Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

VÝSLEDKY A REPORTÁŽE Z 3. A 4. KOLA

09.09.2015 11:39

V rámci dalších dvou kol bylo tentokráte odehráno všech 12 zápasů, které byly naplánované. Šmoulové si udrželi svoji první pozici v tabulce a stejně tak i neporazitelnost. Nováček Zlej se(n) získal své první body v historii do tabulky ZAFLu, když dokázal na nájezdy pokořit tým Rebels. Na konci tabulky prozatím zůstávají bez bodů Jaroslavice a Bukanýři.

 

3.Kolo

Fbc Black Dogs – Fbc Šmoulové Znojmo 1:3

 

1.poločas:

V prvním utkání třetího kola letošního ročníku 2015/2016 se střetl tým Fbc Black Dogs, který vyzval tým Šmoulů. Úvod utkání moc vyložených situací nepřinesl a čekalo se na to, jestli některý tým udělá nějakou chybičku k tomu, aby se pohnul ukazatel skóre. To se stalo, když nepřesnou rozehrávku zachytil pět minut před koncem první půle Tomáš Bulín a překonal brankáře Black Dogs Martina Buchtu. První poločas tak vyhrál tým Šmoulů 0:1.

 

2.poločas:

Hned v úvodu druhé půle se dostal tým Šmoulů do dvoubrankového vedení, když se ze standartní situace prosadil Martin Vlasák. Vyrovnání přišlo v polovině druhé půle, když Leitnera překonal jedovatou střelou k tyči Lukáš Jakub. V několika slibných šancí se ocitl tým Black Dogs, který mohl vyrovnat stav utkání největší šanci chytil Roman Leitner, Pavlu Kortanovi, když útočník psů střílel z bezprostřední blízkosti, ale Leitner parádně zakročil a šanci zlikvidoval. Tečku za tímto utkání udělal v poslední minutě gólem do odkryté brány Black Dogs, Tomáš Bulín. Šmoulové tak vyhráli tento důležitý souboj 1:3.

 

TJ Tygři Hodonice – Fbc Bukanýři 10:0

 

1.poločas:

Úvod utkání přinesl zatím klasiku v podání Bukanýrů, do první jejich šance se dostal jejich kapitán Erik Hagenhofer, v nadějné šanci, ale stejně jako v prvním kole s Litrpůlem trefil nohu soupeře. Ve čtvrté minutě si zahrál tým Hodonic přesilovou hru, když si šel dvě minuty odsedět za sekání Roman Šálek. V tomto oslabení se Bukanýři dostali do šance, když Popovič pronikl až k bráně Hodonic, ale bohužel pro Bukanýry těsně minul levou tyč brány, kterou střežil v tomto zápase Marek Soukup. První gól padl až v osmé minutě, když provedl ve svém pásmu hrubku obránce Bukanýrů, tuto hrubku Hodonice využily. Po této brance pronikala jedna Hodonická střela za druhou do brány Lukáše Chromého, kterého ještě do poločasu stihli překonat: Jakub Čermák, Jiří Čermák, kapitán Jiří Sedlář a Lukáš Bárta. První poločas tak skončil, hlavně díky drtivému konci 5:0.

 

2.poločas:

První gól v druhé půlce padl z přesilové hry, když se po přihrávce od Jakuba Čermáka trefil Radek Lašák. Na 7:0 zvýšil svým druhým gólem v utkání Jakub Čermák. Poté se dvěmi výstavními trefami ukázal Lukáš Bárta, který zkompletoval hattrick. Poslední branku dal ten, který tento zápas gólově odstartoval, tudiž Luboš Tuna. Hodonice tak svůj první duel v letošním ročníku zvládli a vyhráli nad týmem Bukanýrů jednoznačně 10:0.

 

Jaroslavičtí Kapři – Gabriel Grande Gladiators 0:5

 

1.poločas:

První gól vstřelil po nahození na branku Jaroslavic, Martin Čech. Branka na 2:0 padla ze strandartní situace, kterou rozehráli Gladiátoři velice dobře a po přistčení Tomáše Zahradníka se trefil Tomáš Laitner. Třetí gól přidal přesnou ranou z dálky Ondřej Malý, po něm si připsal svůj druhý gól v utkání Tomáš Laitner. Tečku za prvním poločasem udělal Mirek Kuřitka první polovina tak skončila 0:5.

