Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

VÝSLEDKY 25. A 26. KOLA + REPORTÁŽE

01.03.2015 20:25

25.Kolo 

Florballife.cz Team – Fbc Šmoulové Znojmo 1:2 

Fbc TJ Sokol Tvořihráz – Fbc Black Dogs 0:3 

ZnojemskySeznam.cz – Florballife.cz Team 4:3 

Fbc Šmoulové Znojmo – Fbc TJ Sokol Tvořihráz 7:2 

Fbc Black Dogs – ZnojemskySeznam.cz 1:0 

 

26.Kolo 

Bar Slimák 2.1 – Rebels 2:5 

Fbc Litrpůl – Poslední Výstřel 3:1 

TJ Tygři Hodonice – Bar Slimák 2.1 8:3 

Gabriel Grande Gladiators – TJ Florbal Šanov 3:2 

Rebels – Fbc Litrpůl 3:4 SN 

Poslední Výstřel – Gabriel Grande Gladiators 3:4 SN 

TJ Florbal Šanov – TJ Tygři Hodonice 5:4 SN

 

25.Kolo

Florballife.cz Team – Fbc Šmoulové Znojmo                       1:2

Před zápasem:

V prvním utkání zkráceného 25.kola se představí tým Florballife.cz Team, proti aktuálnímu lídrovi tabulky týmu Fbc Šmoulové Znojmo. Největší otázkou před začátkem tohoto utkání bylo, jestli nastoupí za Florballife jejich kapitán Martin Andrle, který v minulém kole nenastoupil. Šmoulové se mohou opřít o služby dvou nejproduktivnějších hráčů ligy Tomáše Bulína a Martina Vlasáka, kteří tvoří v prvním útoku Šmoulů nebezpečné duo, které bývá doplňováno Radkem Vysloužilem.

 

Postavení v tabulce:

Florballife momentálně svádí souboj o čtvrtou příčku s týmem Fbc Litrpůl na který ztrácí pouhý jeden bod, ale Litrpůl odehrál o dva zápasy více. Šmoulové nasbírali 51 bodů a drží se v čele soutěže.

 

Poslední vzájemný zápas:

8.kolo Florballife.cz Team – Fbc Šmoulové Znojmo  0:4

 

Forma:

Flo: V- P- P- V- V

Šml: V- V- V- V- V

 

1.poločas:

Jako první se prezentoval nebezpečnou střelou Filip Latner, ale jeho pokus těsně minul pravou tyč. Florballife vstoupil do tohoto utkání sympaticky, když další hezkou ránu vyslal Michal Kubiš na Romana Leitnera, který se opět postavil do brány Šmoulů. V polovině první půle měl první šanci Šmoulů Tomáš Bulín, ale výborně se činil i brankář na druhé straně. V čase 8:14 způsobil hrubku Jakub Pospíchal, jeho zaváhání dokázal potrestat Tomáš Bulín, který otevřel skóre tohoto utkání.

 

2.poločas:

Už v třinácté vteřině nahodil míček na branku soupeře obránce Šmoulů Martin Bartoš. Toto nahození trefil Martin Vlasák ze vzduchu, ale k jeho smůle trefil pouze břevno. V šesté minutě vyrovnal ze standartní situace na 1:1 Michal Trávníček. Vzápětí, ale znovu vrátil vedení na stranu Šmoulů Petr Čech a Šmoulové tak toto utkání vyhráli 1:2.

 

Fbc TJ Sokol Tvořihráz – Fbc Black Dogs                                0:3

Před zápasem:

Postavení v tabulce:

Tvořihráz se drží s 33 body na šesté pozici, která zajišťuje automatický postup do Play-Off. Vyhli by se tak bojům v předkole, které bývá vždy velmi ošemetné a nevyzpytatelné. Jejich dnešní soupeř Fbc Black Dogs je po dvaceti odehraných zápasech na třetím místě s tří bodovým odstupem na druhý Poslední Výstřel.

 

Poslední vzájemný zápas:

5.kolo Fbc Black Dogs – Fbc TJ Sokol Tvořihráz  2:3

 

Forma:

Tvo: P- VSN- P- V- V

Bld: P- V- V- VSN- V

 

1.poločas:

V prvním poločase se moc zajímavých situací neurodilo. V desáté minutě se pokusil o střelu Martin Buchta, ale jeho pokus zblokoval Martin Vernarský. Tento poločas skončil 0:0.

