Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

REPORT ZE 3. A 4. KOLA

29.10.2013 12:47

Opět vám přinášíme report z dalších dvou kol.Tentokráte jsme opět byli svědky velmi zajímáavých zápasů. V čele tabulky se opět drží Šmoulové, s 11 body. Za nimi je dvojice pronásledovatlů s deseti body - Šanov a Black Dogs. To na opačném pólu tabulky jsme se dočkali velkého překvapení. Jeden z favoritů a tradičních týmů účastnících se bojů o poháry Seznam zatím nezískal ani bod. Autorem reportáže je Zdeněk Vrbka.

3.Kolo

ZnojemskySeznam.cz – Fbc Šmoulové Znojmo                           1:4

V prvním utkání tohoto kola proti sobě nastoupil tým ZnojemskySeznam.cz a Šmoulové. Oba týmy nastoupily do tohoto utkání bez svých opor, týmu Seznamu chyběl například Robert Bačák a Pavel Meduna a Šmoulové se nemohli opřít o služby dosavadního lídra kanadského bodování Tomáše Bulína (4+5). Do první šance se dostal Martin Vlasák, který vyzkoušel Marečkovu pozornost. V páté minutě přihrál Martin Bartoš volnému Vlasákovi, který se do odkryté klece nemýlil. Ihned z následného vyhraného buly se parádní střelou blýsknul Jan Šťastník, ten ovšem trefil břevno brány Šmoulů. V desáté minutě výborně vyběhl Mareček a udržel tak Seznam ve hře o nějaké body. Ve čtvrté minutě druhého poločasu se měnilo skóre hned dvakrát a to na obou stranách, když se podruhé v tomto utkání trefil Martin Vlasák a hned o dvanáct vteřin později se za ZnojemskySeznam trefil kapitán Zbyněk Joura.  V páté minutě přidal branku i druhý kapitán Bohuslav Kadlec. Hattrick zkompletoval minutu před koncem Martin Vlasák a upravil tak skóre na konečných 4:1 pro tým Šmoulů.

Fbc Black Dogs – Gladiators                                                            5:2

Do tohoto utkání nastoupily oba týmy v dobré formě z minulého kola. Černí psi si připsali šest bodů za dvě výhry se skóre 11:4. Gladiátoři do tohoto utkání vstoupili aktivněji. V první a třetí minutě na Vrbku letěly dvě nebezpečnější střely, brankář psů si ale s těmito pokusy dokázal poradit. Od páté do desáté minuty se psi trefili celkem třikrát, když se prosadil dvakrát Pavel Kortan a jednou Martin Buchta. V jedenácté minutě se ale Gladiátoři kousli a na 3:1 snížil Michal Křepela. O pár sekund později to bylo 3:2, když se z dálky trefil Adam Podaný. Ve čtvrté minutě druhého poločasu se málem Gladiátoři prosadili po třetí, ale trefili pouze břevno. Čtvrtý gól psů dal v sedmé minutě Martin Kauer a o minutu později přidal svůj třetí gól v tomto zápase Pavel Kortan a zkompletoval tak svůj hattrick a upravil tak na konečných 5:2 pro psy.

Florballife.cz team – ZnojemskySeznam.cz                                  1:0

Do svého prvního utkání v této sezóně vstoupil tým Florballife.cz team brilantně, když hned v první minutě, první střelou na branku, rozvlnil síť za Marečkovými zády. Celý první poločas se přelévala hra z jedné strany na druhou a žádnou vyloženě nebezpečnější šanci si ani jeden z týmů nevytvořil, až v jedenácté minutě se předvedl brankář Vojtěch Svatoš. První poločas tak skončil 1:0 pro Florballife. V páté minutě druhého poločasu se uskutečnila první velká šance Seznamu, když zachytil nepřesnou rozehrávku hráčů Florballifu Luboš Doležal a řítil se sám na Svatoše, brankář Florballifu ovšem svůj tým podržel. V tomto kole se ukázalo, že hráčům Seznamu, dnes nebylo souzeno Jiří Šotkovský další krásnou střelou, netrefil zařízení zvané brána. Seznam odvolal i brankáře, ale i to jim k vyrovnání nepomohlo a utkání tak skončilo fotbalovým výsledkem 1:0.

