Vyhledávání


Kontakt

zafl.liga[@]seznam.cz
bankovní spojení: 3200555397/6800

jan.sta[@]centrum.cz

ZHODNOCENÍ ČTVRTFINÁLOVÉ SÉRIE TVOŘIHRÁZ - LITRPŮL

19.04.2013 14:05

Nováček do semifinále? Tak to tu ještě nebylo. Ale jaký je vlastně Tvořihráz nováček?? Hráči tohoto týmu rozhodně nevypadají jako vyjukaní zajíci v lize. Naopak!! Počínali si velmi sebevědomě již v základní části a moderním florbalem si řekli o vstupenku do semifinále. To Litrpůl smutní, po dvo čtvrtých místech si tentokrát o poháry nezahrají. Jak oba kapitáni sérii viděli?  

 

Tvořihráz

1.V čem jste byli lepší než Litrpůl?

Určitě jsme více běhali než soupeř a to si myslím, že rozhodlo. Osobně jsem od soupeře čekal větší nasazení.

2.Co rozhodlo o vašem postupu?

O našem postupu rozhodlo štěstí, kterému jsme šli naproti naší běhavostí,vůlí a odhodláním nechat na hřišti úplně vše.

3.Kdo byl vaším nejlepším hráčem?

Nechtěl bych vyzdvihovat jednotlivce, florbal je kolektivní sport,postup do semifinále jsme vybojovali jako kolektiv

4.Ovlivnilo hru Litrpůlu, že jim v rozhodujícím duel chyběli Helebrant a Švarc?

Ještě v téhle otázce chybí Paterka(Petr Skála).Tihle 3 hráči Litrpůlu určitě chyběli a kdo ví jak by to dopadlo kdyby ve třetím zápase mohli hrát.

 

 

Litrpůl

1. V čem tkví problém vyřazení?

Problém vyřazení tkví v první řadě v neproměňování šancí, tak unikátním, kde jsme potřebovali na gól tři až pět šancí, problémem je, že jsme navíc strašně málo stříleli, nechci aby to vypadalo že by bylo jednoduché dát gól, ale víc střel by určitě znamenalo víc gólů, takhle jsme se sami odsuzovali k nedostatku zásahů. Navíc Přema Bárta ukázal, že na letošek a vůbec na play-off naladil famózní formu a řekl bych, že svůj tým podržel jako nejvýraznější muž série. I tak bych ale chtěl říct, že v tomhle na tom byli gólmani stejně. Kuba v naší bráně vychytal možná ještě víc těžkých situací, ale my mu dostatečně nepomohli – ať už snížením jejich množství, tak ani zvýšením produktivity. Ty góly nám chyběly, a to udělalo toho úspěšnějšího z našeho soupeře.

2. Rozhodla absence vašich klíčových hráčů?

Nerozhodla, jen pomohla k vyřazení. Téměř celou druhou půlku soutěže jsme bojovali se špatným pohybem a nedostatečným nasazením v přistupování k hráčům a aktivitě, to se sice povedlo trochu vylepšit v prvním a téměř odstranit ve druhém zápase, třetí ale už byl zase ta stejná písnička. Pro poslední zápas nám nakonec chyběla šestice hráčů, kteří nastupovali v základní části, a téměř každý z nich by byl tím motorem, který by mohl pomoct nastartovat naši hru.

3. V čem jste podle tebe byli horší?

Právě v tom zmiňovaném pohybu a neproměňování šancí. Oni jich taky spoustu neproměnili díky Kubovi, ale my jedním dílem ztroskotali na Přemovi, druhým si sami nepomohli tím, že jsme málo stříleli. Měli jsme být nebezpečnější ze všech pozic.

4. Jak bys zhodnotil celou sezónu?

Ve dvou polovinách. V té první, trvající do dvanáctého zápasu, po kterém jsme byli ve vyrovnané tabulce druzí o bod za prvním Šanovem a hráli perfektní, běhavý a kombinační florbal, kde jeden pomohl druhému a hrálo se nám strašně dobře. Pak přišla nějaká změna, zápas s Hodonicemi jsme ještě ubojovali nějakým zázrakem nebo silou vůle, pak už ale jakoby nás i ta vůle vyhrávat opustila a začali jsme se potácet od zápasu k zápasu až do konce sezóny.

5. Je váš tým vyřazením hodně zklamán, nebo převažuje pocit maximálně odbojovaných zápasů?

Asi částečně obojí. Mě osobně už jiná vyřazení mrzela víc, ani nevím proč, asi že už toho přece jen člověk víc odehrál a nemá ve vzpomínkách jen jednu neúspěšnou sérii. Zklamaní samozřejmě jsme, hlavně proto, že v prvním vyrovnaném zápase jsme si nechali Tvořihráz po dvou chybách odskočit, neproměnili krom šancí i dvě přesilovky a kontaktní gól přišel pozdě. Druhý zápas jsme si pohlídali, od začátku byli lepší a cítili se na koni, ale oslabená sestava a výkon v posledním zápase ukončil sérii. Přitom ani tenhle zápas se nevyvíjel špatně, mohli jsme brzo vyrovnat na 2:2 a chytit se, navíc jsme hráli tři přesilovky. Místo toho pak ale přišel gól na druhé straně a ty další dva, to už vyplynulo z naší snahy s tím ještě něco zkusit udělat. Mrzí to zpětně taky proto, když se dozvídáme kolik lidí nám přálo, za to jsme strašně rádi a moc neradi jsme je zklamali. Příští sezónu se všechno pokusíme napravit, to můžu za všechny slíbit už teď!!!