Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

REPORT Z 5.KOLA

06.11.2013 07:28

Po několika dnech se odehrály další zápasy ZAFL ligy. Nejlépe se vedlo Šmoulům, naopak bez bodu tentokráte zůstaly Hodonice. Ani Litrpůlu se příliš nedařilo. Sice dokázal smazat čtyřbrankové manko, ale celkem vybojoval jen jediný bod. Florballife přehrál herně Šmouly, ale porazit je nedokázal, když se skvělým výkonem prezentoval Leitner v bráně Šmoulů. Střelecký večer zažili i Gladiátoři, kteří si smlsli na Hodonicích a pak zdolali Litrpůl na nájezdy.

5.Kolo

Fbc Litrpůl – Florballife.cz team                                                           1:4

V tomto utkání se představily dva týmy, které v minulých dvou kolech, předvedly rozdílné výkony. Litrpůl, který měl v minulých dvou kolech (tj. ve třetím a čtvrtém kole) početnou marodku, oba své zápasy prohrál. Naopak Florballifu se vstup do sezóny povedl, skóre 3:1 a plný počet šesti bodů je řadilo na šesté místo tabulky. Hned úvod utkání přinesl zajímavou situaci, kterou ovšem gólman Florballifu zneškodnil. O chvíli později si ovšem skvěle naběhl Roman Švarc, pro kterého to byl úvodní gól letošní sezóny. V deváté minutě hráči Florballifu vyrovnali, když téměř totožnou situací dokázali vyrovnat na 1:1. Jmenovitě to byl skórující David Vítek a přihrávající Ondřej Černý. V čase 9:50 otočil skóre Michal Trávníček a první poločas tak skončil 1:2 pro Florballife.cz team. Hned ve 42 vteřině druhého poločasu si úspěšný zákrok připsal Jakub Veselý. Ve čtvrté minutě se po krásném uvolnění Petra Skály řítili Litrpůlští do šance, tu ovšem zmařil bek Florballifu. Následný brejk Florballife využil, když se míček do sítě dopravil po ose Libor Zohn a Ondřej Černý. Gól na 1:4 dal Michal Kubiš a Litrpůlští hráči se tak museli smířit s tím, že ani v třetím zápase po sobě nezískají žádný bod toto utkání tak skončilo 1:4 pro Florballife.cz team.

TJ Tygři Hodonice – Gladiators                                                             1:8

Ve druhém utkání tohoto hracího dne proti sobě nastoupily týmy Gladiators a Hodonice. Byl to souboj mezi týmy, které se v tabulce nacházely hned vedle sebe, respektive na osmém a devátém místě se stejným počtem tří bodů. Výhra v tomto utkání by je tak v tabulce posunula určitě do horních pater. Zajímavý byl ze začátku utkání i pohled na střídačky, kdy na straně Hodonic bylo připraveno pouhých 8 hráčů do pole. Podobně na tom byly i Gladiátoři. Jako první se v tomto utkání bohatém na góly trefil kapitán Gladiátorů Karel Jandásek. Celkově měli Gladiátoři v prvním poločase ohromnou převahu ale zároveň i smůlu, jelikož jim několik šancí nevyšlo. Toto zakletí nakonec prolomil až třicet vteřin před koncem první půlky Libor Ondráček. Ve druhém poločase Gladiátoři rozehráli koncert, na který se byla radost dívat. Hned po čtrnácti vteřinách se trefil poprvé Adam Podaný tím, ale zdaleka neskončil. Hned vzápětí se totiž trefil znovu a to dokonce dvakrát ve čtvrté a šesté minutě a zkompletoval tak svůj hattrick (V tomto utkání celkem 3+1). Gladiátoři dostali v tomto utkání možnost vyzkoušet si další možnost a to přesilovou hru 5 na 3, kterou využil Josef Spáčal a zvýšil na 6:0. V deváté minutě vstřelili Hodonice čestný gól, kterým upravili skóre na 1:7. Josef Spáčal přidal ještě na konci utkání jeden gól a upravil tak skóre na konečných 1:8 pro Gladiátory. Toto utkání mělo tři hlavní strůjce vítězství Gladiátorů: Adam Podaný (3+1), Libor Ondráček (2+2), Josef Spáčal (2+2).

Florballife.cz team – Fbc Šmoulové Znojmo                                      0:6

