Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

SEZÓNA 2015/2016 ZAČALA + reportáže

31.08.2015 08:19

V rámci nové sezóny byly v neděli 30.srpna odehrány první zápasy. Bohužel dva týmy (Rebels a Florballife) kontumovaly všechny své zápasy. Zbývající duely nabídly brankové hody, někdy zase naopak velmi precizní obranu, např. v případě Seznamu a Tvořihráze, kteří za dva duely ani jednou neinkasovali. Za zmínku rozhodně stojí střelecká potence Šmoulů, kteří rozstříleli své soupeře naprosto jednoznačně. 

1.Kolo

Fbc Black Dogs – Rebels 5:0 kont.

Fbc Šmoulové Znojmo – Jaroslavičtí Kapři 13:3

TJ Sokol FALK Tvořihráz – Bar Slimák 2.1 4:0

Jaroslavičtí Kapři – Fbc Black Dogs 1:6

Rebels – TJ Sokol FALK Tvořihráz 0:5 kont.

Bar Slimák 2.1 – Fbc Šmoulové Znojmo 2:9

 

2.Kolo

ZnojemskySeznam.cz – Gabriel Grande Gladiators 2:0

Fbc Litrpůl – Fbc Bukanýři 6:1

Poslední Výstřel – Florballife.cz Team 5:0 kont.

Fbc Bukanýři – ZnojemskySeznam.cz 0:1

Gabriel Grande Gladiators – Poslední Výstřel 1:4

Florballife.cz Team – Fbc Litrpůl 0:5 kont.

 

 

1.Kolo

Fbc Black Dogs – Rebels                                     5:0 kontumačně

Díky tomu, že se Rebels nedostavili k tomuto utkání byl zápas kontumován v prospěch týmu Fbc Black Dogs.

 

Fbc Šmoulové Znojmo – Jaroslavičtí Kapři      13:3

 

1.poločas:

Díky zmíněné kontumaci prvního zápasu se první zápas na ostří nože odehrál mezi loňským vítězem základní části a třetím týmem po skončení vyřazovacích bojů Fbc Šmoulové Znojmo a Jaroslavickými Kapry. Hned ve dvanácté vteřině si připsal první úspěšný zákrok náhradník Radek Vysloužil, který zaskočil v brankovišti nepřítomného kolegu brankáře Šmoulů Romana Leitnera.
O první gól letošního ročníku se postaral útočník Tomáš Bulín po spolupráci se svým parťákem z útoku Martinem Vlasákem. Jak se později ukázalo nebyla to zdaleka poslední trefa tohoto útočníka. Hned o dvě minuty později už byl stav utkání 3:0 a všechny branky vstřelil Tomáš Bulín, který si tak připsal po třech minutách první hattrick v letošním ročníku. V čase 5:29 si připsal třetí asistenci kapitán Šmoulů Martin Bartoš, tentokrát se ale do sítě Jaroslavic trefil Martin Vlasák.
V sedmé minutě se dočkali vstřelené branky i Kapři, na 4:1 snížil Lukáš Boor. Dvě minuty před koncem první části dorazil míček do branky po závaru u brány Jaroslavic Martin Vlasák. Ještě v té samé se radoval Vlasák z hattricku. Několikrát svůj tým podržel před koncem první části Radek Vysloužil a první půle tak skončila 6:1 po třech brankách Bulína, třech brankách Vlasáka za Jaroslavice korigoval Lukáš Boor.

 

2.poločas

Tak, jak začala první půle začala i ta druhá. Krasný oblouček poslal v úvodní minutě Martin Bartoš na Tomáše Bulína, který stál nehlídaný u brány ve které ani Kapři neměli svou jedničku Daniela Glasera, ale branku strážil Kamil Boor. Ve třetí minutě se popáté v tomto utkání radoval Tomáš Bulín. V minutě čtvrté snížili Jaroslavice na 8:2. Do konce utkání zbývalo ještě několik minut a za tým Šmoulů se trefil ještě jednou Martin Vlasák a čtyřikrát to stihl Tomáš Bulín, který v tomto utkání vsítil celkem devět branek. Jaroslavice ještě stačili snížit na konečných 13:3.

 

TJ Sokol FALK Tvořihráz – Bar Slimák 2.1                      4:0

Druhý zápas byl alespoň co se výsledku týče daleko klidnější než duel mezi Šmouly a Jaroslavicemi.

 

1.poločas:

V druhé minutě jako první zahrozil tým Slimáků, když trefila nová posila tohoto týmu Jiří Odehnal tyč. V páté minutě byl vyloučen Luboš Zejda a Slimáci tak mohli zahrozit z přesilové hry, ovšem  Tvořihráz odehrála výborně své oslabení a Slimáci svou možnost nevyužili. V osmé minutě vyrazil David Rožnovský střelu nebezpečnou střelu Luďka Vaculy. O jedinou branku prvního poločasu se postaral Vojta Nohava a Tvořihráz tak vyhrála první poločas 1:0.

