Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

SEDMÉ A OSMÉ KOLO VYNESLO NA ČELO TABULKY ŠMOULY. NA OPAČNÉM PÓLU ZŮSTÁVAJÍ BUKANÝŘI + reportáže

27.10.2015 16:06

Dohrávané sedmé a osmé kolo přineslo celkem nízký počet branek. Pouze 3 zápasy navíc skončily větším rozdílem, zbytek duelů byl vyrovnaný a dva z nich skončily až na nájezdy. Nejvíce se dařilo Šmoulům, kteří se probojovali na čelo tabulky. V závěsu za nimi jsou Black Dogs a Poslední výstřel. Opačný pól tabulky okupují Bukanýři, nedaří se příliš ani Slimákům. Většina týmů má odehráno alespoň 10 zápasů, nacházíme se tedy cca ve třetině soutěže.

7.Kolo

Fbc Bukanýři – Fbc Litrpůl    1:8

Bar Slimák 2.1 – Florballife.cz Team     1:3

Fbc Black Dogs – Gabriel Grande Gladiators   3:2

Florballife.cz Team – Fbc Bukanýři   4:1

Fbc Litrpůl – Fbc Black Dogs  0:2

Gabriel Grande Gladiators – Bar Slimák 2.1    9:2

 

8.Kolo

Fbc Šmoulové Znojmo – TJ Sokol FALK Tvořihráz    5:2

TJ Tygři Hodonice – Fbc Zlej Se(n)   5:4 SN

ZnojemskySeznam.cz – Rebels  0:1 SN

Fbc Zlej Se(n) – Fbc Šmoulové Znojmo  3:9

TJ Sokol FALK Tvořihráz – ZnojemskySeznam.cz    2:4

Rebels – TJ Tygři Hodonice     4:5

 

7.Kolo

Fbc Bukanýři – Fbc Litrpůl                                       1:8

Skóre otevřel brankou ze standartní situace Jaroslav Pavel. Litrpůl dostal možnost zvýšení svého vedení v přesilové hře. Místo toho, ale málem inkasovali, když nepřesnou rozehrávku zachytil Hagenhofer, který jako první z Bukanýrů vážněji otestoval Karla Vaculu. Šestá minuta byla minutou ve které se udály tři závažnější situace. První bylo zvýšení vedení Litrpůlu na 0:2 o které se postaral Chovanec, po něm  trefil břevno Michal Popovič, který zanedlouho po této situaci snížil na 1:2. V osmé minutě se Litrpůl dostal do tříbrankového vedení, když se podruhé v utkání trefil Chovanec a po něm na 1:4 zvýšil Maruštík. První poločas skončil 1:5, když v závěru přidal branku Drahoslav Popelka. Ve druhém poločase své vítězství korunoval Litrpůl třemi vstřelenými brankami a vyhrál tento souboj vysoko 1:8.

 

Bar Slimák 2.1 – Florballife.cz Team                       1:3

První nebezpečnou šanci tohoto utkání si vypracoval tým Slimáků, když se na Krutiše, řítil sám Buchta, ovšem na brankáře Florballifu nevyzrál a tak se o minutu později dostal k míčku po nahození Ondřej Černý, který otevřel skóre utkání. Do konce poločasu se trefil ještě Stanislav Horák a Florballife vyhrál první poločas zaslouženě 0:2. V druhé půlce padlo po jedné brance na každé straně za Slimáky se trefil Dan Maceček a za Florballife Martin Benda. Utkání skončilo 1:3

 

Fbc Black Dogs – Gabriel Grande Gladiators            3:2

Utkání začalo lépe pro Gladiators, když ve třetí minutě Karel Jandásek, překonal Vrbku. Black Dogs o dvě minuty později vyrovnali, když Janský našel svou přihrávkou Štěpána Mertu, který s pomocí jednoho z obránců Gladiators dostal míček za Mirka Kuřitku. Ve druhém poločase se Black Dogs dostali do vedení 3:1 poté když se trefili Janský a po něm Ondrovčák. Gladiators se, ale nevzdali a o dvě minuty později snížili stav utkání, když se trefil do odkryté klece Josef Spáčal. Gladiators měli i příležitost vyrovnat skóre, když Spáčal střílel z výhodné pozice Vrbka jeho pokus zneškodnil a Black Dogs vyhráli tento dramatický duel 3:2.