2.poločas:

V tomto poločase padly všechny tři branky. Hned v první minutě umístil přihrávku od kapitána Janského do sítě Jakub. V čase 3:45 zabránil druhé brance Přemysl Bárta. V páté minutě nastřelili Tvořihrážští hráči tyč. Byla to jejich největší šance v tomto utkání. O dvě minuty později vstřelil druhou branku tohoto utkání Martin Buchta. Nakonec pečetil výhru 0:3 opět Buchta.

 

ZnojemskySeznam.cz – Florballife.cz Team                                4:3

Nasbírané body:

ZnojemskySeznam.cz: 26 bodů

Florballife.cz Team : 37 bodů

 

Poslední vzájemný zápas:

4.kolo ZnojemskySeznam.cz – Florballife.cz Team  3:1

 

Forma:

Sez: VSN- P- P- PSN- V

Flo: P- V- P- P- V

 

1.poločas:

Rozehraný Florballife z prvního utkání se Šmouly držel první dvě a půl minuty prvního poločasu v jeho obranném pásmu, gól ale z této počáteční aktivity nevytěžili. Sám před brankářem Seznamu Pavlem Muchou se objevil v čase 3:57 Ondřej Černý, který ale brankáře Seznamu nepřekonal. Hráče Seznamu nadále držel svými zákroky brankář Mucha a tak přišel tým Seznamu v polovině prvního poločasu s nejlepší možnou odpovědí. První branku utkání vstřelil František Rolník a Seznam se dostal do vedení 1:0. Ještě do konce prvního poločasu ale Florballife otočil skóre ve svůj prospěch. Nejprve na 1:1 vyrovnal Ondřej Černý a o chvíli později vsítil branku na 1:2 Michal Trávníček.

 

2.poločas:

V druhé minutě měl Florballife možnost navýšit své vedení na 1:3, ale situaci třech útočníků proti jednomu obránci nevyřešili nejlépe, a proto stav zůstal stejný. V čase 3:55 vyrazil Kačírkovu střelu Krutiš pouze před sebe, kde pohotový František Rolník svou druhou trefou v utkání vyrovnal na 2:2. V sedmé minutě našla křižná přihrávka Černého, Filipa Latnera, který bez problémů trefil odkrytou bránu Seznamu. Tři minuty před koncem utkání rozvlnil síť za Krutišovými zády Šotkovský. Ve velice napínavém závěru rozhodl o výhře Seznamu Vlastimil Švancara.

 

Fbc Šmoulové Znojmo – Fbc TJ Sokol Tvořihráz                7:2

Před zápasem:

Bitva ve kterém se utkaly týmy, které se v loňském ročníku utkaly o pohár za třetí místo.

 

Nasbírané body:

Šml: 54 bodů

Tvo: 33 bodů

 

Poslední vzájemný zápas:

6.kolo Fbc TJ Sokol Tvořihráz – Fbc Šmoulové Znojmo  3:2

 

Forma:

Šml: V- V- V- V- V

Tvo: P- P- VSN- P- V

 

 

1.poločas:

První gól vstřelil v čase 1:30 kapitán týmu Martin Bartoš. Na 1:1 vyrovnal Rostislav Souček. Tyto chvíle přinesly hodně zajímavých momentů, jako další se prosadil po druhé v utkání Bartoš a Šmoulové si tak vzali své vedení zpět. Poslední nebezpečná šance v prvním poločase ze strany Šmoulů přišla v závěru půle, kdy střelu, která letěla z Vlasákovi hole  zlikvidoval Bárta. Na 2:2, ale ještě stihl odpovědět Luděk Vacula.

 

2.poločas:

V třetí minutě se trefili do černého Šmoulové, když se do levého horního rohu trefil Bastl. O minutu později vystřelil Vysloužil. Na jeho ránu ještě Bárta stihnul zareagovat, ale na dorážku Petra Čecha už byl krátký 4:2. V osmé minutě přidal tým Šmoulů další dvě branky, které vsítil Martin Vlasák. Na samotném konci přidal poslední sedmý gól do klece Tvořihráze Tomáš Bulín.