 

2.poločas:

I v druhé půlce padla v druhé minutě tyč tentokrát ale zahrozil útočník Tvořihráze Lubomír Dvořák.
V sedmé minutě vsítil branku na 2:0 Luděk Vacula, když přesně trefil levý horní růžek Rožnovského brány. O minutu později zvýšil na 3:0 střelou mezi nohy Lubomír Dvořák. Poslední gól Tvořihráze vstřelil Kamil Vejvoda a Tvořihráz si připsala první tři body za výhru 4:0.

 

 

 

 

 

 

Jaroslavičtí Kapři – Fbc Black Dogs                                   1:6

1.poločas:

Do vedení se dostal tým Black Dogs zásluhou přesné rány Lukáše Jakuba. Ještě do konce první půle bylo k vidění hodně zajímavých šancí v polovině první půle se trefil obránce Black Dogs
Marek Baran. První poločas skončil 0:2.

 

2.poločas:

Po střele kterou vyslal Ondrovčák vyrazil míček brankář Boor pouze před sebe, kde číhal Jaroslav Urbánek, který pohotově dorazil míček za záda Jaroslavického brankáře. O necelé dvě minuty po této situaci byli Black Dogs vyloučeni, když si šel dvouminutový trest odsedět Martin Buchta. Tuto přesilovou hru Jaroslavice využily, když Michal Huber našel přihrávkou před bránou psů volného Lukáše Sušovského, který nedal brankáři Buchtovi šanci. Na 1:4 zvýšil přesnou střelou k tyči Ivo Janský. Za malou chvíli se kapitán Black Dogs prosadil podruhé. Konečnou tečku za tímto utkáním udělal Marek Baran svou výstavní dělovkou. Black Dogs tak porazili Jaroslavice 1:6 a do nového ročníku vstoupili stoprocentně.

 

Rebels – TJ Sokol FALK Tvořihráz                                0:5 kontumace

Stejně jako Black Dogs i Tvořihráz získala v prvním kole plný počet bodů.

 

Bar Slimák 2.1 – Fbc Šmoulové Znojmo                        2:9

1.poločas:

Do zápasu vstoupili Šmoulové stejně aktivně jako proti Jaroslavicím, odměnou jim za tuto aktivitu byla první šance hned v úvodu utkání, když před Radkem Vysloužilem byla pouze odkrytá klec, ale brankář Tvrdý se stačil natáhnout ke své tyči a míček stačil chytit. V páté minutě se dostal tým Šmoulů do vedení, když Tomáš Tvrdý neudržel střelu Martina Vlasáka. V sedmé minutě oběhl branku Martin Vlasák, brankář Tvrdý se nestihl přesunout ke své tyči a Vlasák tak mohl podruhé v tomto utkání slavit vstřelený gól. Na 0:3 zvýšil Martin Vlasák. Minutu před koncem postupoval sám na Tvrdého Tomáš Bulín, Tvrdý jeho záměr přečetl a samostatný únik zlikvidoval.

 

2.poločas:

První minuta poločasů to byla v tento den minuta Šmoulů, v každém zápase dali v každé první minutě obou poločasů gól, na 0:4 zvýšil Vlasák. Svou premiérovou branku v ZAFLu oslavil také Jiří Odehnal. V šesté minutě předvedl krásnou individuální akci Tomáš Bulín ovšem ve finální fázi selhal. O chvíli později si ale spravil chuť, když zvýšil na 1:5. Další branky přidali Šmoulové zásluhou Tomka, Bulína a Vlasáka. Snížení přišlo až minutu před koncem tohoto utkání z hole Michala Kocha. Utkání tak nakonec skončilo výsledek 2:9 pro Fbc Šmoulové Znojmo.

 

2.Kolo

ZnojemskySeznam.cz – Gabriel Grande Gladiators               2:0

 

1.poločas:

Už ve dvacátéosmé vteřině se po míčku natáhl Petr Novotný a dostal tak Seznam do vedení 1:0. V čase 6:45 vychytal Lukáš Mareček obrovskou šanci Tomáše Laitnera. Na druhé straně se předvedl také Jaroslav Hejlek, když vychytal šanci aktivního Františka Rolníka. První poločas tak skončil 1:0 brankou z dvacátéosmé vteřiny utkání.