 

2.poločas:

V druhé půli diváci žádnou branku neviděli a Gabriel Grande Gladiators tak zvládli toto utkání a vyhráli 0:5.

 

Fbc Bukanýři – Fbc Black Dogs 2:4

 

1.poločas:

Jestliže někdo očekával podobný průběh jako v předchozím zápase Bukanýrů, kdy dostal od Hodonic deset branek, mýlil se. V úvodu utkání se dostávali sice Black Dogs k zakončení, jenže buď na poslední chvíli hasila tyto šance obrana, nebo Bukanýry držel v tomto zápase přesvědčivými zákroky Chromý. V první velké šanci Bukanýrů se ocitil Trávníček, ale Zdeněk Vrbka jeho pokus vyrazil. O první branku se postaral útočník Black Dogs Jaroslav Urbánek. První poločas tak skončil 0:1, díky této brance.

 

2.poločas:

V druhé půli se dlouho nedařilo psům překonat Chromého a celou obranu Bukanýrů, až se k odraženému míčku dostal Urbánek a s chladnou hlavou zakončil a přidal tak další branku v tomto utkání. Bukanýři hrozili především z brejků a jejich aktivita byla odměněna v sedmé minutě, kdy Trávníček vybojoval míček za bránou Black Dogs, naservíroval míček před bránu, kde stál úplně volný Erik Hagenhofer, který překonal Vrbku a snížil na 1:2. V obrovské šanci se ocitl Ivo Janský, když střílel do prázdné brány, ale v tomto momentě vytasil Chromý zákrok zápasu, když skočil po míčku a stihl ho vyrazit mimo tři tyče. Poté se dvakrát prosadili Black Dogs, když branky vstřelili Martin Buchta a Lukáš Jakub. Devět vteřin před koncem ještě korigoval stav utkání brankou v oslabení Michal Popovič, který utekl obraně psů a střelou k pravé tyči snížil na konečných 2:4.

 

Fbc Šmoulové Znojmo – TJ Tygři Hodonice 9:2

 

1.poločas:

Do vedení se dostali Hodonice po trefě bývalého člena kádru Šmoulů Lukáš Bárty. Ještě v prvním poločase, ale Šmoulové nenechali nic náhodě a otočili duel na 4:1 po brankách které vsítil: Martin Vlasák, Luboš Bastl a dvakrát se prosadil Tomáš Bulín.

 

2.poločas:

Hodonice snížili v páté minutě, když Jakub Čermák našel svou přihrávkou před bránou nekrytého Luboše Tunu, který blafákem překonal Romana Leitnera. V následující minutě vsítil branku na 5:2 Jaroslav Semotam. Po Semotamovi se trefil po Vlasákově přistrčení Karel Tomek. Ještě v průběhu utkání se trefil: Radek Vysloužil, Tomáš Bulín, Martin Vlasák a Šmoulové si tak po dnešních dvou výhrách připisují další dva body do tabulky.

 

Gabriel Grande Gladiators – Jaroslavičtí Kapři 7:4

 

1.poločas:

V první šanci Gladiators selhal Jaskula a tak udeřily Jaroslavice, když Sušovský propálil Hejleka.

Už ve čtvrté minutě vedl tým Jaroslavic o dva góly a postaral se o to opět Lukáš Sušovský. V deváté minutě se prosadil Jan Jaskula a vyrovnal na 2:2. Jaroslavice cítili možnost získat své první body v letošní sezóně a tak hned o minutu později se opět dostali do vedení, když Lukáš Juhaňák poslal Jaroslavice do vedení 2:3. Dvacet vteřin před koncem prvního poločasu ucpal mezeru u své tyče Kamil Boor a zabránil tak dalšímu vyrovnání Gladiátorů. První poločas tak Kapři vyhráli 2:3.

