Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

TVOŘIHRÁZ VS.LITRPŮL = TŘASKAVÉ BITVY!?

24.03.2013 21:18

 

I když je Tvořihráz nováčkem ligy, rozhodně si jako nováček nepočínala, nakonec obsadila pěkné třetí místo. Litrpůl, to je tým již ostřílený mnoha ligovými bitvami. Mezi těmito týmy se těžko vybírá ten, který by podle procentuálního odhadu měl postoupit, šance jsou zřejmě 50 na 50. Na otázky odpovídali kapitáni Eduard Klouda (Tvořihráz) a Karel Vacula (Litrpůl). 

FBC TJ SOKOL TVOŘIHRÁZ

1.Jste nováčkem soutěže, ale základní část tomu nenasvědčovala. Jste spokojeni s třetím místem?

Spokojení určitě jsme, sezóna byla napínavá a těžká, ale teprve play off ukáže jak je náš tým silný.

2.Ve vašem týmu se udály během základní části nějaké změny, prospělo to týmu?

Změny týmu prospěli. Díky nim dostali šanci hrát mladí hráči, kteří jsou ochotní hrát srdcem a pro tým udělat první poslední.

3.Kdybys měl vybrat vašeho nejužitečnějšího hráče, kdo by to byl? Střelec Nohava?

Vojta sice patří mezi nejlepší střelce ligy, ale jen díky týmovému výkonu v jednotlivých zápasech, ale dle mého názoru byli nejlepší hráči naši gólmani Bárta a Koudelka. Ti nás v těžkých chvílich podrželi nejvíce.

4.Ve čtvrtfinále vás čeká Litrpůl, to budou „třaskavé“ bitvy, nemyslíš?

Jestli to budou třaskavé bitvy to ukáže samotný zápas ale co mužu řict tak tam určitě budou hrát nervy (tak jako v každém čtvrtfinálovém zápase) .

5.Litrpůl se spoléhá na kvalitní souhru, je nějaký recept, jak jim jejich hru narušit?

Ano, náš soupeř je skvěle sehraný a silný na míčku, a recept na něj máme, ale o tom až  ve čtvrtfinále.

6.Budete přizpůsobovat svoji taktiku soupeři, nebo budete hrát svoji hru?

Samozřejmě budeme hrát svoji hru. Kdyby jsme přistoupili na hru soupeře asi by to nebylo pro nás dobré.

7.Atmosféru play off okusíte vůbec poprvé, jaké to podle tebe bude?

Atmosféra bude určitě napjatá a těžká. Spoléhám se na hráče, kteří už mají zkušenost v play off, a kteří pomůžou ostatním play off nepolíbeným hráčům.

8.Bude podle tebe ve vaší sérii padat hodně branek, nebo bude série skoupá na góly?

Jak na straně soupeře, tak i na naší, jsou kvalitní gólmaní, což vypovídá o tom, že naší série bude velice vyrovnaná a chabá na góly.

 

 

FBC LITRPŮL

1.Po základní části šesté místo pro Litrpůl, letos trochu ústup ze slávy, nebo to tak neberete?

Po dvou čtvrtých a jednom pátém místě by to tak asi mohlo vypadat, letos jsme dokonce nakoukli na druhé a právě od té doby se začali propadat, ale jako vyloženě ústup ze slávy bych to nebral, liga je v prostřední části tabulky vyrovnaná a pořád je to pozice pro postup do play-off. Samozřejmě bysme rádi na konci byli výš, ale nemůžeme chtít moc. Druhá polovina základní části nebyla z naší strany úplně ideální.

2.V základní části vám výrazně chyběli dva hráči Helebrant a Švarc, jak jste se s jejich častou absencí srovnali?

Nechci se na to nijak vymlouvat, my celou sezónu víme, že kluci prostě mají fotbal jako sport číslo jedna, a nemůžeme tak s nimi počítat vždycky, je jen pozitivem navíc, když se podaří, že mají volno a možnost dorazit. Vyrovnávali jsme se s tím různě, v té první polovině nebo dvou třetinách soutěže se celkově dařilo, teď ke konci nám v některých zápasech chyběl pohyb a větší aktivita, kterou by Olda nebo Ramon určitě přispěli.