 

Fbc Black Dogs – ZnojemskySeznam.cz                           1:0

Před zápasem:

Poslední utkání 25.kola odehrál tým Fbc Black Dogs proti ZnojemskémuSeznamu.cz

 

Nasbírané body:

Bld: 45 bodů

ZnS: 29 bodů

 

Poslední vzájemný zápas:

2.kolo ZnojemskySeznam.cz – Fbc Black Dogs  2:4

 

Forma:

Bld: V- P- V- V- VSN

ZnS: V- VSN- P- P- PSN

 

1.poločas

Toto utkání oba týmy pojaly hodně defenzivně, samotný konečný výsledek 1:0 pro Black Dogs mluví za vše. V prvním poločase si největší šanci vypracoval Seznam, když v desáté minutě nastřelil Martin Keprda břevno. První poločas skončil smírně 0:0

 

2.poločas   

Jediný gól utkání padl ve čtvrté minutě kdy Lukáš Jakub přesprintoval obránce Seznamu, přesnou přihrávkou našel volného Janského, který nekompromisně míček vystřelil do brány. V páté minutě předvedl dva důležité zákroky Buchta. Poslední obrovskou šanci měli hráči Seznamu v poslední minutě, ale opět je vychytal Martin Buchta, který měl velký podíl na této hubené výhře psů 1:0. Pro Martina Buchtu to byl pátý zápas ve kterém neinkasoval a společně s Romanem Leitnerem tak vévodí tabulce vychytaných čistých kont.    

 

 26.Kolo

Bar Slimák 2.1 – Rebels                                                   2:5

Před zápasem:

1.3.2015 se rozehraje 26.kolo jako první souboj se dá nazvat jako bitva o předkolo Play-Off nastoupí proti sobě desátí Rebels a jedenáctý Bar Slimák 2.1.

 

Postavení v tabulce:

Jak už bylo zmíněno výše oba dva soupeři se přetahují o desátou pozici. Menší výhodu má tým Slimáků, který má odehrány o dva zápasy méně než jeho soupeř. Navíc půjde o letošní první vzájemný duel, takže se ještě proti sobě postaví tyto týmy jednou v dohrávaném posledním kole.

 

Poslední vzájemný zápas: 2013/2014: 19.kolo: Rebels – Bar Slimák 2.1  3:4

 

Forma:

Sli: V- P- V- P- P

Reb: P- P- V- P- V

 

1.poločas

První gól vstřelil Martin Špaček v páté minutě. V deváté minutě Slimáci vyrovnali, když Vlka prostřelil Mikulášek. Malou zajímavostí je, že Zdeněk Vlk je už pátým mužem Rebels, který se v doposavadním průběhu letošní sezóny postavil mezi tři tyče. Tento brankář se blýsknul v první poločase ještě jedním parádním zákrokem a první poločas tak skončil 1:1.

 

2.poločas:

V čase 1:50 předvedl Tvrdý hezký zákrok, když se pohotově přesunul k druhé tyči své brány. Ve čtvrté minutě přihrál Michal Koch o mantinel Filipu Mikuláškovi a ten ranou pod levý horní roh dostal Slimáky do vedení 2:1. Od šesté minuty, ale začli na hřišti vládnou Rebels, alespoň co se gólů týče. Právě v šesté minutě vybojoval Mikysek míček pro Jakuba Ziku a ten vyrovnal na 2:2. O necelou minutu později otočili Rebels skóre ve svůj prospěch a opět u tohoto gólu byl velice aktivní Zika, který tečoval nahození Kamila Špačka. Na 2:4 zvýšil Martin Koc, kterému zpoza brány přihrál kdo jiný než Petr Mikysek, který v tomto utkání třikrát asistoval svým spoluhráčům na branku. Podobný gól tomu třetímu padl ještě těsně před koncem zápasu, kdy střílenou přihrávku Jakuba Ziky, tečoval do branky Tomáš Hubený a Rebels tak vyhráli tento důležitý zápas 2:5.

 

Fbc Litrpůl – Poslední Výstřel                                        3:1

Před zápasem:

Další velice pikantní souboj bude k vidění hned po zápase mezi Slimáky a Rebels, utká se v něm totiž čtvrtý Litrpůl proti druhému Poslednímu Výstřelu, kterému se podařilo v posledních pěti zápasech získat plný počet patnácti bodů. 

