Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

ROZHOVOR S HONZOU ŠŤASTNÍKEM

23.11.2015 10:08

V minulých dnech se Martin Vernarský z Tvořihráze rozhodl, že vyzpovídá oba vedoucí naší ligy. Rozhovor s Ivošem již proběhl, nyní je na pořadu dne rozhovor s Honzou. Vern minule "potkal" Ivoše na houbách, Honzu naopak "dostihl" na malinách. Na odpovědi Honzy Šťastníka se můžete těšit v našem rozhovoru.

1) Ty, jako trenér "áčka", co na to říkáš, že ve Znojmě je ZAFL, a že je o ni čím dál větší zájem, a drží se na docela slušné úrovni.
Ahoj, jsem samozřejmě rád, že je florbal ve Znojmě tak populárním sportem. Když jsme s Ivošem před nějakými cca 6 lety začli ZAFL organizovat, tak by mě nikdy nenapadlo, že za pár let se z Uhelné dostaneme do Městské sportovní haly, ligu bude hrát 14 týmů a my budeme řešit přetlak zájemců.
 
2) Z toho co vidíš, myslíš si, že by nějaký hráč ze ZAFLu byl schopný hrát na vyšší úrovni? Tím myslím 1. - 2. liga. Pokud ano, máš přibližné číslo kolik by jich bylo?
Určitě by někteří hráči ZAFLu mohli hrát vyšší soutěž, možná ne 1.ligu , ale Národní ligu nebo Divizi určitě, ale z těch co by na to měli už by se asi málokomu chtělo trénovat 3x týdně pravidelně místo volného večeru po práci a o víkendu trávit čas cestováním na zápasy. Proto si myslím, že si hráči jako Bulda, Bárt či Doktor dobrovolně vybrali florbal pro zábavu ve znojemské amatérské lize. 
Ale těch hráčů s potenciálem je tam jistě více, hodně z nich už nějakou vyšší soutěž hrálo, namátkou si vybavím Romana Leitnera, Ondru Černého... ti by při pravidelném tréninku jistě mohli hrát výše, nebo i třeba takový Přema Bárta z Tvořihráze.
 
3) Teď jako vedoucí ligy, je něco, co se ti na ZAFLu vyloženě nelíbí a okamžitě by jsi odstranil? Nebo kdyby bylo čistě na tobě, tak změnil?
Jsem rád, že liga funguje a že se cca 250 lidí potkává pravidelně kvůli tomu, aby si pinkli florbálek, popovídali, zpotili se a udělali si žízeň.
Myslím, že takovým nejpálivějším problémem ligy jsou rozhodčí a věčná diskuze kolem nich. Tím, že je liga amatérská, tak málokdo má zkušenosti s pískáním a má odpovídající znalost pravidel. A ti co zase na pískání kvalitu mají, mnohdy už nechtějí, jelikož mají špatnou zkušenost... Takže to asi bude věčné téma, sám znojemský florbalový klub nemá téměř žádné rozhodčí, takže ve Znojmě obecně platí, že rozhodčí na florbal jsou nedostatkové zboží. Přál bych lize dostatečný počet rozhodčích se kterými budou všichni hráči spokojeni a místo pozápasové kritiky, že je zařízli, jim přijdou říct díky borci dobrá práce zase někdy čau...
Kdyby bylo čistě na mě tak bych asi prodloužil hrací čas jednotlivých zápasů... 2x12 min mi přijde málo, ale to bychom potřebovali více času v hale a hlavně týmy by potřebovali aby chodilo více hráčů na jednotlivé zápasy, aby to uhráli. Ale líbilo by se mi bud 2x15 nebo 3x10. Uvídíme co na to týmy do budoucna, před letošní sezonou to u účastníků ligy neprošlo.
Jsem rád, že bude alespoň letos liga zajímavější volbou soupeřů pro play-off :)
 
4) Asi zhruba sleduješ výsledky ZAFLu, je pro tebe nějaké překvapení v letošní sezoně, co se týče postavení týmů v tabulce?
Spíš než výsledky mě překvapuje, že velmi často se týmy scházi v malém počtu 6-8 hráčů, což je škoda. Ze soupisky 18-20 lidí bych čekal, že se vždy dá dohromady 10+1...
Co se týče výsledků tak myslím, že zatím příjemně překvapuje Poslední Výstřel, ikdyž má odehráno více zápasů než ostatní a především Hodonice, které vsadily na dravé a běhavé mládí a když ukočírují emoce tak budou v play-off hodně nebezpečné.
Naopak zklámání je pro mě zatím tabulkové postavení posílených Rebelů, ikdyž tam zase hrají určitou roli i ty kontumace...
 
5) Chodíš často na maliny?
Na maliny ? :) no abych řekl pravdu tak v lese na malinách jsem snad nikdy nebyl, ale vymyslel jsi to zajímavě, určitě to zní lépe než kdybys řekl, že jsme se potkali někde v hospodě u piva :)
 
6) Jak ty se těšíš na Vánoce?
No spíš než na Vánoce se těším na celé svátky, kdy bude volno , klid , pohoda , nikdo nic nebude řešit a ten celoroční shon se na pár dní uklidní.
 
Díky za rozhovor. 
Autor rozhovoru: Martin Vernarský