 

Florballife.cz Team – Fbc Bukanýři                             4:1

Bukanýři do tohoto zápasu aktivně, když ve druhé minutě propadla obrana Florballifu a hned trojice hráčů v tyrkysových dresech běžela sama na Libora Zohna, Jan Petrželka situaci vyřešil dobře, když si z trojice hráčů vybral před bránou Romana Šálka, který otevřel skóre tohoto duelu. Vedení, ale Bukanýrům nevydrželo dlouho, o dvě minuty později se přesně k pravé tyči trefil Filip Latner. Minutu před koncem prvního poločasu ještě vytěsnil Zohn střelu Molíka a tak změna stran proběhla za vyrovnaného stavu 1:1. Druhou půlku utkání výsledkově ovládl Florballife, který vyhrál toto utkání 4:1, když se ještě v ruhé půlce trefil Benda, Vítek a Černý.

 

Fbc Litrpůl – Fbc Black Dogs                                      0:2

V tomto utkání nebyla útočná aktivita ani jednoho z týmů nějak extrémni a proto se zrodila první branková příležitost až v šesté minutě utkání, když krásnou křižnou přihrávku vyslal Kortan, který viděl na levém křídle nekrytého Ondrovčáka, který svou přesnou střelou k pravé tyči poslal Black Dogs do vedení. V druhé půlce byl k vidění stejný florbal jako v té první. Až v půlce druhé půle utnul veškeré snažení Martin Buchta, který zvýšil na 0:2. Jedinou vážnější příležitostí Litrpůlu byla střela sražená na tyč brány, kterou strážil Martin Buchta, ten poté míček dostal do bezpečí. Utkání skončilo 0:2

 

Gabriel Grande Gladiators – Bar Slimák 2.1                 9:2

 

Souboj mezi těmito týmy byl na branky atraktivnější než předchozí duel  mezi Black Dogs a Litrpůlem. Už po prvních šesti minutách lovil Tvrdý míček z branky třikrát. Slimáky to ovšem nepoložilo, snažili se hodně, ale proti byl hlavně brankář Gladiáorů Mirek Kuřitka, který v sedmé minutě chytil zády velkou šanci Slimáků. Slimáci od obdržené třetí branky tlačili, ale Kuřitka byl bezchybný. Čtvrtou branku přidal Josef Spáčal. Slimáci ještě do konce poločasu skórovali dvakrát a snížili na 4:2. Druhá půle byla v režii Gladiators. Nejprve zvýšil na 5:2 po skrumáži v brankvoišti Slimáků Tomáš Laitner, po něm se trefil jeho spoluhráč Josef Spáčal. V osmé minutě se proti stejnému hráči zaskvěl Tvrdý, když chytil jeho dvě obrovské šance. V posledních třech minutách utkání přidal ještě tým Gladiátorů tři branky a utkání tak nakonec skončilo 9:2.

 

8.Kolo

Fbc Šmoulové Znojmo – TJ Sokol FALK Tvořihráz                  5:2

Hned na úvod osmého kola nás nemohl čekat pikantnější duel. Střetl se tým Šmoulů proti Tvořihrázi, tudiž loňští semifinalisté, kteři si to rozdali o postup do finále. V tomto souboji byla úspěšnější Tvořihráz, která se i později stala mistrem ligy.

Do utkání vstoupil tým Šmoulů výborně už po dvacetidevíti vteřinách tečoval střelu Bastla, Tomáš Bulín. Ve čtvrté minutě vyrovnal Luděk Vacula. Branku na 2:1 vstřelil Radek Vysloužil. První poločas skončil 2:2, když vyrovnal Vojta Nohava. V šesté minutě se podruhé v utkání prosadil Bulín a poslal tým Šmoulů opět do vedení. Tři minuty před koncem překonal Bártu, Martin Vlasák, který i pečetil výhru Šmoulů trefou do prázdné klece.