Třetí utkání tohoto kola nabídlo souboj dvou neporažených celků tým Florballife a tým Šmoulů. Florballife měl sice o dvě odehraná utkání méně, protože hned v prvním kole měl tento tým volno, ale i tak bylo jasné, že půjde o velice napínavý souboj. Hned v první minutě si dokázal Svatoš připsat první důležitý zákrok proti střele Martina Bartoše. Až do šesté minuty se hra přelévala z jedné strany hřiště na druhou, kdy se po přihrávce Petra Čecha dokázal prosadit Patrik Blažek 0:1 pro tým Šmoulů. V sedmé minutě vyslal nádhernou kolmici na nabíhajícího Bohuslava Kadlece, Martin Bartoš. Kadlec se v tomto samostatném úniku nemýlil a zvýšil vedení svého týmu na 0:2. V deváté minutě lapil Roman Leitner šanci Florballifu a v desáté minutě měl Leitner velké štěstí, když ránu Březiny zastavilo břevno jeho brány. Do konce prvního poločasu se udály ještě dvě důležité věci tohoto utkání. Tou první byl gól Martina Vlasáka na 0:3 v čase 10:24. Tou druhou mnohem závažnější situací bylo zranění Ondřeje Černého, který patří k důležitým článkům tohoto týmu. Podle informací to bylo poranění kotníku, takže určitě přejeme brzké uzdravení tomuto hráči. Po této situaci se poločas dohrál už v klidu a skončil 0:3 pro tým Šmoulů. Do druhého poločasu vstoupili hráči drtivě, ale hráz zvanou Roman Leitner prostě překonat nedokázali. V páté minutě další smolná situace pro Florballife, ale další střelu Trávníčka zastavilo břevno. V šesté minutě dostali možnost přesilové hry hráči Florballifu, ale hráči Šmoulů svoji obětavostí, míček do brány nepustili. Na 0:4 upravil svým druhým gólem v utkání Patrik Blažek. O chvíli později se prosadil také Karel Tomek. Roman Leitner už gól nepustil, udržel tak svoje první letošní čisté konto v tomto ročníku. Třicet vteřin před koncem dal na konečných 0:6 pro Šmouly Martin Bartoš.

Gladiators – Fbc Litrpůl                                                                        5:4 SN

V dalším zápase se střetl tým Gladiátorů proti Litrpůlu. Tyto týmy ve svých minulých zápasech odehrály své zápasy odlišně. Gladiátoři rozdrtili Hodonice 8:1 a Litrpůl prohrál s Florballife.cz team 1:4. V čase 1:21 vstřelili Gladiátoři úvodní gól utkání a vypadalo to, že tak navážou na své předchozí utkání. Ve třetí minutě se do šibenice trefil Adam Podaný a všichni byly zvědavý, jestli zopakuje svůj předchozí výkon z minulého utkání proti Hodonicím, kterým dal Hattrick. O minutu později se Podaný radoval znovu a zvýšil na 3:0. V šesté minutě utekli spolu Čech a Podaný. Čech předložil Podanému míček na stříbrném podnose a Podaný gólem do prázdné brány zkompletoval svůj druhý hattrick. V poslední vteřině prvního poločasu vykřesal jiskřičku naděje Jakub Hort, první půlka tak skončila 4:1 pro Gladiátory. Do druhého poločasu vlétl tým Litrpůlu jako uragán, nejdříve snížil na 4:2 ze standartní situace Petr Skála a poté zmařil několik šancí skvěle chytající Hamšík. V šesté minutě předvedl jaké lepidlo, má ve svých rukách Jakub Veselý, když chytil tvrdou ránu Ondřeje Dohnala beka Gladiátorů. V osmé minutě se z téměř z půlky hřiště trefil opět Petr Skála a snížil tak na 4:3. V poslední minutě, když už se blížil závěr zápasu, vyrovnal na 4:4 Jakub Hort. Do konce utkání zbývalo třináct vteřin a zpytovat své svědomí mohl bek Litrpůlu Petr Skála, který mohl svým třetím gólem v utkání otočit skóre ze stavu 4:1 na 4:5. Bohužel pro hráče a všechny fanoušky Litrpůlu přestřelil bránu Gladiátorů. O vítězi tak museli rozhodnout samostatné nájezdy, v nich rozhodnul o vítězství Gladiátorů Josef Spáčal. Gladiátoři tak vyhráli toto utkání 5:4 po samostatných nájezdech.

Fbc Šmoulové Znojmo – TJ Tygři Hodonice                                             3:1

Šmouly v tomto utkání posílila dvojice hráčů z první řady: Tomáš Bulín a Radek Vysloužil, proto se čekalo, že Hodonice dostanou od Šmoulů dáreček na cestu domů v podobě pořádného výprasku. Ten se ovšem nekonal a děkovat mohli Hodoničtí hlavně svému brankáři Zdeňkovi Drřmíškovi, že je v důležitých situacích podržel. V čase 4:39 se uskutečnilo první překvapení zápasu a to byl gól na 0:1, kdy Kosačíka do brejku vyslal Marek Soukup. V desáté minutě zlikvidoval samostatný únik Tomáš Bulín a skóre bylo tak stále 0:1. Ve zbytku utkání už Hodoničtí hráči, hráče Šmoulů, k žádné šanci nepustili a proto první poločas skončil 0:1 pro Tygry. Do druhé půlky opět vlétli Šmoulové, kteří byli hladový po úspěchu. Odměnou jim byl vyrovnávající gól na 1:1 z hole Tomáše Bulína. Nejvýraznější pasáž druhého poločasu byla v osmé minutě, kdy se uskutečnilo několik šancí na obou stranách. Vítězný gól vstřelil v desáté minutě ze standartní situace Bohuslav Kadlec. Třicet vteřin před koncem utkání upravil na konečných 3:1 Martin Bartoš. Šmoulové si tak z tohoto kola odnesli plný počet šesti bodů a v tabulce jsou se sedmnácti body na první příčce. Naopak Hodonice neuhráli ani jeden bod a v tabulce jim tak patří deváté místo.