Fbc Black Dogs – Fbc Šmoulové Znojmo                                      3:2 SN

Toto bylo utkání, kde se střetly dva zatím neporažené týmy po prvních třech zápasech a bylo zřejmé, že ten kdo tento zápas vyhraje, bude s největší pravděpodobností lídrem tabulky. Ze začátku utkání bylo vidět, že ani jeden z týmů nechce prohrát a do každého souboje se šlo naplno. V šesté minutě utkání měli první větší šanci Šmoulové, když trefili tyčku branky, kterou tentokrát nestřežil Zdeněk Vrbka, ale jeho kolega Martin Buchta. Do vedení se dostali Black Dogs, který dal Pavel Kortan po spolupráci s Martinem Kauerem. Na 1:1 vyrovnal v osmé minutě Jaroslav Semotam. Do konce prvního poločasu zbývali tři minuty a ve skrumáži před brankou Šmoulů se nejlépe zorientoval Marek Baran a dotlačil míček do brány upravil tak skóre na 2:1 pro psi. Ve druhém poločase se projevila absence několika hráčů psů, také proto se psi dostali pod drtivý tlak Šmoulů, kteří chtěli vyrovnat, ale buď jim nebylo souzeno, nebo zasáhl pohotový Buchta. Až dvě minuty před koncem zápasu Šmoulové využili chybu hráčů Black Dogs, kteří nepokryli dostatečně Luboše Bastla, který vyrovnal na 2:2. V poslední minutě měli Šmoulové drtivý tlak, který ovšem psi přežili a utkání tak dospělo do samostatných nájezdů. V nich rozhodl svým nájezdem Radek Vysloužil a bonusový bod za výhru 2:3 po samostatných nájezdech tak získali Šmoulové.

Gladiators – Florballife.cz team                                                        1:2

Florballife v prvním utkání vstřelil gól hned v první minutě a stejný kousek se jim povedl i v tomto utkání proti Gladiátorům, kdy skóroval David Vítek a Florballife v první minutě vedl 0:1. Další gól dal Florballife ve čtvrté minutě kdy se parádně trefil Michal Trávníček a navýšil stav utkání na 0:2. V jedenácté minutě navštívil trestnou lavici Martin Benda, tu ovšem hráči Gladiátorů nevyužili. Ve druhém poločase se žádná gólová šance neutvořila a hra se přelévala z jedné strany hřiště na druhou a Florballife držel své dvoubrankové vedení. Čisté konto držel i brankář Florballifu Svatoš, který ovšem své čisté konto nakonec neudržel, když ho propálil těsně před koncem utkání Ondřej Dohnal, tomu se podařilo jen snížit na konečných 1:2.

 

4.Kolo

Bar Slimák 2.1 – TJ Tygři Hodonice                                              1:2

Toto utkání bylo střetnutí týmů, které v minulém kole prohráli a prohra by byla pro ně určitě přitížením. Nejaktivnějším hráčem byl v první čtvrtině utkání Filip Mikulášek, který vysílal na bránu Hodonic jeden pokus za druhým. V páté minutě po individuální chybě beka Slimáků Michala Krpouna padl první gól utkání, kdy se trefil útočník Hodonic Jiří Sedlář. V sedmé minutě si šel odsedět dvouminutový trest Václav Krčmář za hru rukou. Slimáci ovšem tuto přesilovku nevyužili. Držmíšek  několika výbornými zákroky svůj tým podržel. V druhém poločase se měnilo skóre až v sedmé minutě, kdy gólem v oslabení zvýšil na 2:0 Marian Kosačík. Hráči slimáků vysílali na bránu Hodonic jednu střelu za druhou, avšak gólman Hodonic gól nepustil. Až v deváté minutě rozvlnil síť Hodonic Michal Krpoun, snížil na 1:2 a začali se dít věci. V jedenácté minutě došlo na samostatný nájezd, který ovšem Filip Mikulášek neproměnil. V čase, 11:52 měli Slimáci další velkou šanci, ovšem Držmíšek se prezentoval dalším vynikajícím zákrokem a vychytal tak Hodonicím tři body.