3.V brance začal zářit Jakub Veselý, bude on tou hlavní zbraní proti Tvořihrázi ve čtvrtfinále?

Pokud bude mít volno a bude zdravý, tak to bude určitě on, kdo bude z členů Litrpůlu dělat hráčům Tvořihráze největší vrásky :-) My ostatní pak musíme každý odvést co nejlíp tu svou práci na hřišti a navzájem si pomoct, to je a doufám že zase bude naše největší zbraň.

4.Je pro vás Tvořihráz přijatelným soupeřem?

Nechci tvrdit že by byla nějak jednoduchým soupeřem, ale z těch možností které se nabízely je tím přijatelnějším. Oba ligoví favorité na prvních dvou místech rozhodně nebyli tím, co bysme si přáli za soupeře do čtvrtfinále. Tvořihráz je ale zase dost tvrdá a obzvlášť v play-off kde se počítá každý zápas bude asi z našeho pohledu dost záležet na rozhodčích, jestli bude souboj s ní přijatelný. Snad nepůjde o zdraví.

5.Jak na ně? Jsou velmi běhaví, vy zase spoléháte na souhru.

Ten pohyb nám poslední dobou dělal dost problémy a je jen otázkou jak se vyspíme a jak se nám podaří naši hru rozpohybovat, bez dostatku aktivity bysme nemohli nejen eliminovat soupeře, ale ani sami kombinovat tak jak jsme zvyklí. Takže naším klíčem k úspěchu bude určitě zvýšená aktivita a kompaktní a zodpovědná hra v pohybu.

6.Bude hodně podstatné ubránit střelce Nohavu, nebo je to v play off nepodstatné a bude třeba se soustředit na všechny hráče soupeře?

Loni jsme proti sobě měli v dresu Viktorky Tomáše Štěrbu, který byl určitě jedním z nejlepších střelců co kdy v lize nastupoval, a ubránit se ho povedlo perfektně. Nohava má spíš výborný výběr místa než že by tak dobře střílel, takže určitě musíme pohlídat ty nebezpečné pozice, ale v týmu Tvořihráze jsou další kvalitní ostřelovači i z větších vzdáleností, jako třeba bratři Kloudovi. Nepůjde o defenzivu na jednoho hráče, musíme hlídat všechny střelecké pozice.

7.Litrpůl skončil dvakrát po sobě čtvrtý, bez poháru. Je letos čas tohle napravit?

Tak čas už na to je, to jo :-)

Ale jsme nohama na zemi, skončili jsme šestí, Tvořihráz třetí, nějakou dobu dokonce vedla soutěž a nebýt rozporů v kabině, možná by to pokračovalo. Teď ke konci se dali zase dohromady a znovu se rozjeli, takže na nějaké myšlenky o pohárech je ještě moc brzo. Na to se musíme dostat do semifinále, a Tvořihráz tam tuším bude chtít taky, takže to nebude nic jednoduchého. My jsme určitě ten, od koho se to teď dá míň očekávat, takže myslíme jen na čtvrtfinále a s hlavou nahoře se pokusíme překvapit favorizovanější tým.

8.Kdo bude podle tebe nejprospěšnějším hráčem Litrpůlu během čtvrtfinále, zkus tipnout.

Jo, to kdybych věděl... Jako vždycky bude záležet na tom, kdo bude a nebude moct dorazit na zápasy, komu zabrání v účasti jiné důležité povinnosti, nebo třeba aby neměl někdo před zápasem nějakou oslavičku :-)

Určitě bude potřeba aby tím důležitým prvkem byl gólman, takže ať už to bude Kuba nebo někdo jiný, tak brankoviště je nesmírně důležité, a pak jestli někdo z pole bude výraznější než ostatní? Těžko říct, budeme se spoléhat na týmové výkony.