 

Postavení v tabulce:

Lit: 4.místo – 38 bodů

Pov: 2.místo – 45 bodů

 

Poslední vzájemný zápas: 11.kolo Poslední Výstřel – Fbc Litrpůl  1:2 SN

 

Forma:

Lit: PSN- V- P- V- P

Pov: V- V- V- V- V

 

 

 

1.poločas:

Jediná větší šance prvního poločasu skončila gólem, postaral se o ní Jan Vacula, když využil přihrávky od Lukáše Moravce. Změna stran tak proběhla za stavu 1:0.

 

2.poločas:

V druhém poločase už bylo k vidění šancí více. Druhý poločas začal velice živě. Hned po jedenácti vteřinách hry překonal Jiřího Nesnídala, Drahoslav Popelka a aby toho nebylo málo přidal Litrpůl do konce první minuty ještě jednu branku a vedl tak 3:0. V páté minutě skvěle zasáhl Veselý proti pokusu Hocha. Snaha Posledního Výstřelu sice gradovala, ale moc velký úspěch tato snaha neměla, protože většina střel, které měly na Veselého letět minuly svůj cíl. Až v deváté minutě přinesla tato snaha ovoce, kdy míček dotlačil za brankovou čáru Milan Novotný. Poslední šanci na zkorigování výsledku měl Tima, ale Jakub Veselý se překonat nenechal utkání tak vyhrál Fbc Litrpůl 3:1.

 

TJ Tygři Hodonice – Bar Slimák 2.1                               8:3

Před zápasem:

Po utkání s Rebels čeká Slimáky další vypjatý souboj, tentokrát s týmem TJ Tygři Hodonice.

 

Nasbírané body:

Hod: 17 bodů

Sli: 22 bodů

 

Poslední vzájemný zápas: 2.kolo: TJ tygři Hodonice – Bar Slimák 2.1  2:4

 

Forma:

Hod: V- VSN- P- V- P

Sli: P- V- P- V- P

 

1.poločas:

V prvním poločase se fanoušci útočného florbalu rozhodně nenudili celkem totiž padlo sedm branek . Pětkrát se tefil tým Hodonic, dvakrát se trefil tým Slimáků

 

2.poločas:

Tak jak byl první poločas bohatý na góly, ten druhý byl spíše bohatý na trestné minuty. Oba dva týmy si jich dohromady připsaly 15 minut. Dokonce padla i jedna červená karta. Šestý gól vstřelily Hodonice v přesilové hře, když se trefil Martin Svatoš. V páté minutě druhé půle už bylo skóre utkání 8:2. V úplném závěru korigoval výsledek na konečných 8:3 Michal Koch.

 

Gabriel Grande Gladiators – TJ Florbal Šanov                  3:2

Nasbírané body:

Gla: 29 bodů

Šan: 27 bodů

 

Poslední vzájemný zápas: 10.kolo TJ Florbal Šanov – Gabriel Grande Gladiators  1:6

 

Forma:

Gla: V- V- P- V- P

Šan V- P- P- P- P

 

1.poločas:

V bráně Gladiators se po čtyř měsíční pauze objevil brankář Mirek Kuřitka, který se už v páté minutě pořádně zapotil, když Sedláčkova střela orazítkovala tyčku jeho branky. Ještě v té samé minutě už ale Kuřitka míček z branky lovil, když ho překonal Jiří Vavřina. S odpovědí přišel tým Gladiators v čase 5:32, kdy vyrovnal Jan Jaskula. V polovině přesilové hry Šanova se vytáhnul pohotovým zákrokem Kuřitka a udržel vyrovnaný stav, když rukou vyrazil střelu, která mířila pod břevno jeho brány.