 

2.poločas:

Brankář Znojemského Seznamu Lukáš Mareček působil v tomto utkání velice jistým dojmem. V páté minutě podnikl útočný výlet Zbyněk Joura, ale trefil pouze tyč. Po přihrávce Vlastimila Švancary se trefil podruhé v utkání Petr Novotný. V tomto zápase se mohl Seznam opřít o bezchybný výkon svého brankáře Lukáše Marečka, i díky němu vyhrál Seznam svůj první zápas v letošním ročníku 2:0.

 

Fbc Litrpůl – Fbc Bukanýři                                                     6:1

 

1.poločas:

V první šanci se ocitl kapitán Bukanýrů Erik Hagenhofer, ale trefil pouze nohu Karla Vaculy. První gól zápasu vstřelil Petr Chovanec. V šesté minutě trefil Jakub Wilmann tyč. O minutu později vychytal Martin Bublík tutovku Jana Vaculy. Čtyři minuty před koncem první části vstřelil branku Tomáš Jelínek a zvýšil na 2:0. V té samé minutě vyslal krásnou přihrávku volnému Šnyrchovi, který nekompromisně trefil míček do pravého horního rohu branky a zvýšil na 3:0. O chvíli později se prosadil opět Šnyrch. První historický gól Bukanýrů v základní části ligy vstřelil po přistrčení Ondřeje Molíka, Jakub Wilmann. První poločas tak skončil 4:1.

 

2.poločas:

Nástup do druhé půle měl Litrpůl fantastický, hned po čtyřiceti vteřinách lovil Martin Bublík míček  ze své klece, když se přesně trefil Vojtěch Maruštík. Ve třetí minutě zahrozili Bukanýři, když se po přistrčení Hagenhofera dostal do slibné příležitosti Wilmann, ale bránu z blízkosti bohužel pro Bukanýry přestřelil. Poslední branku vsítil Kamil Šnyrch a utkání tak skončilo 6:1.

 

Poslední Výstřel – Florballife.cz Team                                 5:0 kontumačně

Florballife.cz Team se nedostavil k utkání, proto bylo utkání kontumováno v prospěch Posledního Výstřelu.

 

Fbc Bukanýři – ZnojemskySeznam.cz                                     0:1

1.poločas:

První větší šance se uskutečnila až v páté minutě utkání, kdy Martin Keprda trefil tyč brány Bukanýrů. V deváté minutě podržel Martin Bublík svůj tým, když maskou vyrazil nebezpečnou střelu soupeře a držel tak stále nerozhodný stav 0:0. Poté přišel smolný okamžik pro tým Bukanýrů, když si po Jourově střele srazil míček do vlastní sítě jeden z obránců. V čase 9:46 se vyskytla pro Bukanýry naděje na vyrovnání, když se do samostatného úniku řítil Roman Šálek, byl ale nedovoleně atakován a tak dostal právě Šálek možnost vyrovnat skóre ze samostatného nájezdu. Roman Šálek ale těsně minul levou tyč a i proto skončil první poločas 0:1. 

2.poločas:

Hned v úvodu se do samostatného úniku dostal Josef Binder, ale při kličce, kterou se pokoušel zmást brankáře Marečka mu míček trochu z hole sjel a to se mu stalo osudným Mareček se stihl vrátit na svou pozici a celou situaci vyřešil. Ke konci utkání měli Bukanýři kopec smůly. Nejprve trefil Popovič boční síťku a poté v desáté minutě střílel nejprve Jan Petrželka a po něm i Erik Hagenhofer, oba ale trefili konstrukci branky. Utkání tak skončilo 0:1 pro ZnojemskySeznam.cz

Gabriel Grande Gladiators – Poslední Výstřel                          1:4

 

1.poločas:

Hned na začátku utkání dostal tým Gladiators možnost zahrát si přesilovou hru, když si šel dvě minuty odpykat Milan Novotný. Tuto přesilovku Gladiátoři nevyužili. Naopak udeřil soupeř v páté minutě, když Novotný našel přesně Solika, který otevřel skóre utkání. V osmé minutě předvedl první důležitější zákrok Mirek Kuřitka, když helmou vyrazil střelu Jaroslava Solika. Dvě minuty před koncem poločasu se prosadil Tomáš Laitner, který dorazil do brány poskakující míček na brankovišti. První půle skončila nerozhodně 1:1.

 

2.poločas:

V tomto poločase se zaskvěl kapitán Stanislav Hoch, který vstřelil všechny tři góly v druhém poločase. Poprvé ho parádní přihrávkou našel Novotný a dvakrát udeřil do míčku backhandem a v obou případech překonal Kuřitku. Poslední Výstřel tak toto utkání vyhrál 1:4.

 

Florballife.cz Team – Fbc Litrpůl                                              0:5 kontumačně

 

Florballife.cz Team se nedostavil k utkání, proto bylo utkání kontumováno v prospěch Fbc Litrpůl.