 

2.poločas:

To co se nepovedlo Gladiatorům na konci prvního poločasu, to napravili hned na začátku druhého, když Jaskula trefil pravý růžek branky a vyrovnal na 3:3. Skóre otočil Josef Spáčal a už ve čtvrté minutě vedli Gladiátoři 5:3, když se potřetí v tomto utkání prosadil Jaskula. Další branku Gladiátorů přidal Tomáš Zahradník a po něm uzavřel brankový účet Gladiátrů stejně jako v prvním vzájemném zápase Mirek Kuřitka. Na konečných 7:4 snížil ještě za Jaroslavice Jan Prachowski.

 

4.Kolo

TJ Sokol FALK Tvořihráz – Rebels 6:1

Po letní aktivitě v přestupech a nabírání nových sil, byl snad každý zvědav, jak si povedou Rebels v zápase s úřadujícím mistrem z Tvořihráze. Tým Rebels posílil hodně lovil hlavně v řadách Tvořihráze a týmu, který odstoupil z ligy, z Šanova. Z Šanova přišlo trio hráčů. Brankář Pavel Dvořák a pole posílil Jakub Maršalík s Viktorem Raškou. Z Tvořihráze přišel Rostislav Souček a Richard Adámek.

 

1.poločas:

Vstup do soutěže nebyl z nejlepších, když se po třiceti sekundách hry ujala vedení Tvořihráz, když Lubomír Dvořák našel před bránou osamoceného Luďka Vaculu, který překonal Dvořáka poprvé. Ve druhé minutě stálo při Rebelech štěstí, když Zejda trefil břevno jejich brány. V sedmé minutě naservíroval Luděk Vacula míček pro Martina Vernarského, který měl před sebou jen odkrytou klec, kterou bezproblémů trefil. O minutu později se opět před brankářem Rebels zjevil opět Vacula, který si s Dvořákem pohrál a zkušeně zakončil. V poslední minutě první půle, byla k vidění ještě jedna zajímavá situace, když Rostislav Souček trefil tyč brány Tvořihráze.

 

2.poločas:

V rozmezí prvních dvou minut přidala Tvořihráz další dvě branky. Jako jediný se v tomto zápase za tým Rebels trefil Rostislav Souček. Jako poslední se trefil v desáté minutě Luděk Vacula, který přidal svůj čtvrtý gól v tomto utkání. Tvořihráz tak vyhrála nad Rebels 6:1.

 

ZnojemskySeznam.cz – Fbc Litrpůl 1:3

 

1.poločas:

V páté minutě padl z první závažnější situace první gól utkání, který vstřelil Litrpůl zásluhou Drahoslava Popelky. O dvě minuty později vyrovnal Martin Keprda. Tři minuty před koncem poločasu se trefil Jan Plhoň, když jeho střela propadla Marečkovi do brány.

 

2.poločas:

Ve čtvrté minutě se ukázal Šinkovič, který těsně minul levou tyč brány Litrpůlu. Na konečných 1:3 zvýšil Kamil Šnyrch. V závěru utkání ještě mohl Seznam snížit, ale proti byl Jakub Veselý, který konečky prstů vyrazil na brankové čáře míček, který už skákal do branky.

 

Fbc Zlej Se(n) – Poslední Výstřel 5:10

Otázkou tohoto utkání bylo, jak si bude stát v tomto duelu a jak se představí nováček ligy Fbc Zlej Se(n).

 

1.poločas:

Sen začal velice dobře, když se v úvodu utkání dostal do dvoubrankového vedení. Obě branky vstřelil Dominik Březina. Stejně jako Březina se na druhé straně hřiště trefil dvakrát Milan Novotný a vyrovnal na 2:2. Na konci poločasu se poprvé v lize prosadil Jan Rožnovský po přihrávce Radka Částka. Do poločasu však stihl Výstřel vyrovnat, když vyrovnávající branku vsítil Jaroslav Solik.

 

2.poločas:

Druhá půle začala pro Poslední Výstřel fantasticky a dvěmi brankami se dostal tento tým do vedení 3:5. Po těchto brankách měl Výstřel obrovské štěstí, když Rožnovského projektil mířil pouze do spojnice brány. Stále, ale nebylo rozhodnuto, na 4:5 snížil Zbyšek Šára. Jenže od sedmé minuty střílel branky pouze Výstřel po dvou brankách Novotného a třech Solika se dostali do trháku na který už dokázal Zlej Se(n) odpovědět pouze snížením z hole Rožnovského a tak tento zápas skončil vysoko 5:10.

