Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

STANOVENA PRAVIDLA ZAFLU

02.05.2012 13:13

V úterý 1.května na schůzi vedení ligy se zástupci jednotlivých týmů byla schválena pravidla ligy pro následující ročníky. Vedoucí mužstev mezi sebou diskutovali o tom, jakou cestou by se liga měla vydat. Nejožehavějším tématem bylo jednoznačné stanovení výjimek nejen na nadcházející sezónu, ale i na sezóny následující. Po dohodě a odsouhlasení vedoucími a vedením ligy byla stanovena následující pravidla.

TRESTY V ZÁPASECH: nově se tresty v základní části ligy zvedají z minutového vyloučení na dvouminutové vyloučení a tříminutový trest byl zvýšen na pět minut (stejné jako v klasickém florbalu). V play off budou tresty stejné, tedy taktéž dvou a pětiminutové.

BARÁŽ:  i příští rok proběhne baráž o zafl. Hráči, kteří zůstanou na soupiskách týmů zaflu po přestupovém období, NESMÍ v baráži nastoupit. Do baráže sestupují poslední 2 celky tabulky po základní části.

HRÁČI LIGY:

- zafl NESMÍ hrát hráči, kteří v probíhající sezóně nastoupí v extralize mužů, 1.lize mužů, 2.lize mužů, 1.lize juniorů (= nejvyšší juniorská soutěž), 2.lize juniorů a 1.lize dorostenců

- zafl NESMÍ hrát hráči, kteří mají od sezóny 2008/2009 DOHROMADY v extralize mužů, 1.lize mužů a 1.lize juniorů (=nejvyšší juniorská soutěž) více než 3 starty (tzn. pokud nastoupili k více než 3 zápasům ve všech soutěžích dohromady)

- každý tým může mít na soupisce maximálně 3 hráče na výjimku:

- VÝJIMKA A: - hráči, kteří mají od sezóny 2008/2009 v extralize mužů, 1.lize mužů a 1.lize juniorů DOHROMADY maximálně 3 starty (takovýto hráč může být na soupisce maximálně jeden v týmu)

- VÝJIMKA B: - hráči, kteří od sezóny 2008/2009 nastoupili ve 2.lize mužů

                     - hráči, kteří v aktuální sezóně nastoupí ve 3.lize mužů nebo v nižších mužských soutěžích čfbu

                     - (hráči patřící pod výjimku B mohou být na soupisce maximálně 3)