Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

VZEPŘOU SE HODONICE FAVORITOVI, NEBO ŠMOULOVÉ POTVRDÍ SVÉ POSTAVENÍ?

24.03.2013 20:45

 

Favorit proti outsiderovi? Tak tomu velí tabulka. Dá se však očekávat, že Hodonice budou svému sokovi mnohem nepříjemnějším soupeřem. Šmoulové se chlubí silným útokem, Hodonice zase zdobí obrovská bojovnost, což dokázaly v posledním duelu proti Litrpůlu. Teorie říká, že postoupit by měli Šmoulové, ale play off je naprosto jiná soutěž. Jak se jednotlivé týmy na nadcházející zápasy připravují, na to nám odpověděli kapitáni obou mužstev, za Šmouly Sláva Kadlec a za Hodonice Martin Čermák.

FBC ŠMOULOVÉ ZNOJMO

1.Vyhráli jste základní část, takže určitě panuje spokojenost, že?

Možná  to tak vypadá, ale poslední dva zápasy ukázaly, že tomu tak není. Náš tragický herní projev ukázal, že nás může porazit každý a rozhodně se v sérii s Hodonicemi necítím jako favorit.

2.Kdo byl vaším nejužitečnějším hráčem během základní části?

Jak jsem již avizoval před sezonou, nechci někoho v našem týmu vyzvedávat, ale dvojice Bulín – Vlasák ukazuje, že florbal hrají opravdu s velkou chutí :-D.

3.Nastříleli jste nejvíce branek v lize, budete se i v play off spoléhat na totální ofenzivu?

Totální ofenzíva, to slyším poprvé. Každopádně mohu říct, že se budeme snažit hrát pěkný florbal a snad nám to tam bude padat jako v základní části.

4.Pro čtvrtfinále jste dostali TJ Hodonice, je to přijatelný soupeř?

V play off není lehčích a těžších soupeřů. Můj názor je ten, že pokud chce někdo získat titul, musí porazit všechny. Doufám, že se nám to letos povede.

5.Jaké byly vaše vzájemné zápasy letos, dá se z nich usuzovat, jaká bude série?

Dvakrát jsme Hodonice porazili (7:5 a 7:2), ale jak říkám, vůbec nic to neznamená. Opakuji necítíme se jako favoriti.

6.Kdo bude ze soupeřova týmu nejvíce hrozit pro vaši branku?

Myslím si, že zápasy play off budou rozhodovat náhodné góly a sváteční střelci. Tudíž se nebudeme zabývat nějakou osobní obranou, pozor si musíme dávat na každého hráče.

7.Budete připravovat na soupeře nějakou speciální taktiku?

Určitě si něco málo řekneme a připravíme, ale co, to si nechám pro sebe :-).

8.Hodonice mohou hrát uvolněně. Do play off se dostaly na poslední chvíli. Nemůže to být jejich výhoda? Od vás jakožto od vítěze základní části se přeci jen čeká jasný postup.

Hodonice budou chtít vyhrát tak jako my. Pro nás je cíl jasný, dvakrát jsme vyhráli základní část a jednou jsme skončili druzí. V play off jsme dvakrát vybojovali 3. místo. Letos to už musíme prolomit. Nedíváme se kdo má, či nemá výhodu, chceme to prostě urvat a vyhrát letošní ročník. Tým na to zcela určitě máme a věřím, že to všichni zvládneme a proměníme své bohaté zkušenosti ve vysněný titul.

 

TJ HODONICE

1.Dostali jste se do play off. Takže základní část byla podle tebe úspěšná?

Základní část pro nás moc úspěšná nebyla. Většinu zápasů jsme hledali ten správný rytmus a některé zápasy se nám vyloženě nepodařily. Na druhou stranu ano, jak říkáš, vzhledem k průběhu sezony je pro nás postup do play-off maximum, čeho jsme mohli v základní části dosáhnout a pro mě osobně je motivací do dalších zápasů.

2.Převládá teď ve vašem týmu uspokojení, že jste nemuseli jako loni do baráže, nebo spíš úleva, že jste zvládli proniknout mezi osmičku nejlepších?

Popravdě, na baráž jsme vůbec nemysleli. Zhruba od poloviny sezony jsme jako motivaci viděli pouze a jenom tu osmou příčku. To, že to nemusí dopadnout a můžeme skončit v baráži jsme samozřejmě věděli, ale nebylo to tak, že bysme si říkali: Hlavně ať se vyhneme baráži. Vždycky jsme si před zápasem řekli: Pojďme zabojovat o play-off.

3.Do play off jste pronikli na poslední chvíli. Bude to vaše výhoda?

Na poslední chvíli a nutno podotknout, že s velkou porcí štěstí. Ten boj o play-off byl hrozně vyrovnaný. To, že jsme postoupili na poslední chvíli nám dle mého názoru žádnou výhodu nedává.

4.Kdo byl vaším nejlepším hráčem základní části?

Naše hra šla nahoru po přestupovém kole, kdy do týmu přišli Martin Svatoš a zejména Radek Lašák. Nasbíral a dále sbírá spoustu cenných bodů a plní v týmu nejlépe pozici centra.

5.Jak na Šmouly? To je otázka, která vás teď jistě trochu straší, stejně jako jejich skvělý útok, nebo se pletu?

Šmoulové jsou favoritem, a to nejen téhle serie :-). Jejich útočná fáze je obdivuhodná a eliminovat ji je neskutečně těžké. Hodně se mi teď ale honí hlavou náš poslední vzájemný zápas, kdy jsme nad nimi vedli tuším 5:2, ale díky naší nedisciplinovanosti, kdy jsme šli třikrát po sobě ven na 2 minuty za hru na zemi, nám na konci došli síly a prohráli jsme 7:5. Na ten zápas se dá navázat a snad se z něj poučíme.

6.Připravíte na soupeře něco speciálního? Budete jejich první lajnu bránit nějak osobně?

Něco se pokusíme vymyslet, ale nechci teď prozrazovat detaily. Každopádně první lajna Šmoulů o třídu převyšuje celou ligu, o čemž svědčí pohled na kanadské bodování.

7.V brance máte vyrovnanou dvojici, kdo bude chytat jako jednička v play off?

Bude záležet na tom, jak na tom budou kluci s časem, jelikož i o víkendech pracují. Každopádně pokud to půjde, chci aby se na jednotlivé zápasy prostřídali. Oba si start v play-off zaslouží. Je to pro nás odměna.

8.Jak vidíš šance svého týmu? Favoritem jsou asi Šmoulové, ale play off je jiná soutěž.

Už jsem řekl, že favoritem jsou Šmoulové. Žádné procentuelní šance odhadovat nebudu. Je to tak, že postup do play-off byl pro nás hlavní cíl. Nyní můžeme překvapit. Já budu spokojený, když uvidím, že naši kluci půjdou do zápasů naplno a do konce série bude vidět, že nic nevzdáváme, pak budu skutečně spokojený.