 

TJ Tygři Hodonice – Fbc Zlej Se(n)                                             5:4 SN

Ve druhém zápase se střetl nováček Zlej Se(n) proti Hodonicím, které v letošní sezóně hrají velmi dobře. Do vedení se dostal tým Snu po brance, kterou vsítil Rožnovský. Stejný hráč stál u zrodu druhé brankové situace, když dostal míček do útočného pásma a svou přihrávkou vybídl Františka Navrátila, který zvýšil na 0:2. Po tomto gólu začal na hřišti úřadovat Radek Lašák, který třemi brankami otočil skóre. Sen  ovšem hned vyrovnal, když se trefil Šmida. Do konce poločasu se dostal do vedení opět Sen, který vyhrál první poločas, jehož průběh byl jako na houpačce 3:4.

V druhé půlce vyrovnali Hodoničtí zásluhou čtvrté branky Radka Lašáka, kterému potřetí asistoval u branky Luboš Tuna. Utkání dospělo do samostatných nájezdů, ve kterých proměnil rozhodující nájezd Martin Čermák a Hodonice tak vyhrály tento velice zajímavý duel 5:4 po samostatných nájezdech.

 

ZnojemskySeznam.cz – Rebels                                                       0:1 SN

V tomto utkání první otestoval Marečka svou střelou Richard Adámek, ta ovšem skončila v jeho náručí. Největší šance zápasu se zrodila v desáté minutě kdy Zdeněk Šinkovič trefil břevno brány Rebels. Utkání skončilo bezbrankovou remízou 0:0 a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých se prosadil rozhodující trefou Souček.

 

Fbc Zlej Se(n) – Fbc Šmoulové Znojmo                                         3:9

Na začátku utkání hodně překvapil Sen, Šmouly, když v prvních třech minutách překonali hráči Snu Zikovou a dostali se do vedení 2:0. Snížení ze strany Šmoulů přišlo v šesté minutě, kdy se nad Hakszerovo rameno trefil Vysloužil. Před koncem půle ještě stihl vyrovnat v přesilové hře Martin Vlasák. Raketový nástup Šmoulů do druhé půle, kdy se trefil Vysloužil a Bulín, přineslo klid na hokejky Šmoulů. Po střele Martina Bartoše se dostal k zakončení Tomáš Bulín, který se nemýlil a zvýšil na 2:5. Na 3:5 snížil v čase 5:10 Navrátil. Šmoulové stihli přidat ještě čtyři branky a vyhráli 3:9.

 

TJ Sokol FALK Tvořihráz – ZnojemskySeznam.cz                    2:4

Do zápasu vstoupil dobře Seznam, kdy se poprvé trefil Lukáš Nováček. Druhou branku  utkání vstřelil Vlastimil Švancara, který se prosadil i o tři minuty později a to už Seznam vedl 0:3. V osmé minutě trefil Vernarský břevno brány Seznamu. V páté minutě druhé půle přidal čtvrtou branku do sítě Tvořihráze Jiří Šotkovský. Závěr utkání patřil Tvořihrázi, když nejprve na 1:4 snížil Nohava a po něm upravil na konečných 2:4 Dvořák.

 

Rebels – TJ Tygři Hodonice                                                          4:5

 

Do vedení se dostal tým Rebels. Hodonice na to odpověděli dvěmi brankami Svatoše. Na 2:2 vyrovnal kapitán Zika. Těsně před koncem půle dostal Rebels do vedení druhou brankou v utkání Souček. Na začátku druhé půle vyhodil Věrný míček přesně na hůl Lašáka, který pohotově vystřelil,ale jeho střelu vyrazil Vlk ramenem. O chvíli později se už v tomto mini souboji radoval Lašák, který Vlka překonal a vyrovnal na 3:3. V sedmé minutě tečoval střelu Adámka do sítě Hodonic Koc. Poslední dvě minuty utkání patřili Hodonicím, když nejprve na 4:4 vyrovnal krásnou tečí Sedlář a v čase 10:21 otočili Hodonice vývoj utkání, když se prosadil Tuna. Hodonice tak vyhráli další duel tentokrát v normální hrací době a v tabulce poskočili na skvělé čtvrté místo.