styl hry a umíme přidat i na důrazu, když je to potřeba a z loňska si pamatuji, že to je psů slabina, takže budeme hrát důrazně a nedovolíme jim jejich kombinační hru.

5.Jak podle tebe skončí vaše série?

Letos proplouváme tabulkou podobně nezištně, jako před rokem, formu teprve ladíme a ještě děláme dost chyb, zápas od zápasu to je ovšem lepší a tak věřím, že serii 3:1 ovládneme a budeme vyhlížet dalšího protivníka.

6.Jak podle tebe dopadnou ostatní série?

Věřím, že Šmoulové si postup pohlídají bez respektu, ale trochu mě to mrzí, rád bych si zahrál v play off proti bráchovi, tak snad příští rok, pokud to kvůli pokročilému věku už nepověsí na hřebík:-)...a ostatní, netroufám si tipovat, všichni jsou dost kvalitativně vyrovnaní, nechám se překvapit.

7.Kdybyste si z prvních čtyř týmů mohli vybrat soupeře pro čtvrtfinále, koho byste zvolili?

Já bych si vyral Šmouly, ctím taktiku, odstraň největšího rivala soutěže hned ze startu a pak jsi mnohem blíže úspěchu. Víš co, na začátku máš ještě hodně sil a na co nestačíš technicky, zvládneš srdcem a fyzicky, později už ty síly mohou chybět a to tým jako Šmoulové umí drze potrestat. Děkuji za rozhovor a přeji Černým psům, ať si čtvrtfinále užijí, budou to dobré zápasy.

FBC BLACK DOGS

1.Co říkáš na postup Výstřelu a Falku z předkola, očekával jsi to?

U Falku jsem to předpokládal, ale Seznam dost zlobil a oba zápasy byly velmi vyrovnané. V druhé sérii jsem spíš tipoval Litrpůl, ale ukázalo se, že Litrpůl se dostal ke konci základní části do krize a ani v předkole se z ní nedokázal vyhrabat. Takže tady mě Výstřel překvapil.

2.Proč jste na čtvrtfinále zvolili Falk? Loni jste s nimi prohráli.

Prohráli, to je pravda. Ale taky to byly velmi vyrovnané zápasy. Moc jsme nespekulovali. Na výběr nám zbyli Rebelové, Florballife a Falk, hlasovali jsme a většina si přála Falk. Takže o tom rozhodlo hlasování. Podle tabulky, kdyby nebyl výběr soupeřů, by na nás stejně zase zbyli oni :-)

3.S čím na Falk vyrukujete, chcete je nějak překvapit?

Přečetl jsem si, že podle nich je naší slabinou tvrdá hra, na kterou nebudeme připraveni. Já můžu za celý tým říct, že připraveni budeme. A jako vždy nedáme centimetr hřiště zadarmo!

4.Falk má velmi kvalitní tým, mají vůbec nějakou slabinu?

Asi nemá. Mají super gólmana, velmi dobré a hlavně šikovné beky, taky útok má svou kvalitu, i když už tam není Rosťa Souček a Ríša Adámek, stejně je tam velké množství hráčů, kteří umí dát gól.

5.Jak podle tebe skončí vaše série?

Uvidíme :-)

6.Jak podle tebe dopadnou ostatní série?

ŠMO-POV 3:0, tady asi favorit potvrdí tu svou roli. REB-GLA 3:2. Myslím, že to bude asi nejhezčí série. Velmi vyrovnaná a podle mě to může skončit pátým zápasem v prodloužení. Ale když mám tipnout, tak vsadím na Rebely, protože ke konci základní části měli fantastickou formu. V té poslední sérii si nejsem jistý, ale tipuju, že vyhraje Florballife.

7.Kdybyste mohli volit ze všech 4 možných soupeřů, kdo by to byl?

Asi Výstřel. Ale původně jsme chtěli Seznamáky, známe se s nimi velmi dlouho a proti Zbyňovi a Jirkovi Prinkemu by to bylo derbíčko :-)