Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

REPORT Z PRVNÍHO KOLA

08.10.2013 09:20

Nově se v letošní sezóně budou fanoušci ZAFLu setkávat s reporty z jednotlivých kol. Vzhledem k tomu, že v neděli byla odstartována nová sezóna, začínáme s reporty již nyní. Průběhy a hodnocení zápasů zpracovává pro naše stránky Zdeněk Vrbka, nový investigativní novinář ligy, který bude o každém zápase psát kratší hodnocení.

1.Kolo

TJ Florbal Šanov – Bar Slimák 2.1       7:0

Do prvního utkání letošního ročníku Znojemské amatérské florbalové ligy vstoupil Šanova, který odehrál duel proti týmu Bar Slimák 2.1. Do tohoto zápasu vlétli Šanovští  po hlavě a už ve druhé minutě utkání vedli,kdy Raška nádhernou přihrávkou našel nabíhajícího Lössla a ten dal úvodní gól tohoto zápasu a celého ročníku ZAFLu. Do poločasu se ještě Šanovští trefili celkem třikrát a po 12 minutách byl stav skóre 4:0 pro Šanov. Hned v úvodu druhého poločasu si Slimáci vytvořili pár nebezpečných šancí, které ale většinou zmařil golman Šanova Nasadil. Poté se vrátilo vše do starých kolejí a po trefách Haase a Lössla zkompletoval svůj Hattrick Tomáš Fanta a utkání tak skončilo 7:0 pro Šanov.

Fbc Šmoulové Znojmo – Gladiators          3:2

Do tohoto utkání vstoupili Šmoulové nádherně, když se ve třicáté vteřině utkání trefil Tomáš Bulín. Ve 3. minutě zafungovala opět spolupráce Bulín,Vlasák kdy první jmenovaný dopravil míček do prázdné klece. O dvě minuty později si tito dva hráči role prohodili a skóre se změnilo v 5.minutě na 3:0 pro tým Šmoulů a vypadalo to, že se odehraje exibice v podání Šmoulů, ale opak byl pravdou, hned o minutu později snížil na 3:1 Adam Podaný a stejný výsledek platil i po prvním poločase. Hráči Gladiátorů vstoupili do druhého poločasu jako vyměnění a v šesté minutě udělal z utkání drama nováček v sestavě Gladiátorů Michal Křepela. Když už vypadalo, že se podáří Gladiátorům vyrovnat, vytáhl skvělý zákrok golman Šmoulů Roman Leitner,který už za svá záda v tomto utkání nic nepustil a podržel svůj tým,který vyhrál 3:2 a připsal si první 3 body do tabulky.

Fbc TJ Sokol Tvořihráz – TJ Florbal Šanov     1:3  

Začátek tohoto utkání byl velice opatrný ve čtvrté minutě se dokázal gólově prosadit nový hráč Tvořihráze Jan Vyskot . V šesté minutě se dokázal prosadit Jakub Maršalík, který dokázal protlačit míček do branky a vyrovnal tak na 1:1. V prvním poločase se ještě trefil Martin Sedláček,který vymetl šibenici. V druhém poločase se přelévala hra z jedné strany na druhou a hřebíčkem do rakve Tvořihráze byl nešťastný momen,t kdy si míček  čtyři minuty před koncem srazil do vlastní sítě Lubor Bárta a utkání tak skončilo 3:1 pro Šanov. V Tabulce tak Šanovu po 2 odehraných utkáních patří první příčka s plným počtem šesti bodů.

Bar Slimák 2.1 – Fbc Šmoulové Znojmo        1:8

Toto utkání mělo od začátku jasného favorita, už v desáté vteřině se poprvé v tomto utkání radoval ze vstřeleného gólu Martin Vlasák, který v tomto duelu patřil k nejaktivnějším osobám (4+1). Společně s Tomášem Bulínem (2+4) budou opět nepříjemností pro každou obranu soupeře. První poločas skončil 0:3 pro tým Šmoulů. V druhém poločase se tým Šmoulů rozstřílel ještě víc a přidal pět branek. Za Slimáky dokázal pouze korigovat 3 minuty před koncem na konečných 1:8 Jiří Pitour.

Gladiators – Fbc TJ Sokol Tvořihráz               6:0

První velkou šanci tohoto utkání neproměnil hráč Gladiátorů Jan Jaskula. V 6. minutě došlo ke konfliktu, za který se v deváté minutě dostali Gladiátoři pro některé příznivce nečekaně do vedení.Hned o minutu později tentokrát Jan Jaskula svoji šanci proměnil a zvýšil vedení svého týmu na 2:0.Nakonec první poločas skončil 3:0, když ještě jednu trefu přidal kapitán týmu Karel Jandásek. V druhém poločase se povedl Gladiátorům ukázkový brejk, který zakončil Martin Čech. Do konce utkání přidali Gladiátoři ještě dvě branky a zvítězili v poměru 6:0.