Fbc TJ Sokol Tvořihráz – Fbc Litrpůl                                            6:1

Na začátku si Litrpůl připravil pro všechny příznivce ZAFLu takové malé překvapení, když v bráně nastoupil Karel Vacula – kapitán Litrpůlu, který zastupoval své trio brankářů: Jakuba Veselého, Patrika Müllera a Tomáše Nováka. Za Tvořihráz nastoupil poprvé v této sezóně Roman Koudelka, ten si připsal několik důležitých zákroků hned na začátku utkání. Do konce poločasu se ani jednomu týmu nepodařilo ohrozit bránu a proto na světelné tabuli svítilo skóre 0:0. Druhý poločas byl z úplně jiného soudku. Hned v úvodu vlétla Tvořihráz na Litrpůl drtivě a hned z úvodní akce padl gól na 1:0. Mužem tohoto utkání se stal bezesporu Luděk Vacula, který ve druhém poločase dal za šest minut čtyři branky v desáté minutě tak bylo skóre utkání 5:0 pro Tvořihráz. Korektní úpravu provedl dvě minuty před koncem Kamil Šnyrch. Minutu před koncem Radek Bětík upravil tak skóre na konečných 6:1.

TJ Tygři Hodonice – TJ Florbal Šanov                                         0:2

Utkání začalo, tím že se blýskl stejně jako v minulém zápase proti Slimákům brankář Držmíšek, který zablokoval střelu Šanovských. Ve třetí minutě se, ale špatně rozhodnul, když vyběhl proti Jakubovi Maršalíkovi, který mu udělal kličku a zakončil tento únik do prázdné brány. Za zmínku také stojí přihrávka, kterou dostal od Radka Nováka. V deváté minutě skóroval Tomáš Fanta, navýšil tak náskok Šanova na 0:2. Do osmé minuty se nic závažnějšího na palubovce nedělo. Až pak se předvedli Šanovští, když utekl Maršalík svému protihráči, gól ovšem opět nepadl. Do konce utkání už žádný gól nepadl a tak si čisté konto připsal brankář Šanova Pavel Dvořák.

Fbc Litrpůl – Bar Slimák 2.1                                                                 4:7

Toto bylo utkání nejbohatší na góly, i když by to před začátkem tohoto utkání řekl málokdo. Už prvních šest minut to vypadalo, že to dopadne v tomto zápase s Litrpůlem špatně, když prohrával 0:4. Na druhé straně se prosadil kapitán Litrpůlu pro toto kolo Jan Vacula. V osmé minutě navštívil trestnou lavici Daniel Maceček. Litrpůl tuto přesilovou hru využil a dal gól na 2:4. Tímto výsledkem skončil první poločas. Ve čtvrté minutě snížil Litrpůl na 3:4 a vypadalo to, že se bude dít ještě velké drama. To ovšem v následující minutě vyvrátili Slimáci, kteří opět odskočili. Soupeři se takto naháněli až do konce, ale víc gólů dokázali vstřelit Slimáci. Nakonec utkání skončilo 4:7 pro Slimáky. Mezi nejaktivnější hráče tohoto duelu patřili: Za Slimáky to byl určitě Filip Mikulášek (3+1) a za Litrpůl to byl: Petr Skála (1+2).

TJ Florbal Šanov – Fbc TJ Sokol Tvořihráz                                          3:4 SN

Tvořihráz měla na začátku velké štěstí, když ve druhé minutě utkání trefili hráči Šanova břevno. Ve čtvrté minutě se jako první gólově prosadila Tvořihráz respektive Michal Richtr. O dvě minuty později se hráči Tvořihráze prosadili znovu, když dal gól Radim Valenda a zvýšil tak stav na 0:2. Do konce prvního poločasu ještě stihli Šanovští snížit stav na 1:2. Ve třetí minutě druhého poločasu vyrovnal Šanov na 2:2. V sedmé minutě došlo k obratu v utkání, kdy na 3:2 pro Šanov upravil Martin Sedláček. Nakonec utkání skončilo 3:3 po základní části, na řadu tak přišly samostatné nájezdy, v nich rozhodl o vítězi kapitán Tvořihráze Eduard Klouda. Utkání tak skončilo 3:4 po samostatných nájezdech.