 

Fbc Litrpůl – TJ Sokol FALK Tvořihráz 3:2

 

1.poločas:

Do osmé minuty nebyla na hřišti vidět žádná zajímavější šance, až v deváté minutě utekl obraně Litrpůlu, Luboš Grillowitzer a poslal Tvořihráz do vedení.

 

2.poločas:

Vyrovnání přišlo, když parádně clonil útočník Litrpůlu před brankářem Tvořihráze, Karel Vacula míček nahodil míček na branku a ten zapadl přesně k pravé tyči brány. V deváté minutě druhého poločasu se dostal Litrpůl do vedení, to jim vydrželo pouhou minutu, když vyrovnal Zejda. Vedení na stranu Litrpůlu vrátil těsně před koncem základní hrací doby Vojtěch Maruštík. Litrpůl tak porazil Tvořihráz 3:2 a po tomto kole figuruje na druhém místě.

 

Rebels – Fbc Zlej Se(n) 7:8 SN

 

1.poločas:

Jako první se prosadili kapitáni obou týmů, jako první Jaroslav Zika, který využil toho, že Martin Hakszer měl zakrytý výhled a poslal míček do branky a po něm v oslabení vyrovnal Josef Veverka. Přesilovou hru, ale nakonec Rebels využili a vedli tak v úvodních minutách 2:1. Po přečíslení dva na jednoho se podařilo Snu vyrovnat, když branku vsítil František Navrátil. Další kdo přidal branku byl Rostislav Souček a Rebels vedli 3:2. Do konce poločasu padla jedna branka na obou stranách a po prvním poločase byl stav utkání 4:3 pro Rebels a zdálo se, že uvidíme další přestřelku.

 

2.poločas:

V druhém poločase se odehrávali další útočné choutky, nejprve na 5:3 zvýšil Luděk Věrný. Tým Fbc Zlej Se(n) se ale nevzdal a třemi brankami do sedmé minuty utkání otočil tento tým vývoj utkání na 5:6. V osmé minutě vyrovnal krásnou ranou Rostislav Souček. Ránu zasadil Snu tři minuty před koncem svým třetím gólem v utkání Jaroslav Zika. Na konci ještě dostal tým Snu možnost zahrát si přesilovou hru, když byl vyloučen Luděk Věrný. Tuto přesilovou hru Zlej Se(n) využil a vyrovnal tak na 7:7, o to se postaral Vojtěch Šmida a tak tato branka rozhodla o tom, že poprvé v letošním ročníku rozhodnou o vítězi utkání samostatné nájezdy. V těch byl úspěšnější tým Fbc Zlej Se(n) a připsal si své první historické body v lize. Jestli se takovým útočným florbalem bude prezentovat i v následujících zápasech, budou se očekávat útočné utkání ve kterých bude padat hodně branek s množstvím šancí.

 

Poslední Výstřel – ZnojemskySeznam.cz 4:5 SN

 

1.poločas:

V sedmé minutě předvedl reflexivní zákrok Lukáš Mareček, který držel dlouho nerozhodný stav 0:0. V závěru poločasu měl Poslední Výstřel drtivý tlak, z kterého pramenil první gól, který vsítil Jaroslav Solik.

 

2.poločas:

Ve druhé minutě druhé půle vyrovnal střelou nad Dorňákovo rameno Petr Novotný. O dvě minuty později poslal do vedení Výstřel, Milan Novotný. V páté minutě běželi sami na brankáře Dorňáka, ale Petr Novotný po Jourově přihrávce trefil pouze tyč. Nakonec se podařilo Seznamu vyrovnat zásluhou Michala Kačírka, který se po Jourově přihrávce trefil mezi tři tyče a vyrovnal na 2:2. V čase 8:45 se dostal Seznam do vedení, o které ale přišel tři minuty před koncem, když vyrovnal Pavel Meduna, který několik sezón oblékal dres právě Seznamu. V posledních dvou minutách padly dvě branky. Za Seznam se trefil Šinkovič a za Výstřel, Jaroslav Solik. Utkání tak rozhodly nájezdy ve kterých se radoval Seznam, když rozhodující nájezd proměnil Michal Kačírek.