 

2.poločas:

V druhé minutě vyslal tvrdý projektil Bohuslav Novák, ale i s tímto pokusem si brankář Gladiators poradil po svém, helmou vyrazil míček do rohu hřiště. Ve čtvrté minutě se trefil Michal Křepela a Gladiátoři se tak dostali do vedení. O necelou minutu později zvýšil na 3:1 Josef Spáčal. Na konečných 3:2 upravil Tomáš Fanta. V osmé minutě vznikl závar, před bránou Mirka Kuřitky, ale defenzívě Gladiátorů v čele s jejich brankářem se podařilo nebezpečí zažehnat a proto v tomto utkání zvítězili 3:2

 

Rebels – Fbc Litrpůl                                                               3:4 SN

 

1.poločas:

Rebels se v první minutě prvního poločasu dostali do vedení, když nahození Kamila Špačka tečoval Jakub Zika. Na 1:1 vyrovnal ve třetí minutě Drahoslav Popelka. Ve čtvrté minutě dostal tým Rebelů možnost zahrání přesilové hry, když si šel na dvě minuty odpočinout Petr Skála za hru na zemi. V čase 5:40 zahodil dvě obrovské šance Jakub Zika, ale hlavní hrdina byl Roman Šob, který první střelu vyrazil nohou a následnou dorážku vyrazil helmou. Do konce poločasu padly ještě dvě branky o tu první na 1:2 se postaral Petr Chovanec a o tu druhou za tým Rebelů Jakub Zika.

2.poločas

Až do šesté minuty se žádná nebezpečnější šance neurodila. V sedmé minutě trefil Litrpůl tyč, ale v tento moment měli velké štěstí, protože se míček odrazil od tyče k Popelkovi, který se neukvapil, přihrál do ještě výhodnější pozice Kamilu Šnyrchovi, který vstřelil gól na 2:3. Na konci se pokoušeli ve hře bez brankáře Rebelové vyrovnat a tento risk se jim vyplatil, když třináct vteřin před koncem prostřelil Šoba, Jakub Zika. Utkání tak dospělo do samostatných nájezdů, které rozhodl Jan Novák a Litrpůl tak vyhrál 3:4 po samostatných nájezdech

 

Poslední Výstřel – Gabriel Grande Gladiators                     3:4 SN

1.poločas:

První šanci této půle si vypracoval ve čtvrté minutě Hoch, který se zády k bráně pokoušel překonat Kuřitku. V čase 7:22 se několikrát po sobě vyznamenal Kuřitka, kdy vyrazil několik nebezpečných střel hráčů Posledního Výstřelu. Po této spršce střel bylo nařízeno trestné střílení, které proměnil Jaroslav Solik a Poslední Výstřel se dostal do vedení 1:0. O minutu později vyrovnal na 1:1 Tomáš Zahradník. V čase 9:44 to bylo zásluhou kapitána Karla Jandáska 1:2 pro Gladiators. Do konce poločasu ještě Nesnídala překonal Jaskula.

 

2.poločas:

V druhém poločase byl gólově úspěšnější Poslední Výstřel, nejprve se v páté minutě trefil David Gros a po něm vyrovnal na konečných 3:3 Milan Novotný. O vítězi tohoto utkání tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Ty rozhodl Tomáš Zahradník a  Gladiators tak porazili Poslední Výstřel 3:4 po samostatných nájezdech.

 

TJ Florbal Šanov – TJ Tygři Hodonice                                5:4 SN

1.poločas:

Hned v úvodní minutě utkání vybojoval míček Bohuslav Novák, ustál i následnou přetlačovanou s Radkem Lašákem, který se snažil své menší zaváhání napravit. To se mu ale nepovedlo a Novák vstřelil první branku utkání. Po tomto gólu několikrát podržel výbornými zákroky Šanov Michal Nasadil. V šesté minutě padly dvě branky, nejprve zvýšil na 2:0 Pavel Haas, ale hned vzápětí snížil Radek Lašák. Na 3:1 zvýšil Jakub Maršalík. Po tomto gólu předvedl ve vlastním oslabení krásnou individuální akci Bohuslav Novák, který se protáhl mezi Hodonickými hráči a dostal se tak do samostatného úniku, které bohužel pro šanovské hráče, fanoušky a oko florbalového diváka nedotáhl do úspěšného konce. Do konce první půle se ještě trefil Sedláček a tak se strany měnily za stavu 4:1 pro Šanov.

 

2.poločas:

V druhém poločase se v úvodních pěti minutách trefily Hodonice dvakrát a snížily na 4:3. V šesté minutě vyrovnal Daniel Bečka na konečných 4:4, i když tomu tak být nemuselo protože v poslední minutě trefily Hodonice tyč a mohly vyhrát 4:5, nakonec se nestalo a samostatné nájezdy vyhrál Šanov.